Novinky, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

Alfa Romeo sa musela vzdať časti svojej tradície. Všetko kvôli novým predpisom!

30.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@GoodwoodRR). Alfa Romeo sa ako máloktorá automobilová značka drží tradičných prvkov a riešení. Teraz sa však kvôli novým bezpečnostným predpisom bude musieť jedného z nich...

30.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@GoodwoodRR).

Alfa Romeo sa ako máloktorá automobilová značka drží tradičných prvkov a riešení. Teraz sa však kvôli novým bezpečnostným predpisom bude musieť jedného z nich vzdať.

Alfa Romeo sa musela vzdať časti svojej tradície. Všetko kvôli novým predpisom!
Foto: youtube.com/@GoodwoodRR

S čím sa vám spája vzhľad vozidiel Alfa Romeo? So športovým charakterom? Áno. Štít Scudetto v prednom nárazníku? Tiež. Ďalším prvkom, ktorý už roky charakterizuje vozidlá Alfa Romeo, je poznávacia značka, ktorá nie je v strede, ale na boku.

Prvýkrát sa objavila v roku 1955 pri uvedení modelu Giulietta Spider. V súčasnom modelovom rade značky Alfa Romeo ju majú modely Giulia, Tonale a Stelvio. Ale model Junior, ktorý bol práve uvedený na trh, už má centrálne umiestnenú tabuľku s evidenčným číslom.

Alfa Romeo Junior udáva tón

Teraz sa zdá, že nová malá Alfa Romeo z Tychy nebude výnimkou. Potvrdil to šéf stylingu talianskej značky Alejandro Mesonaro-Romanos v rozhovore pre britský časopis Autocar.

Budúce modely tejto automobilky, vrátane nástupcov Giulie a Stelvia, už budú mať evidenčné číslo umiestnené centrálne. To jasne naznačuje, že Scudetto, končiace v súčasnosti na spodnom okraji nárazníka, bude musieť zmiznúť.

„Vzhľadom na homologizačné predpisy týkajúce sa bezpečnosti chodcov už nemôžeme umiestniť tabuľku s evidenčným číslom na bok,“ hovorí Mesonero-Romanos. Súvisí to so zmenami zavedenými v nových všeobecných bezpečnostných predpisoch Európskej únie. Ich cieľom je lepšie chrániť chodcov v prípade zrážky s autom.

„Niektorí nadšení Alfisti, ktorí si myslia, že Alfa Romeo nie je Alfa Romeo, ak nemá na boku poznávaciu značku, nebudú spokojní. V histórii však existuje množstvo krásnych Alf Romeo, ktoré majú poznávaciu značku uprostred. Ja sám vlastním Alfettu z roku 1968 a Giuliu, obe majú stredovú tabuľku a vyzerajú nádherne.“

– Mesonaro-Romanos pokračuje.

Alfa Romeo Junior.

Giulia a Stelvio s novým Scudettom

Druhá generácia modelu Alfa Romeo Stelvio sa na trhu objaví budúci rok. Nová Giulia bude mať premiéru v roku 2026. Oba modely budú založené na najnovšej platforme koncernu Stellantis s názvom STLA Large, ktorá sa používa napríklad v najnovšom Dodge Charger.

Zaujímavosťou je, že pôvodne mala byť určená výlučne pre elektromobily. Nakoniec však bude určená aj pre spaľovacie motory. Rovnako postupovalo aj BMW so svojou platformou Neue Klasse, ktorá sa najprv použije v nástupcovi „X-Type“.

Ak sa vrátime k modelom Giulia a Stelvio, Mesonero-Romanos priznáva, že návrhy oboch týchto modelov sú už hotové. „Sú fantastické. Je to to, čo by ľudia očakávali od Giulie z hľadiska športového charakteru. Viac vám teraz nepoviem,“ – dodáva.

Šéf dizajnu značky Alfa Romeo prezradil, že obe vozidlá budú elektrické.
Foto: youtube.com/@YouCarTV

Alfa Romeo ide na elektromobilitu

Šéf dizajnu značky Alfa Romeo prezradil, že obe vozidlá budú elektrické. A to umožní „novú interpretáciu“ modelu Scudetto tak, aby bolo možné centrálne namontovať tabuľku s evidenčným číslom. Viac podrobností však neuvádza.

Je však známe, že vzhľadom na nedostatočné chladenie potrebné pre elektromotor bude môcť mať Scudetto uzavretú konštrukciu. Jeho centrálnou časťou má byť logo s 3D efektom, podobné tomu na Juniore.

Mesonaro-Romanos tiež zdôrazňuje, že štýl a funkčnosť nových modelov Giulia a Stelvio majú ísť ruka v ruke. „Nasledujúca generácia vozidiel bude mať uzavreté logo, pretože to budú elektromobily a Scudetto nemôže fungovať ako Scudetto, ako to bolo v čase jeho vzniku,“ uzatvára.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Nová Alfa Romeo Stelvio príde na trh budúci rok. Má zaujať štýlom a technológiami

Alfa Romeo predstavila špeciálnu edíciu SuperSport pre Giulia a Stelvio Quadrifoglio


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

SUV odsúdené na úspech. Má všetko, dokonca aj ekologickú značku

5.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@YouCarTV). Na trh nedávno vstúpilo renovované SUV značky Ford. Vďaka novému modernému dizajnu karosérie, bohatej výbave a mechanickým možnostiam má…

Nový model Mona M03 debutuje. Ohromuje svojou technológiou a dokonale nízkou cenou

5.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@evsqueen). Nie je žiadnym tajomstvom, že pokiaľ ide o čínsky trh, k uvedeniu na trh dochádza tak často, že sa…

Nové SUV Cupra Terramar zachytené bez maskovania. Nový trhák VW Group už jazdí po cestách

5.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Autonotizen). Cupra od svojho oddelenia od značky Seat zaznamenáva vynikajúce predajné výsledky ako samostatná značka. Teraz na trh vstúpi úplne…

Volkswagen hovorí Porsche „nie“. Prekvapivé rozhodnutie nemeckého giganta

5.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PoliticKontext). Volkswagen čoraz agresívnejšie znižuje náklady. Tentoraz nemecká spoločnosť oznámila, že manažéri VW už nebudú môcť používať Porsche Panamera ako…

Peugeot doplnil modelový rad 3008 o nový variant so spotrebou nižšou ako 1 liter benzínu na 100 km

5.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@whatcar). Úplne nová generácia Peugeotu 3008 bola predstavená minulý rok. Spočiatku bolo možné objednať len hybridný a plne elektrický variant.…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov