Tipy, Zaujímavosti,

Prestavali Ford F-550 s motorom V8 na dom na kolesách. Dojazd karavanu je 1 000 km

14.3.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TinyHomeTours). Tento karavan má len málo obmedzení. Môžete ho dostať prakticky kamkoľvek a žiť tam. Je však postavený svojpomocne. Pod kapotou má výkonný dieselový osemvalec...

14.3.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TinyHomeTours).

Tento karavan má len málo obmedzení. Môžete ho dostať prakticky kamkoľvek a žiť tam. Je však postavený svojpomocne. Pod kapotou má výkonný dieselový osemvalec a plne vybavený obytný priestor. Nebol lacný. A jeho cena je stále zlomkom ceny sériovo vyrábaných obytných automobilov.

Domček na kolesách.
Foto: youtube.com/@TinyHomeTours

Andrew Muse je muž s veľkosťou cestovateľa a bojovníka o život. Sám seba opisuje ako multišportového športovca a tvorcu obsahu pre sociálne médiá. Nie je teda prekvapením, že si zvolil život na cestách.

Ahoj dobrodružstvo! So 6-litrovým dieselovým motorom V8 pod kapotou

Spočiatku sa Andrewovým spoločníkom na cestách stal okrem zlatého retrívera aj Volkswagen Golf. Musíte uznať, že dosť nezvyčajná voľba. Múza potom prešla na obytnú dodávku vyrobenú v roku 1976, ale vozidlo bolo rozbité. Andrew v ňom mal vážnu nehodu. Po zotavení sa z dopravnej nehody sa rozhodol vrátiť k cestovaniu. Žiaľ, v ceste mu stáli peniaze.

Andrew nemal rozpočet na skutočný karavan s pohonom všetkých štyroch kolies postavený na pick-upe. Preto sa rozhodol postaviť si vlastný. Prvým krokom bola kúpa Fordu F-550 z roku 2004, ktorý mal najazdených takmer 161 000 km. A pod jeho mohutnou kapotou sa nachádzal preplňovaný 6-litrový naftový motor. Dieselový osemvalec ponúka výkon 325 koní a krútiaci moment 759 Nm.

V obytnej kabíne nájdete všetko.
Foto: youtube.com/@TinyHouseGiantJourney

Domček na kolesách má rozlohu 12 m2 a je kompletne vybavený

Interjekcia týkajúca sa mocného V je, samozrejme, typickou kuriozitou. Pretože kľúčom sa v tomto prípade stala paka, resp. dom, ktorý bol na nej postavený. Ten je dlhý 4,9 m, široký 2,4 m a vysoký 4 m. To v prepočte znamená takmer 12 m2 plochy. V obytnej kabíne nájdete všetko. Nachádza sa tu obývacia časť, jedálenský kút a spálňová časť. Spálňa je umiestnená centrálne nad priestorom pre cestujúcich pick-upu. Vozidlo má aj fotovoltický systém na napájanie elektrického systému a generátor poháňaný naftou, ktorý slúži ako kúrenie.

Andrew vybavil karavan palivovou nádržou s objemom 114 litrov. Pri priemernej spotrebe 23,5 litra to znamená dojazd až 966 km. Podľa pôvodného plánu chcel Andrew minúť približne 30 000 USD. Nakoniec sa suma investície zdvojnásobila. A to nebol jediný sklz. Pretože „stavba“ mala byť dokončená pomerne rýchlo. Mala trvať niekoľko mesiacov. Nakoniec to trvalo 20 mesiacov.

Fordu F-550 z roku 2004.

Je pick-up za 60 tisíc dolárov obytný automobil s obmedzeným rozpočtom? A ako!

Ford F-550 sa stal cenovo dostupným obytným vozidlom bez kompromisov. Aj keď slovo rozpočet sa v tomto prípade oplatí brať v úvodzovkách. Úprava pick-upu stála približne 60 tisíc dolárov. To je v prepočte 55 tisíc eur. A nie je jasné, či je v tejto sume už zahrnutá aj obstarávacia cena vozidla.

Áno, suma je vysoká. Treba si však uvedomiť, že je to len zlomok ceny, ktorú musíte zaplatiť napríklad za vozidlá vyrobené spoločnosťou EarthRoamer. Obytný automobil vyrobený touto americkou spoločnosťou stojí najmenej 695 000 USD. S cenou začínajúcou sa na 636 680 eur je to teda hračka ani nie tak pre bohatých, ale skôr pre ľudí, ktorí sa doslova kúpu v peniazoch. A vo svetle tejto sumy sa Ford F-550 upravený Andrewom Musom skutočne stáva rozpočtovým.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Stojí takmer 3 milióny eur, ale aj tak…. si ho nemôžete kúpiť! Tu je nákladné vozidlo na špeciálne úlohy

Spoločnosť Decathlon testuje čínsky model Tesla Semi. Vozidlo môže prísť aj na Slovensko


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Nový model Mona M03 debutuje. Ohromuje svojou technológiou a dokonale nízkou cenou

5.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@evsqueen). Nie je žiadnym tajomstvom, že pokiaľ ide o čínsky trh, k uvedeniu na trh dochádza tak často, že sa…

Nové SUV Cupra Terramar zachytené bez maskovania. Nový trhák VW Group už jazdí po cestách

5.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Autonotizen). Cupra od svojho oddelenia od značky Seat zaznamenáva vynikajúce predajné výsledky ako samostatná značka. Teraz na trh vstúpi úplne…

Volkswagen hovorí Porsche „nie“. Prekvapivé rozhodnutie nemeckého giganta

5.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PoliticKontext). Volkswagen čoraz agresívnejšie znižuje náklady. Tentoraz nemecká spoločnosť oznámila, že manažéri VW už nebudú môcť používať Porsche Panamera ako…

Peugeot doplnil modelový rad 3008 o nový variant so spotrebou nižšou ako 1 liter benzínu na 100 km

5.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@whatcar). Úplne nová generácia Peugeotu 3008 bola predstavená minulý rok. Spočiatku bolo možné objednať len hybridný a plne elektrický variant.…

Renault oznamuje, že bude vyvíjať batérie LFP pre svoje nové elektromobily. Náklady klesnú až o 20 %

5.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PlanetCarNews). Renault tvrdí, že začne vyvíjať nové batérie s technológiou LFP. Tie sa budú používať v budúcich elektromobiloch. Renault oznamuje,…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov