Elektro, Správy, Zaujímavosti,

Ktoré aplikácie výrobcov automobilov pre smartfóny sú najlepšie? Prekvapivé výsledky porovnania

1.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: Súkromný archív). Švédsky časopis Vibilagare uskutočnil rozsiahly prieskum aplikácií pre smartfóny. V konečných výsledkoch sa vo veľkej miere opieral o názory používateľov automobilov konkrétnych značiek....

1.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: Súkromný archív).

Švédsky časopis Vibilagare uskutočnil rozsiahly prieskum aplikácií pre smartfóny. V konečných výsledkoch sa vo veľkej miere opieral o názory používateľov automobilov konkrétnych značiek. Ktoré aplikácie dopadli najlepšie a ktoré najhoršie? Je čas to zistiť!

Čoraz viac nových automobilov sa dá ovládať na diaľku.
Foto: Súkromný archív

Čoraz viac nových automobilov sa dá ovládať na diaľku. Stačí sa k nim pripojiť prostredníctvom aplikácie a využívať množstvo užitočných funkcií. Teda skontrolovať, či sú dvere zamknuté, aký je zostávajúci dojazd alebo naplánovať nabíjanie elektriky v garáži.

Okrem toho je v zime bežné – najmä v elektromobiloch -, že aplikácie v smartfóne spustia kúrenie pred vstupom do kabíny. Tým sa odbúra potreba škrabania okien. Okrem toho v elektromobiloch a plug-in hybridoch umožňujú vyhrievanie batérie, čo prispieva k ich dojazdu.

Aplikácie pre smartfóny: rôzne funkcie

Spoločnosť Vibilagare pri zostavovaní svojho prehľadu zohľadnila hodnotenia používateľov aplikácií pre smartfóny od rôznych výrobcov automobilov. Švédi poukazujú na to, že ich rozsah je väčší v prípade elektromobilov a plug-in hybridov ako v prípade čisto spaľovacích modelov.

Samotné funkcie neboli testované a môžu sa líšiť. Najmä preto, že niektoré aplikácie sú jednoduché a poskytujú základné funkcie, ako je napríklad zamykanie dverí alebo kontrola dosahu. Iné zasa ponúkajú napríklad plány vykurovania vozidla alebo chladenia v určitých denných alebo nočných hodinách.

V hodnoteniach používateľov tiež nie je žiadna súvislosť medzi cenou vozidla a kvalitou aplikácie. Neznamená to teda, že pri používaní vozidla prémiovej značky okamžite získate najlepší možný balík.

Najväčšie problémy

Podľa hodnotenia Vibilagare väčšina aplikácií nezískala viac ako 4 body (z 5 možných), čo znamená, že boli dobré. Niekoľko z nich si vyslúžilo skutočne priepastné hodnotenie nižšie ako 2 body. Na druhej strane, skóre medzi 3 a 4 bodmi znamená, že aplikácia je priemerná.

Na čo sa sťažujú majitelia vozidiel, ktorí aplikáciu používajú? Patrí medzi ne napr:

  • nefunkčné alebo nesprávne fungujúce funkcie vykurovania kabíny
  • automatické odhlásenie
  • pomalé a nesprávne fungovanie samotnej aplikácie

„Auto je úžasné, ale fungovanie aplikácie sa nedá kritizovať.“

– Vibilagare cituje názor jedného sklamaného používateľa.

Podľa hodnotenia Vibilagare väčšina aplikácií nezískala viac ako 4 body (z 5 možných)
Foto: shutterstock.com/Twin Design

Aplikácie pre smartfóny: zlepšenie pre mnohé spoločnosti

Podľa Švédov Polestar, ktorý má byť modernou značkou ponúkajúcou majiteľom skvelú integráciu s ich vozidlami, tvrdo zlyháva. Na druhej strane BMW, Mercedes a Mini pracujú na vysokej úrovni. Dobré známky dostávajú aj Mazda (hoci jej aplikácia mala v minulosti problémy) a Tesla.

Značky Kia, BYD, Hyundai a MG hodnotia používatelia z hľadiska funkčnosti ich aplikácií pomerne nízko. Zaujímavé je, že Kórejčania si aj tak zlepšili predchádzajúce hodnotenie Vibilagare. Renault a Volkswagen, ktoré donedávna trpeli vážnymi softvérovými problémami, tiež odviedli dobrú prácu.

A ešte jedna vec. Oveľa viac aplikácií pre smartfóny funguje lepšie na systéme iOS ako na systéme Android. Len niekoľko spoločností dokáže vytvoriť stabilný a dobre fungujúci softvér pre obe platformy. Patria k nim BMW, Mercedes, Mazda, Mini a Nio.

AplikacjaSystem iOSSystem Android
My Audi3,93,5
My BMW4,64,5
BYD1,63,1
My Citroen4,03,3
My Cupra (gen. 4)2,51,5
My Dacia4,41,2
My DS4,23,3
Fiat4,32,7
Ford Pass4,73,0
My Honda+3,02,9
Hyundai Bluelink3,02,8
Jeep4,83,3
Kia Connect2,83,2
Land Rover in Control1,5
Lexus Link3,12,5
Lynk & Co2,81,6
My Mazda4,74,6
Mercedes Me4,64,3
MG iSmart1,92,4
Mini4,74,4
Mitsubishi Remote Control1,21,4
Nio4,44,5
Nissan Connect3,12,8
Nissan Connect EV1,32,3
My Opel3,92,9
Ora GWM3,2
My Peugeot4,03,2
Polestar1,91,7
My Porsche4,12,0
My Renault3,92,6
Seat Connect3,12,0
My Skoda Essentials4,12,0
Suzuki Connect3,5
Tesla4,23,9
Toyota MyT3,41,5
Volkswagen3,93,3
Volvo Cars4,62,5
Xpeng4,0

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Nové funkcie v Mapách Google. Aplikácia sa zmení na nepoznanie

Vodiči si Waze obľúbili. Teraz má aplikácia problém. Chcú z nej odstrániť niektoré trasy


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Alfa Romeo Giulia 2.0 vyladená pre Torino: Vzduchové odpruženie a špeciálne zliatinové disky

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Techtalkyt1). Roky plynú, ale Alfa Romeo Giulia naďalej fascinuje nadšencov Alfy, tunerov a dokonca aj predajne príslušenstva, ktoré pri príležitosti…

Fernando Alonso dostal svoj Aston Martin Valkyrie

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Je to skvelý darček od spoločnosti Aston Martin. Mercedes SLR, 458 Italia, Honda NSX a McLaren Elva sú len…

Môžete na parkovisku jazdiť bez vodičského preukazu?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@rachelcavera8360) Mnohí dnešní vodiči sa prvýkrát učili šoférovať na parkovisku za panelákom alebo pred zatvoreným obchodným domom.Na takomto parkovisku nie…

Vzbura proti politike EÚ. Už budúci rok môžu milióny ľudí prísť o prácu

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@crospotter13). Nové emisné normy CO2, ktoré Európska únia ukladá výrobcom automobilov, nadobudnú účinnosť v januári 2025. Zdá sa, že boli…

Ak vykladáte tovar, môžete svoje vozidlo zastaviť v zóne so zákazom zastavenia alebo státia?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/c/KooperativanaPojistovna). Ak je vaše auto plné batožiny alebo máte tovar, ktorý chcete naložiť alebo vyložiť, je legálne parkovať v zóne…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov