Elektro, Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Toto čínske SUV sa už dobre predáva. V hybridnej verzii a za atraktívnu cenu bude nočnou morou nielen pre Daciu

16.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carshowtv9197). Čínskemu gigantovi SAIC sa v Európe darí a už pracuje na aktualizácii svojich bestsellerov. SUV MG ZS, ktoré zaznamenalo veľký úspech na mnohých trhoch...

16.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carshowtv9197).

Čínskemu gigantovi SAIC sa v Európe darí a už pracuje na aktualizácii svojich bestsellerov. SUV MG ZS, ktoré zaznamenalo veľký úspech na mnohých trhoch a v Europe je vysoko cenené, dostane nový hybridný pohon. Bude tak bojovať proti modelom od Toyoty bez plug-in, ako je nový mestský model značky MG3.

Toto čínske SUV sa už dobre predáva.
Foto: youtube.com/@carshowtv9197

SUV MG ZS dostáva aktualizáciu

Pokiaľ ide o SUV MG ZS, je to nepochybne najpredávanejší model značky na európskom trhu. Výrobca zohľadnil skutočnosť, že dosiahol obchodný úspech, a plánuje aktualizáciu tohto modelu. Mestské SUV dostane niekoľko významných zmien. Okrem iného k nim bude patriť aj dôležitá otázka pohonného ústrojenstva.

MG Motor, bývalá britská značka, ktorá je teraz súčasťou ázijského gigantu SAIC Motor, robí krok vpred v oblasti dizajnu a technológií, rovnako ako Dacia. Nový mestský model MG3 je toho dobrým príkladom.

V novom dizajnovom jazyku debutuje predovšetkým model, ktorý sa v modelovom rade MG objavuje s hybridným pohonom výrobcu s vlastným nabíjaním. Takáto ponuka je zároveň lacným úžitkovým vozidlom, ktoré má len málo konkurentov s motorom, ktorý je v súčasnosti tak žiadaný. Vo svojej kategórii by mohol byť hitom.

Hybridný motor je v súčasnosti vyhľadávanou, ale často drahou možnosťou

Vodiči teraz dychtivo sledujú vozidlá s hybridným motorom s automatickým nabíjaním. Takouto novinkou bude nová verzia ZS, ktorá je vo fáze testovania. Hoci konkrétny dátum ešte nie je známy, vie sa, že hybridný variant SUV bude oficiálne predstavený do konca roka 2024. To znamená, že k predajcom sa dostane začiatkom roka 2025.

V súčasnosti je MG ZS v Európe k dispozícii s elektrickým aj spaľovacím motorom. Práve hybridná verzia je však tou, ktorá má byť podľa výrobcu najziskovejšia. Toto presvedčenie je okrem iného spôsobené tým, že hybridná verzia s vlastným nabíjaním je ekologická a nie je závislá od pripojenia do elektrickej siete.

Nová verzia MG ZS s technológiou HEV dostane aj novú trojstupňovú automatickú prevodovku.
Foto: youtube.com/@carshowtv9197

MG ZS s týmto pohonom dostane okrem iného štandardne automatickú prevodovku a v konečnom dôsledku ušetrí na palive v porovnaní s benzínovým variantom. Pokiaľ ide o vzhľad, MG ZS bude po modernizácii debutovať s novým dizajnovým jazykom značky, ktorý bude identický s novým MG3. Pre zákazníkov sa tak stane veľmi atraktívnou voľbou s novým dizajnom interiéru. Mnohí, netrpezlivo očakávajú, kedy značka predstaví svoj obnovený bestseller. Najmä preto, že bude za cenu konkurencieschopnú modelom Toyota. Pre čínskeho výrobcu je však najdôležitejšie prekonať Daciu.

S technológiou HEV dostane MG ZS novú trojstupňovú automatickú prevodovku. Okrem toho, ak berieme model MG3 ako referenčný model, hybridný MG ZS bude jazdiť v elektrickom režime oveľa dlhšie ako Dacia a Toyota. Spoločnosť SAIC totiž kladie veľký dôraz na vynikajúcu vyššiu účinnosť. V roku 2024 prejde generačnou obmenou aj model MG HS, ktorý príde v elektrickej verzii.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Európa dostane nové smart SUV. Módny, dobre vybavený bude hrozbou pre modely vyššej triedy

MG ukazuje, čo čínski výrobcovia urobia s Európou. Plánuje predať oveľa viac


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Volkswagen hovorí Porsche „nie“. Prekvapivé rozhodnutie nemeckého giganta

5.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PoliticKontext). Volkswagen čoraz agresívnejšie znižuje náklady. Tentoraz nemecká spoločnosť oznámila, že manažéri VW už nebudú môcť používať Porsche Panamera ako…

Peugeot doplnil modelový rad 3008 o nový variant so spotrebou nižšou ako 1 liter benzínu na 100 km

5.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@whatcar). Úplne nová generácia Peugeotu 3008 bola predstavená minulý rok. Spočiatku bolo možné objednať len hybridný a plne elektrický variant.…

Renault oznamuje, že bude vyvíjať batérie LFP pre svoje nové elektromobily. Náklady klesnú až o 20 %

5.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PlanetCarNews). Renault tvrdí, že začne vyvíjať nové batérie s technológiou LFP. Tie sa budú používať v budúcich elektromobiloch. Renault oznamuje,…

Land Rover predstavuje nový Defender OCTA – SUV s výkonom 635 koní

5.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TheWheelNetwork). Land Rover Defender OCTA bol oficiálne predstavený a jeho dynamická premiéra je naplánovaná na Festival rýchlosti v Goodwoode. Zatiaľ…

Citroën by mohol v Európe uviesť na trh cenovo dostupné SUV kupé

4.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@YouCarTV). Citroën by mohol v budúcnosti v Európe uviesť na trh cenovo dostupné SUV na báze modelu C3, ktoré by…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov