Elektro, Novinky, Zaujímavosti,

Dodge má veľké problémy. Všetko kvôli elektrifikácii

22.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TopGear). Skupina Stellantis má veľké problémy. Dve značky majú vážne problémy s predajom. Dodge zaznamenal obrovský pokles záujmu, a to nie je koniec turbulencií. Americké...

22.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TopGear).

Skupina Stellantis má veľké problémy. Dve značky majú vážne problémy s predajom. Dodge zaznamenal obrovský pokles záujmu, a to nie je koniec turbulencií.

Dodge má veľké problémy. Všetko kvôli elektrifikácii.
Foto: youtube.com/@TopGear

Americké značky sa vždy spájali s výkonnými spaľovacími motormi. Podľa koncernu Stellantis však majú byť RAM a Dodge elektrické. To nepotešilo nadšencov amerických legiend. Je to veľmi dobre vidieť na počte predaných kusov. Určite tomu nepomáhajú ani zmeny na čele oboch značiek.

Zmena v spoločnostiach Dodge a RAM

Globálny automobilový gigant Stellantis v súčasnosti prechádza náročnou energetickou transformáciou. Tim Kuniskis, jeden z kľúčových lídrov spoločnosti a bývalý generálny riaditeľ Dodge a Ram v USA, v lete odchádza zo svojej funkcie. Jeho odchod je súčasťou širších zmien na vrchole spoločnosti, ktoré sú reakciou na zmenu podnikovej stratégie. Novými vedúcimi pracovníkmi sú Matt McAlear v spoločnosti Dodge a Chris Feuell v spoločnosti Ram.

Dodge zaznamenáva pokles predaja

Zmeny na vrchole spoločnosti prichádzajú v ťažkom období. Agentúra Associated Press uvádza, že predaj značky Ram v tomto roku klesol o viac ako 29 %, najmä v dôsledku modernizácie továrne. Na druhej strane predaj značky Dodge klesol o viac ako 17 percent, a to aj napriek uvedeniu nového modelu SUV Hornet. Tieto údaje svedčia o vážnych problémoch, ktorým čelí spoločnosť Stellantis pri prechode na elektrické pohonné jednotky.

Už žiadne motory Hemi

Prechod na elektrické pohony predstavuje pre značky ako Dodge a Ram obrovskú výzvu. Svoju povesť si vybudovali na výkonných motoroch V8. Tim Kuniskis, známy uvádzaním populárnych modelov s motormi Hemi V8, dohliadal aj na vývoj efektívnejšieho radu motorov Hurricane. Napriek zavedeniu novej, ekologickejšej technológie však túto zmenu tradičná zákaznícka základňa neprijíma ľahko.

Nové výzvy pre generálnych riaditeľov

Kuniskisovi nástupcovia Matt McAlear a Chris Feuell budú čeliť náročnej úlohe presvedčiť nadšencov spaľovacích motorov, aby prešli na elektrický pohon. Vzhľadom na súčasné predajné čísla sa táto úloha javí ako obrovská výzva. Budúcnosť značiek Dodge a Ram v ére elektrifikácie závisí od toho, či sa novým modelom podarí prilákať nových zákazníkov a zároveň presvedčiť existujúcich nadšencov.

Predaj značky Dodge klesol o viac ako 17 percent, zákazníci nechcú elektrický pohon.
Foto: youtube.com/@TopGear

Budúcnosť spoločnosti Stellantis

Stellantis sa nachádza na križovatke. Na jednej strane je znižovanie emisií a zavádzanie elektrifikovaných pohonných jednotiek nevyhnutnosťou vzhľadom na globálnu reguláciu a rastúce environmentálne povedomie. Na druhej strane si tradičné značky potrebujú zachovať svoju identitu a lojalitu zákazníkov. Výsledky predaja ukazujú, že cesta k úplnej elektrifikácii bude zložitá a náročná. Nové vedenie musí nájsť spôsob, ako zladiť tieto dva aspekty, aby zabezpečilo stabilnú budúcnosť spoločnosti.

Tvárou v tvár týmto výzvam zostáva budúcnosť spoločností Dodge, Ram a skupiny Stellantis ako celku neistá a nasledujúce roky budú rozhodujúce pre určenie ich pozície na automobilovom trhu.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Cadillac vstupuje do Európy. Vyzýva nemecké prémiové značky

Alfa Romeo predstavila špeciálnu edíciu SuperSport pre Giulia a Stelvio Quadrifoglio


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Mimoriadne efektívne lietadlo: Dokonalá vodíková platforma?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@GU_Official). Toto jedinečné lietadlo sľubuje nielen zníženie spotreby paliva a emisií o obrovských 50 %, ale vďaka novému partnerstvu by…

Ako dlho trvá premlčacia lehota dopravného priestupku?

17.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@thesouthcarolinasecessioni3637). Tu sa dozviete, koľko mesiacov trvá, kým sa dopravný priestupok premlčí. Keď vodič poruší pravidlá cestnej premávky, hrozí mu…

Kríza batérií v Európe pokračuje

17.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@YouCarTV). Spoločnosť Northvolt zatvorí svoj najväčší závod a prepustí zamestnancov. Európsky batériový priemysel prechádza ťažkým obdobím. Mnohí výrobcovia prehodnocujú svoje…

Pirelli sa spája so spoločnosťou Bosch pri vývoji superinteligentných pneumatík

17.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@FarwellInvestor). Na základe novej dohody o spolupráci poskytne spoločnosť Bosch svoje odborné znalosti v oblasti hardvéru a softvéru Na základe…

Cupra Terramar – 5 vecí, ktoré by ste o nej mali vedieť

17.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@RastoChvalaofficial). Cupra zvyšuje vzrušenie! Terramar je najnovším modelom značky, ktorým sa začína úplne nová éra v histórii SUV španielskeho výrobcu.…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov