Novinky, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

Vráti sa čierna legenda? Rusi reaktivovali Volgu

24.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutoNewsACS). Спасибо, китайский товарищ – táto fráza z ruštiny znamená „ďakujem, čínsky súdruh“ a najlepšie vystihuje novú Volgu. Alebo skôr nové Volgy, keďže značka ukázala...

24.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutoNewsACS).

Спасибо, китайский товарищ – táto fráza z ruštiny znamená „ďakujem, čínsky súdruh“ a najlepšie vystihuje novú Volgu. Alebo skôr nové Volgy, keďže značka ukázala až tri modely. Vitajte na ceste na východ!

Vráti sa čierna legenda? Rusi reaktivovali Volgu.
Foto: youtube.com/@AutoNewsACS

Keď Rusko začalo vojnu na Ukrajine, celý západný svet uvalil na Puškinovu vlasť hospodárske sankcie. Ich cieľom bolo zasadiť krajine hospodársky úder. V praxi z toho však vyplynulo len málo. Rusi sa celkom ľahko preniesli cez západný biznis utekajúci z ich krajiny. A zamerali sa na rozvoj vlastného priemyslu, čoho ďalším dôkazom je renesancia Volgy.

Ďalší, ako Moskvič, bol už koncom roka 2022 reaktivovaný. Aby to bolo možné, Rusi uzavreli partnerstvo s čínskou spoločnosťou JAC. Všetko nasvedčuje tomu, že spolupráca medzi oboma krajinami je príkladná. Aj Volga totiž vychádza z modelov vyvinutých spoločnosťou z ríše stredu.
Hoci nebolo oficiálne oznámené, s ktorým čínskym výrobcom bola nadviazaná užšia spolupráca pri reaktivácii Volgy, pohľad na práve predstavené modely naznačuje, že ide pravdepodobne o Changan. Práve vozidlám od tohto výrobcu sú totiž dnes predstavené modely podobné.

Trojitý zásah

Volga, ktorá vznikla v roku 1956 (za prvý model značky sa považuje GAZ 21), bola v časoch svojej najväčšej slávy (t. j. ešte v sovietskych časoch) vozidlom určeným predovšetkým pre komunistických hodnostárov strednej úrovne. Aj v súčasnosti sa vozidlá tejto značky pravdepodobne umiestňujú v drahších, ale stále všeobecne dostupných oblastiach trhu.

Volga predstavila 3 nové modely.

Pravdepodobne preto, že ceny zatiaľ neboli zverejnené. Dá sa to však predpokladať pri pohľade na segmenty, ktoré zastupujú, a hodnostárov, ktorí si ich prezreli. Ale postupne. Volga predstavila 3 nové modely. K30 je kompaktný crossover a K40 je crossover segmentu D. V rovnakej triede hrá prím aj model C40, ktorý je pre zmenu sedanom.

Samotné vozidlá boli predstavené na výstave „Digitálny priemysel Ruska“ a obdivoval ich skúmavý pohľad predsedu vlády Ruskej federácie Michaila Mišustina. Ako vidno, renesancia Volgy nezaujala ani všemocného a rešpekt vzbudzujúceho Vladimira Putina, ktorý denne jazdí v luxusnom ruskom Aurusom.

Späť k automobilom – Volga bohužiaľ nezverejnila žiadne technické detaily nových modelov. Avšak, ruské médiá hlásili že všetky 3 auta majú benzínový motor od 188 KM a 300 Nm a majú 7-stupňovú automatickú prevodovku.

Nová Volga sa bude vyrábať v závodoch skupiny GAZ v Nižnom Novgorode. Výroba by sa mala začať ešte v tomto roku, hoci v počiatočnej fáze sa budú autá montovať z hotových komponentov dovezených z Číny. Až budúci rok sa očakáva, že závod bude schopný vyrábať Volgy samostatne.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Pozor na Ladu bez vodiča. Rusko naháňa Západ a investuje do autonómneho riadenia

Rusi prekabátili Francúzov. Sami vyrábajú Citroeny


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Ako dlho trvá premlčacia lehota dopravného priestupku?

17.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@thesouthcarolinasecessioni3637). Tu sa dozviete, koľko mesiacov trvá, kým sa dopravný priestupok premlčí. Keď vodič poruší pravidlá cestnej premávky, hrozí mu…

Kríza batérií v Európe pokračuje

17.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@YouCarTV). Spoločnosť Northvolt zatvorí svoj najväčší závod a prepustí zamestnancov. Európsky batériový priemysel prechádza ťažkým obdobím. Mnohí výrobcovia prehodnocujú svoje…

Pirelli sa spája so spoločnosťou Bosch pri vývoji superinteligentných pneumatík

17.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@FarwellInvestor). Na základe novej dohody o spolupráci poskytne spoločnosť Bosch svoje odborné znalosti v oblasti hardvéru a softvéru Na základe…

Cupra Terramar – 5 vecí, ktoré by ste o nej mali vedieť

17.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@RastoChvalaofficial). Cupra zvyšuje vzrušenie! Terramar je najnovším modelom značky, ktorým sa začína úplne nová éra v histórii SUV španielskeho výrobcu.…

Prečo sa autá balia do červenej fólie? Je to jasný odkaz

17.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutoAuctionRebuilds). Youtuber sa vybral na dvor aukčného domu, aby si našiel ďalšie auto na projekt. Jeho pozornosť upútalo parkovisko plné…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov