Správy, Zaujímavosti,

Tesla takmer vbehla pod vlak. Používatelia internetu kritizujú vodiča, ktorý chce značku zažalovať

24.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: reddit.com/r/Roadcam/). V USA vyvoláva veľký rozruch video z nehody Tesly Model 3. Vodičovi sa podarilo na poslednú chvíľu zachrániť pred zrážkou s idúcim vlakom. Komentátori...

24.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: reddit.com/r/Roadcam/).

V USA vyvoláva veľký rozruch video z nehody Tesly Model 3. Vodičovi sa podarilo na poslednú chvíľu zachrániť pred zrážkou s idúcim vlakom. Komentátori však nepochybujú: najväčšiu vinu na tejto situácii nesie osoba za volantom.

Tesla takmer vbehla pod vlak. Používatelia internetu kritizujú vodiča, ktorý chce značku zažalovať.
Foto: reddit.com/r/Roadcam/

Príbeh sa začína 16. mája 2024 vo vlákne na fóre „Tesla Motors Club“. Používateľ s prezývkou „cdotyii“ opísal príbeh svojej nehody, ktorá sa stala 8 dní predtým. Podľa príspevku jeho Tesla Model 3 takmer vrazil do prechádzajúceho vlaku, keď bol v režime FSD (Full Self-Driving; najvyššia úroveň autonómie, ktorá je v súčasnosti dostupná vo vozidlách Tesla).

Majiteľ vozidla nemohol nahrávať zábery na fórum, ale video sa rýchlo objavilo na portáloch Threads a Reddit, kde si získalo veľkú popularitu. Na videu je jasne vidieť, že auto, ktoré sa blíži k uzatvorenému železničnému priecestiu, sa ani nepokúsilo zabrzdiť.

Vodič zareagoval doslova na poslednú chvíľu, prudko odbočil doľava a prerazil závoru, čím sa vyhol potenciálne smrteľnej zrážke s vlakom. Za nehodu zaplatil boľavým chrbtom a veľkou modrinou na lakti, ale našťastie to boli jediné následky.

Poškodený sa rozhodol vyhľadať podobné prípady na fóre, pretože plánuje podniknúť právne kroky proti spoločnosti Tesla. Ako však sám priznal, zatiaľ sa mu nepodarilo nájsť právnika, ktorý by bol ochotný sa takéhoto prípadu ujať. Určite nečakal, že ani ostatní používatelia nebudú takí ochotní poskytnúť právnu pomoc.

Chcel zažalovať spoločnosť Tesla a požiadal o právnu pomoc. Používatelia internetu ho upozornili na mnohé chyby

Mnohí diskutujúci, nie bezdôvodne, začali navrhovať, aby bol vodič Tesly nominovaný na Darwinovu cenu – výročné ocenenie udeľované za najhlúpejšiu smrť, ktorá dokazuje teóriu prírodného výberu. Hoci pri nehode našťastie nikto nezahynul, takéto hlasy vôbec nie sú neopodstatnené – stačí sa pozrieť na poveternostné podmienky.

Hustá hmla a málo slnečného svetla nie sú pre autonómne systémy veľmi dobrou kombináciou. Používatelia fóra aj Redditu začali autorovi aj ostatným vodičom pripomínať, že za auto sú plne zodpovední, aj keď sú aktivované všetky systémy autonómnej jazdy. Platí to najmä v zradných poveternostných podmienkach a hmla k nim rozhodne patrí.

Komentujúci sa tiež pýtajú, prečo vodič nereagoval na správanie auta skôr, keď sa už niekoľko sekúnd predtým dalo predpokladať, že auto pravdepodobne nezastaví. Nerozumejú ani nedostatočnej reakcii vzhľadom na blikajúce svetlá uzavretého priecestia. Podľa ich názoru žalovať spoločnosť Tesla kvôli ich vlastnej chybe a nepozornosti absolútne postráda zmysel.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Tesla v problémoch. Zničujúca správa NTHSA. Všetko je to o nehodách

Tínedžerskí sadisti zavraždili vodiča nákladného auta.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Fernando Alonso dostal svoj Aston Martin Valkyrie

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Je to skvelý darček od spoločnosti Aston Martin. Mercedes SLR, 458 Italia, Honda NSX a McLaren Elva sú len…

Môžete na parkovisku jazdiť bez vodičského preukazu?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@rachelcavera8360) Mnohí dnešní vodiči sa prvýkrát učili šoférovať na parkovisku za panelákom alebo pred zatvoreným obchodným domom.Na takomto parkovisku nie…

Vzbura proti politike EÚ. Už budúci rok môžu milióny ľudí prísť o prácu

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@crospotter13). Nové emisné normy CO2, ktoré Európska únia ukladá výrobcom automobilov, nadobudnú účinnosť v januári 2025. Zdá sa, že boli…

Ak vykladáte tovar, môžete svoje vozidlo zastaviť v zóne so zákazom zastavenia alebo státia?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/c/KooperativanaPojistovna). Ak je vaše auto plné batožiny alebo máte tovar, ktorý chcete naložiť alebo vyložiť, je legálne parkovať v zóne…

Detské autosedačky s normou R44.04 sú už neplatné – môžu sa ešte používať alebo ich predávať?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@chiccousababy). V obchodoch už nebude možné kúpiť novú detskú autosedačku bez označenia ECE R129. Len tie sú v súčasnosti schválené…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov