Testy, Tipy, Zaujímavosti,

Najspoľahlivejšie ojazdené vozidlá. Trojica najlepších vás možno prekvapí

26.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carwow). Kúpa ojazdeného vozidla môže byť problematická aj pre skúseného vodiča. Vzhľadom na širokú ponuku značiek a obrovské množstvo inzerátov sa oplatí využiť zoznamy zostavené...

26.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carwow).

Kúpa ojazdeného vozidla môže byť problematická aj pre skúseného vodiča. Vzhľadom na širokú ponuku značiek a obrovské množstvo inzerátov sa oplatí využiť zoznamy zostavené analytikmi. Rebríček najspoľahlivejších ojazdených vozidiel zostavila spoločnosť Warranty Direct.

Najspoľahlivejšie ojazdené vozidlá. Trojica najlepších vás možno prekvapí.
Foto: youtube.com/@carwow

Najnovšia správa poisťovne Warranty Direct sa zamerala na najlepšie modely dostupné na trhu s ojazdenými vozidlami. Britskí odborníci analyzovali najobľúbenejšie automobili a zoradili ich z hľadiska spoľahlivosti ojazdených vozidiel. Pri hodnotení experti brali do úvahy otázky, ako je spoľahlivosť výkonu a pomer ceny a kvality. Týmto spôsobom vybrali 15 najzaujímavejších návrhov. Boli medzi nimi aj tieto:

  1. Kia Sportage
  2. Hyundai i10
  3. Lexus RX
  4. Mazda 2
  5. Dacia Sandero
  6. Honda
  7. Jazz
  8. Skoda Karoq
  9. Subaru Outback
  10. Toyota Prius
  11. Volkswagen Golf
  12. BMW X1
  13. Citroen C3
  14. Ford Fiesta
  15. Skoda Yeti
  16. Suzuki Swift

Najlepšie ojazdené vozidlá 2024 podľa Warranty Direct

Kia Sportage je podľa Britov momentálne najzaujímavejším vozidlom na trhu s ojazdenými vozidlami. Špecialisti Warranty Direct chvália robustnú konštrukciu a spoľahlivosť kórejského SUV. Zároveň upozorňujú, že model je ponúkaný so širokou škálou motorov – spaľovacích aj elektrifikovaných. Sportage je dlhodobo obľúbená medzi kupujúcimi ojazdených áut pre jej pohodlný, priestranný interiér a rad funkcií, ktoré zvyšujú zážitok z jazdy.

Kia Sportage.
Foto: youtube.com/@carwow

Na druhom mieste v zozname sa umiestnil mestský Hyundai i10. V tomto prípade odborníci vyzdvihli jeho štýlový vzhľad a dostupné technológie. Model i10 je tiež známy svojou spoľahlivosťou a nízkou spotrebou paliva, čo z neho robí cenovo dostupnú voľbu pre každého, kto chce ušetriť. Podľa Warranty Direct je ideálnou voľbou na krátke vzdialenosti a každodenné dochádzanie do práce.

Hyundai i10.
Foto: youtube.com/@carwow

Posledné miesta na stupňoch víťazov obsadil Lexus RX. Podľa analytikov sa tento model vyznačuje výnimočnou kvalitou vyhotovenia a vynikajúcou dynamikou. Vozidlo je zároveň dostupné v niekoľkých variantoch pohonu, pričom najobľúbenejšími na trhu sú hybridy. Okrem toho odborníci chvália luxusný interiér a cestovný komfort, ako aj najmodernejšie technológie na palube.

Lexus RX.
Foto: youtube.com/@carwow

Čo treba zvážiť pri kúpe ojazdeného vozidla?

Okrem rebríčka najlepších ojazdených áut sa odborníci pozreli aj na otázku kúpy ojazdeného vozidla. V tomto prípade je jednou z najdôležitejších vecí, ktoré treba urobiť, určiť svoj rozpočet a objasniť svoje očakávania. Takto bude jednoduchšie nájsť auto, ktoré najlepšie spĺňa vaše požiadavky. Zároveň sa pri hľadaní auta oplatí dodržiavať niekoľko dôležitých pravidiel.

V prvom rade si vždy skontrolujte históriu vozidla. To nám umožňuje skontrolovať, či sa vozidlo zúčastnilo na akejkoľvek nehode a čím prešlo. Dôležitá je aj mechanická kontrola. Pred kúpou by ste mali ísť na diagnostickú stanicu a nechať si auto skontrolovať dôveryhodným technikom.

Ako skontrolovať počet najazdených kilometrov a doklady?

Venujte pozornosť počtu najazdených kilometrov a veku vozidla. Žiaľ, „manipulácia s tachometrom“ je stále bežnou praxou, preto buďte opatrní pri údajne „oficiálnych“ údajoch. Ak máte obavy o presnosť týchto informácií, mali by ste pred prehliadkou požiadať predávajúceho o číslo VIN vozidla a potom si údaje overiť v databáze ojazdených vozidiel.

Pred podpisom kúpnej zmluvy sa oplatí skontrolovať, či má auto všetky potrebné dokumenty, ako aj tie, ktoré sú síce dodatočné, ale vítané. V prípade vozidla registrovaného na Slovensku je najdôležitejšie osvedčenie o evidencii s potvrdením, že vozidlo prešlo technickou kontrolou.

Nemala by sa vynechať ani skúšobná jazda. Tá môže odhaliť prípadné nedostatky alebo chyby na vozidle, ktoré neboli spozorované počas kontroly. Počas krátkej jazdy máme možnosť skontrolovať okrem iného účinnosť prevodovky, stav pruženia, účinnosť bŕzd, dynamiku vozidla, činnosť klimatizácie a elektrickej inštalácie.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Kia Picanto nám ukazuje, že jednoduché autá majú na trhu stále svoje miesto

Najlepšie ojazdené vozidlá SUV.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Nový model Mona M03 debutuje. Ohromuje svojou technológiou a dokonale nízkou cenou

5.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@evsqueen). Nie je žiadnym tajomstvom, že pokiaľ ide o čínsky trh, k uvedeniu na trh dochádza tak často, že sa…

Nové SUV Cupra Terramar zachytené bez maskovania. Nový trhák VW Group už jazdí po cestách

5.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Autonotizen). Cupra od svojho oddelenia od značky Seat zaznamenáva vynikajúce predajné výsledky ako samostatná značka. Teraz na trh vstúpi úplne…

Volkswagen hovorí Porsche „nie“. Prekvapivé rozhodnutie nemeckého giganta

5.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PoliticKontext). Volkswagen čoraz agresívnejšie znižuje náklady. Tentoraz nemecká spoločnosť oznámila, že manažéri VW už nebudú môcť používať Porsche Panamera ako…

Peugeot doplnil modelový rad 3008 o nový variant so spotrebou nižšou ako 1 liter benzínu na 100 km

5.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@whatcar). Úplne nová generácia Peugeotu 3008 bola predstavená minulý rok. Spočiatku bolo možné objednať len hybridný a plne elektrický variant.…

Renault oznamuje, že bude vyvíjať batérie LFP pre svoje nové elektromobily. Náklady klesnú až o 20 %

5.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PlanetCarNews). Renault tvrdí, že začne vyvíjať nové batérie s technológiou LFP. Tie sa budú používať v budúcich elektromobiloch. Renault oznamuje,…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov