Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Najpozoruhodnejšie letiská. Pohľad na pristátie vám vyrazí dych

24.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@SamChui). Cestovanie lietadlom nám poskytuje úžasné výhľady. Ponúkajú ich aj vybrané letiská po celom svete. Niektoré z nich sa vyznačujú krajinou, ktorú inde len ťažko...

24.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@SamChui).

Cestovanie lietadlom nám poskytuje úžasné výhľady. Ponúkajú ich aj vybrané letiská po celom svete. Niektoré z nich sa vyznačujú krajinou, ktorú inde len ťažko nájdete. Vybrali sme najzaujímavejšie letiská, ktoré ponúkajú veľmi pôsobivé výhľady pred pristátím.

Najpozoruhodnejšie letiská. Pohľad na pristátie vám vyrazí dych.
Foto: youtube.com/@SamChui

Letisko Santos Dumont v Riu de Janeiro (Brazília)

Slúži na vnútroštátne lety a nachádza sa v centre Ria de Janeiro a v zálive Guanabara.
Foto: youtube.com/@pokfur

Rio de Janeiro má tri letiská. Medzinárodné spojenie zabezpečuje letisko Galeão. Oplatí sa však obrátiť zrak na Santos Dumont, ktoré je najmenším letiskom v druhom najväčšom meste Brazílie. Slúži na vnútroštátne lety a nachádza sa v centre Ria de Janeiro a v zálive Guanabara. Krásny výhľad pri pristávaní je tu zaručený. Okrem iného môžete obdivovať okolité hory pokryté zeleňou. Najlepšie je sedieť na pravej strane.

Letisko SFO San Francisco (USA)

Zaručí úžasný výhľad, je letisko SFO v San Franciscu.
Foto: youtube.com/@mafedosov

Ďalším letiskom, ktoré vám zaručí úžasný výhľad, je letisko SFO v San Franciscu. Skvelé zážitky sa tu ponúkajú počas štartov lietadiel. Ak ste na správnom mieste, môžete napríklad obdivovať slávny most Golden Bridge alebo oceán a záliv z druhej strany. Najlepšie je využiť miesta na ľavej strane.

Letisko Heathrow v Londýne (Spojené kráľovstvo)

Môžete obdivovať rieku Temžu a jej mosty, keď lietadlá pristávajú.
Foto: youtube.com/@KSKJADOON

Z londýnskeho letiska Heathrow je tiež neuveriteľný výhľad. Okrem iného môžete obdivovať rieku Temžu a jej mosty, keď lietadlá pristávajú. Vidieť môžete aj Buckinghamský palác a okolité kráľovské parky. Štadión Wembley sa vám zasa objaví pred očami ešte pred pristátím. Pri lete do Londýna je najlepšie sedieť na ľavej strane lietadla.

Letisko Nice (Francúzsko)

Letisko Nice, podobne ako letisko Santos Dumont v Riu de Janeiro, je postavené na vode.
Foto: youtube.com/@HighPressureAviationFilms

Letisko Nice, podobne ako letisko Santos Dumont v Riu de Janeiro, je postavené na vode. Vzletová a pristávacia dráha sa nachádza na rekultivovanej ploche. Pristátie lietadla tu poskytuje aj úžasný výhľad. Vrátane Azúrového pobrežia (naľavo) alebo mora (napravo). Počas vzletu sa odporúča zaujať miesto na ľavej strane lietadla. Takto budete môcť okrem iného obdivovať Monako.

Letisko Sao Paulo (Brazília)

São Paulo je najväčšie mesto na svete, ktorej obrovskú veľkosť môžete obdivovať z lietadla.
Foto: youtube.com/@danielhacohen899

São Paulo je najväčšie mesto na svete, ktorého obyvatelia hovoria portugalsky. Je to obrovská metropola s viac ako 12 miliónmi obyvateľov, ktorej obrovskú veľkosť môžete obdivovať z lietadla, ktoré pristáva na brazílskom letisku. Veľké efekty sú tu viditeľné najmä v noci, hoci mesto je neuveriteľne pôsobivé aj cez deň. V tomto prípade môžete sedieť na ktorejkoľvek strane, pretože skvelý výhľad je zaručený z oboch častí lietadla.

Letisko Santiago (Čile)

Zo vzduchu môžete obdivovať nielen mesto, ale aj rozsiahle pohorie Ánd.
Foto: youtube.com/@sujanusa9900

Santiago, ktoré je hlavným mestom Čile, má tiež letisko, z ktorého sa vám pred pristátím naskytne neuveriteľný výhľad. Zo vzduchu môžete obdivovať nielen mesto, ale aj rozsiahle pohorie Ánd. Ide o obrovskú reťaz kopcov, ktorá sa tiahne cez niekoľko juhoamerických krajín. Výhľad na časti nachádzajúce sa v Čile je skutočne fenomenálny.

Letisko Kapské Mesto (Južná Afrika)

Cestujúci si môžu pozrieť panorámu mesta a neďaleké vrcholy.
Foto: youtube.com/@TravellerYT

Kapské Mesto na juhu Afriky je mesto obklopené nádhernými výhľadmi. Tie môžete obdivovať počas letov lietadlom pred pristátím aj počas vzletu. Cestujúci si môžu pozrieť panorámu mesta a neďaleké vrcholy. Okrem toho mesto obklopujú dva oceány – Atlantický a Turecký. Úchvatné výhľady sú tu zaručené. Najlepšie je sedieť na pravej strane.

Medzinárodné letisko Marco Polo v Benátkach (Taliansko)

Vidieť očarujúcu panorámu tohto miesta počas cesty lietadlom.
Foto: youtube.com/@video-trip

Benátky sú talianske mesto, ktoré má letisko vzdialené len niekoľko kilometrov od mesta. To vám umožní vychutnať si očarujúcu panorámu tohto miesta počas cesty lietadlom. Tesne pred pristátím na medzinárodnom letisku Marco Polo budete môcť vidieť ostrovy Burano a Torcello. Najlepšie je sedieť na pravej strane.

Medzinárodné letisko Velana na Maldivách

Pri pristávaní môžete obdivovať nádhernú krajinu Indického oceánu.
Foto: youtube.com/@AviationHubOfficial

Maldivy sú častou dovolenkovou destináciou. Pri lete na ostrovy môžete očakávať veľkolepé priblíženie lietadla na medzinárodnom letisku Velana neďaleko Male na ostrove Hulhulé. Pri pristávaní môžete obdivovať nádhernú krajinu Indického oceánu. Samotné letisko dnes vyzerá inak ako v čase, keď bolo postavené, teda v 60. rokoch minulého storočia. V tomto prípade vám výber miesta na pravej alebo ľavej strane zaručí skvelý výhľad.

Letisko Queenstown (Nový Zéland)

Ponúka skutočne úžasné výhľady, vrátane Južných Álp.
Foto: youtube.com/@SamChui

Queenstown je mesto s letiskom, ktoré možno navštívite počas svojej cesty na Nový Zéland. Toto miesto je veľmi pôvabné a ponúka skutočne úžasné výhľady, vrátane Južných Álp. Za predpokladu, že sú vhodné poveternostné podmienky, pretože tie sa môžu meniť. Najlepšie je sadnúť si na ľavú stranu lietadla, hoci aj z pravej strany uvidíte pomerne veľa.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Bude to najväčšie letisko na svete. Pojme 250 miliónov cestujúcich.

Najrýchlejšie lietadlo na svete vo vzduchu. Prvý krát hore


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Fernando Alonso dostal svoj Aston Martin Valkyrie

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Je to skvelý darček od spoločnosti Aston Martin. Mercedes SLR, 458 Italia, Honda NSX a McLaren Elva sú len…

Môžete na parkovisku jazdiť bez vodičského preukazu?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@rachelcavera8360) Mnohí dnešní vodiči sa prvýkrát učili šoférovať na parkovisku za panelákom alebo pred zatvoreným obchodným domom.Na takomto parkovisku nie…

Vzbura proti politike EÚ. Už budúci rok môžu milióny ľudí prísť o prácu

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@crospotter13). Nové emisné normy CO2, ktoré Európska únia ukladá výrobcom automobilov, nadobudnú účinnosť v januári 2025. Zdá sa, že boli…

Ak vykladáte tovar, môžete svoje vozidlo zastaviť v zóne so zákazom zastavenia alebo státia?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/c/KooperativanaPojistovna). Ak je vaše auto plné batožiny alebo máte tovar, ktorý chcete naložiť alebo vyložiť, je legálne parkovať v zóne…

Detské autosedačky s normou R44.04 sú už neplatné – môžu sa ešte používať alebo ich predávať?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@chiccousababy). V obchodoch už nebude možné kúpiť novú detskú autosedačku bez označenia ECE R129. Len tie sú v súčasnosti schválené…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov