Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Volkswagen má novú generáciu elegantného sedanu. Do predajní sa dostane v júni, ale len v Číne

12.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@NEEDCARSCHANNEL). Podľa informácií dostupných v čínskych médiách sme sa dozvedeli, že Volkswagen uvedie v júni na čínsky trh novú generáciu modelu Magotan. Tento model je...

12.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@NEEDCARSCHANNEL).

Podľa informácií dostupných v čínskych médiách sme sa dozvedeli, že Volkswagen uvedie v júni na čínsky trh novú generáciu modelu Magotan. Tento model je ekvivalentom európskeho Passatu vo forme sedanu.

Volkswagen uvedie v júni na čínsky trh novú generáciu modelu Magotan.
Foto: youtube.com/@NEEDCARSCHANNEL

Volkswagen Magotan prechádza veľkými zmenami

9. mája sa objavila správa, že nemecký výrobca uvádza na čínsky trh novú generáciu modelu Volkswagen Magotan. Vozidlo má nový dizajn exteriéru, ale zmeny nastali aj v kabíne, kde sa objavili nové inteligentné prvky.

Novú generáciu vozidla pre čínsky trh navrhol legendárny dizajnér Marco Pavone, súčasný šéf oddelenia dizajnu exteriéru Volkswagenu. Preto zostáva v súlade so štýlovým jazykom VW, ktorý ponecháva model ako elegantnú ponuku pre rodiny.

Nová generácia Magotan si osvojila nový rodinný štýl. Predná maska chladiča má úzke pruhy spojené so skupinami svetlometov na oboch stranách vozidla. Pod ňou prebieha chrómová lišta, ktorá vytvára dojem, že predná časť vozidla je širšia a majestátnejšia. LOGO značky Volkswagen, ktoré sa nachádza uprostred, môže byť podsvietené, rovnako ako svetelné pásy na jeho bokoch. Celkový dizajn zdôrazňuje prítomnosť najnovších technológií na palube vozidla.

Spodná časť prednej masky má chrómové lišty a drážky na vedenie vzduchu, ktoré zdôrazňujú charakter sedanu. Na zadnej časti vozidla sa nachádzajú zadné priechodné svetlá, ako aj logo značky, ktoré spolu s červenými reflexnými pruhmi pod nimi posilňujú zmysel pre hierarchiu sedanu.

Pri pohľade zboku si model Magotan zachováva ikonickú „rovnú líniu pásu“. Tieto línie sú však mäkšie a roh C-stĺpika v štýle Huo bol mierne modernizovaný.

Pokiaľ ide o rozmery, VW Magotan má dĺžku 4990 mm, šírku 1854 mm a výšku 1487 mm a rázvor je 2871 mm. V porovnaní s predchádzajúcou verziou modelu sa rázvor predĺžil o 12 cm a šírka sa zväčšila o 2 cm. Tým sa zlepšil komfort jazdy vo vozidle.

Nový Volkswagen Magotan.

Najväčšie zmeny nastali vo vnútri Magotanu

Pokiaľ ide o interiér, nový Magotan dostal po prvýkrát dizajn pozostávajúci z troch obrazoviek. Jedna z nich patrí cestujúcemu. Ide o významnú inováciu, hoci stále nejde o súvislý dizajn obrazovky.

Nová generácia Magotanu má tiež mnoho vylepšení z hľadiska inteligentných technológií. Spoločnosť spolupracuje s viacerými známymi dodávateľmi, ako sú Huawei, Qualcomm, iFlytek, DJI atď. Magotan preto okrem iného využíva riešenie inteligentnej jazdy od spoločnosti DJI, ktoré sa pri získavaní informácií o stave vozovky spolieha najmä na kamery a radar. Získaním inteligentných funkcií využíva sedan výhody asistenta riadenia na úrovni L2+.

Volkswagen Magotan so spaľovacím motorom v dvoch variantoch na výber

Pokiaľ ide o výkon, nový Magotan má na výber dve pohonné jednotky. Sú to konkrétne: štvorvalcový motor 1,5T s maximálnym výkonom 160 k (118 kW) a model 2,0T s maximálnym výkonom 220 k (162 kW) a maximálnym krútiacim momentom 350 Nm.

Prevodové systémy sú spojené so 7-stupňovou mokrou dvojspojkovou prevodovkou. Budú takéto zmeny stačiť na to, aby sa sedan, ktorý je na čínskom trhu už roky, vyrovnal so silnou konkurenciou? Na odpoveď na túto otázku si budeme musieť ešte počkať. Kľúčovým argumentom bude určite cena.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Volkswagen predstavuje nové SUV. Má novú čínsku DNA a nečakanú výbavu

Volkswagen ID.3 dostane výkonnejší motor a rýchlejšie nabíjanie


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Tragédia v Soule. Vodič vrazil do davu ľudí

3.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@channelnewsasia). Najmenej deväť ľudí zahynulo v juhokórejskom hlavnom meste Soul, kde auto vrazilo do davu čakajúceho na autobusovej zastávke. Polícia…

Ceny diaľničných známok v Rakúsku. Sú drahšie ako minulé leto

3.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Lamarinas-TV). Pri jazde v Rakúsku je dôležité mať pri sebe nielen potrebné doklady alebo povinnú výbavu vozidla, ale aj diaľničné…

Vidíte peniaze za stieračom? Napriek pokušeniu v žiadnom prípade nesiahajte po „darčeku“

3.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: Súkromný archív). Nastupujete do auta a zrazu si všimnete peniaze, ktoré sú pritlačené za stieračom čelného skla? Najhoršie, čo môžete…

Turbulencie na palube lietadla Dreamliner. Cestujúci padali zo svojich sedadiel

3.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@noticias). Lietadlo Boeing 787-9 Dreamliner španielskej leteckej spoločnosti Air Europa núdzovo pristálo v Brazílii. Lietadlo museli piloti odkloniť po silných…

Chystáte sa do Čiernej Hory? Zistite, akou menou sa tam platí

2.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/A_Mikhail). Slnečné pláže, olivové háje, vysoké hory, Kotorský záliv pripomínajúci fjord, veľkolepé jaskyne a zaujímavé pamiatky sú len niektoré z…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov