Elektro, Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Nové luxusné SUV so zmenou názvu. Namiesto zrkadiel má kamery a stojí len 26 500 eur

31.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CarRaver). Začiatkom tohto mesiaca sme písali, že nové SUV už vstúpilo do fázy vývoja. Teraz už výrobca ukázal oficiálne fotografie svojho luxusného vozidla, ktoré má...

31.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CarRaver).

Začiatkom tohto mesiaca sme písali, že nové SUV už vstúpilo do fázy vývoja. Teraz už výrobca ukázal oficiálne fotografie svojho luxusného vozidla, ktoré má zaujať trh. Celkom nečakane došlo k zmene názvu jeho modelu – z 15 na 07. Auto bude mať na výber z mnohých rôznych možností, ale najdôležitejšia bude samozrejme jeho cena.

Nové luxusné SUV so zmenou názvu. Namiesto zrkadiel má kamery a stojí len 26 500 eur.
Foto: youtube.com/@CarRaver

Avatr 07 je najnovšie SUV z Číny – konkurencia pre Teslu?

Najnovšie SUV Avatr 07 je výsledkom partnerstva troch čínskych gigantov: Changan, CATL a Huawei. Vozidlo bude ponúkať batériovo-elektrické varianty s jedným aj dvoma motormi. Dostane aj pohonné ústrojenstvo určené na predĺžený dojazd. S cenou začínajúcou na 26 500 bude auto oveľa lacnejšie ako Tesla Model Y a vo vlajkovej relácii bude mať výkon až 590 koní.

Podobne ako ostatné vozidlá malej značky Avatr, aj model 07 využíva množstvo technológií od spoločnosti Huawei. Ide o dôležitého dodávateľa dielov, ktoré boli podrobené veľmi extrémnym testom a skúškam. O vozidle sme písali už na začiatku tohto mesiaca, vtedy ho však Číňania ohlásili ako Avatr 15. Fotografie a podrobnosti z čínskeho ministerstva priemyslu a technológií však potvrdili oficiálny názov 07.

Plne vybavený a luxusný interiér

Očakáva sa, že SUV vyvinuté spoločnosťou Changan bude priamym konkurentom Tesly Model Y. V závislosti od výbavy a pohonnej jednotky sa má vozidlo ponúkať za 26 500 až 45 200 eur. Ide o cenovo dostupnejšiu možnosť, keďže cena Modelu Y Elona Muska sa začína na 32 900 eur. To znamená, že čínske SUV bude v základe o viac ako 6 000 eur lacnejšie. A predovšetkým sa chytí štátnej dotácie v mnohých európskych krajinách.

Dizajn a celkové tvary modelu 07 sú podobné inému crossoveru spoločnosti Avatr 11. Pozornosť pútajú LED denné svetlá, ktoré sa tiahnu pozdĺž prednej masky. Spájajú sa s čiernou maskou chladiča. Vozidlo môže byť vybavené kamerami namiesto zrkadiel a mimoriadne jednoduchými výplňami dverí so zapustenými kľučkami.

Avatr 07.

Aj zadná časť pripomína modely Avatr 11 a 12 s malým čelným sklom a tenkými zadnými svetlami LED. Priestor pre tabuľku s evidenčným číslom bol navrhnutý tak, aby kopíroval tvar prednej mriežky chladiča.

K dispozícii bude aj benzín

Hoci je SUV postavené ako konkurent Modelu Y, je o niečo väčšie ako Tesla. Je dlhé 4825 mm, široké 1980 mm a vysoké 1620 mm. V každom rozmere je teda väčšie ako Tesla. Vozidlo bude mať aj 20- alebo 21-palcové kolesá.

Avatr bude model 07 predávať v čisto elektrickej verzii, kde môžeme v základe očakávať až 338 koní. V pláne je aj dvojmotorový elektromotor s celkovým výkonom 590 koní. Vylúčený nie je ani hybrid s 1,5-litrovým benzínovým motorom. Táto verzia by mala mať kombinovaný výkon 485 koní a dojazd 178 kilometrov len v elektrickom režime.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Autá z Číny? V 1. štvrťroku 2024 bude na európskom trhu absolútne dominovať jeden výrobca.

Novo odhalené čínske SUV prichádza do Európy. Bude to senzácia, a to nielen z hľadiska ceny


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Alfa Romeo Giulia 2.0 vyladená pre Torino: Vzduchové odpruženie a špeciálne zliatinové disky

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Techtalkyt1). Roky plynú, ale Alfa Romeo Giulia naďalej fascinuje nadšencov Alfy, tunerov a dokonca aj predajne príslušenstva, ktoré pri príležitosti…

Fernando Alonso dostal svoj Aston Martin Valkyrie

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Je to skvelý darček od spoločnosti Aston Martin. Mercedes SLR, 458 Italia, Honda NSX a McLaren Elva sú len…

Môžete na parkovisku jazdiť bez vodičského preukazu?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@rachelcavera8360) Mnohí dnešní vodiči sa prvýkrát učili šoférovať na parkovisku za panelákom alebo pred zatvoreným obchodným domom.Na takomto parkovisku nie…

Vzbura proti politike EÚ. Už budúci rok môžu milióny ľudí prísť o prácu

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@crospotter13). Nové emisné normy CO2, ktoré Európska únia ukladá výrobcom automobilov, nadobudnú účinnosť v januári 2025. Zdá sa, že boli…

Ak vykladáte tovar, môžete svoje vozidlo zastaviť v zóne so zákazom zastavenia alebo státia?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/c/KooperativanaPojistovna). Ak je vaše auto plné batožiny alebo máte tovar, ktorý chcete naložiť alebo vyložiť, je legálne parkovať v zóne…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov