Testy, Tipy, Zaujímavosti,

Kia Picanto nám ukazuje, že jednoduché autá majú na trhu stále svoje miesto

23.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@platinumtv12). Kia Picanto je jedným z vozidiel, ktoré sa stále držia vzorca, ktorý založil segment subkompaktných vozidiel. Je malé, jednoduché, agilné a skvelé do mesta....

23.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@platinumtv12).

Kia Picanto je jedným z vozidiel, ktoré sa stále držia vzorca, ktorý založil segment subkompaktných vozidiel. Je malé, jednoduché, agilné a skvelé do mesta.

Kia Picanto nám ukazuje, že jednoduché autá majú na trhu stále svoje miesto.
Foto: youtube.com/@platinumtv12

Najvyšší model značky Kia sa naďalej predáva v Európe, kde sa zdá, že konkurencia prechádza na čisto elektrické pohony. Nie však Picanto, vzhľadom na to, že vozidlo stále využíva radový benzínový štvorvalec, čo je v dnešnom segmente malých vozidiel rarita.

Testované vozidlo bolo vo výbave Trend, v ktorej boli zaškrtnuté takmer všetky prvky výbavy. Pod kapotou je 1,2-litrový štvorvalcový motor s výkonom 84 koní s päťstupňovou manuálnou prevodovkou.

Ako vozidlo s hmotnosťou nižšou ako jedna tona ponúka aj dobré hodnoty spotreby. V závislosti od štýlu jazdy môžete očakávať priemernú spotrebu okolo 5 l/100 km.

Kia Picanto – Jednoduchosť a funkčnosť

Ako som už povedal, Picanto je pomerne jednoduché auto, ale to neznamená, že mu chýbajú komfortné prvky. Vozidlo je vybavené elektrickými oknami, elektricky nastaviteľnými a elektricky sklopnými zrkadlami, cúvacou kamerou, automatickou klimatizáciou a vyhrievanými sedadlami.

Kia Picanto 2024.

Materiály sú vo všeobecnosti tvrdé, ako by ste od lacného stroja očakávali, ale kontaktné plochy, ako napríklad opierky rúk, sú pokryté mäkkými materiálmi. Sedadlá sú tiež pohodlné a poloha volantu sa dá ľahko nastaviť.

Aj bez navigácie využíva vozidlo dostatočne veľký displej, ktorý ponúka integráciu smartfónu prostredníctvom Apple CarPlay aj Android Auto. Možno teda používať aplikácie ako Waze, Mapy, Spotify povedzme YouTube Music.

V neposlednom rade musíme hovoriť o cene. V nami testovanej konfigurácii má vozidlo cenníkovú cenu 16 200 eur pred akýmikoľvek zľavami.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Kia predstavila aktualizovaný elektrický model EV6. Kapacita batérie sa zvýšila

Nová Kia Sorento. Má 7 miest na sedenie a pod kapotou skutočný poklad


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Volkswagen hovorí Porsche „nie“. Prekvapivé rozhodnutie nemeckého giganta

5.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PoliticKontext). Volkswagen čoraz agresívnejšie znižuje náklady. Tentoraz nemecká spoločnosť oznámila, že manažéri VW už nebudú môcť používať Porsche Panamera ako…

Peugeot doplnil modelový rad 3008 o nový variant so spotrebou nižšou ako 1 liter benzínu na 100 km

5.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@whatcar). Úplne nová generácia Peugeotu 3008 bola predstavená minulý rok. Spočiatku bolo možné objednať len hybridný a plne elektrický variant.…

Renault oznamuje, že bude vyvíjať batérie LFP pre svoje nové elektromobily. Náklady klesnú až o 20 %

5.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PlanetCarNews). Renault tvrdí, že začne vyvíjať nové batérie s technológiou LFP. Tie sa budú používať v budúcich elektromobiloch. Renault oznamuje,…

Land Rover predstavuje nový Defender OCTA – SUV s výkonom 635 koní

5.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TheWheelNetwork). Land Rover Defender OCTA bol oficiálne predstavený a jeho dynamická premiéra je naplánovaná na Festival rýchlosti v Goodwoode. Zatiaľ…

Citroën by mohol v Európe uviesť na trh cenovo dostupné SUV kupé

4.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@YouCarTV). Citroën by mohol v budúcnosti v Európe uviesť na trh cenovo dostupné SUV na báze modelu C3, ktoré by…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov