Novinky, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

Nové SUV od Francúzov zahanbí prémiových konkurentov. Už štartovacia cena vzbudzuje rešpekt a podčiarkuje status

3.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TwinSteaker). Bez toho, aby vzbudil veľkú pozornosť, ale bez toho, aby sa zastavil, takto DS Automobiles realizuje svoj plán pre referenčný model prémiovej značky Stellantis....

3.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TwinSteaker).

Bez toho, aby vzbudil veľkú pozornosť, ale bez toho, aby sa zastavil, takto DS Automobiles realizuje svoj plán pre referenčný model prémiovej značky Stellantis. Jej nové SUV je veľkolepé, čo dokonale podčiarkujú jeho vlastnosti a obstarávacia cena.

Nové SUV od Francúzov zahanbí prémiových konkurentov.
Foto: youtube.com/@TwinSteaker

DS 7 Vauban je obrnené SUV s francúzskymi génmi

Spoločnosť DS Automobiles a skupina WELP Group už na jeseň minulého roka oznámili uvedenie veľmi špeciálneho SUV. Ide o špeciálnu verziu modelu DS 7 s názvom Vauban.

Od všetkých prémiových modelov dostupných na trhu v tomto segmente sa odlišuje tým, že ide o špeciálne obrnené vozidlo. Je vyrobené z ľahkých a odolných materiálov, medzi ktoré patrí pancierová oceľ, bezpečnostné sklo a vlákna HPPE. To všetko mu zabezpečuje stupeň ochrany VPAM 4, ktorý ochráni cestujúcich pred krátkymi zbraňami. To znamená, že odolá streľbe zo zbraní s dĺžkou od 50 cm do 5 metrov, t. j. 357 Magnum a 44 Magnum s 9 mm nábojmi.

Základom pre túto špeciálnu edíciu francúzskeho SUV je DS 7 E-Tense 4×4 300. Dĺžka obrneného SUV je presne 4,59 m. Nezmenený zostáva aj komfort cestovania s prihliadnutím na bezpečnosť, ktorú ponúka.

Obrnené SUV pribralo ďalších 164 kg vďaka zaveseniu DS Active Scan. Účinok tejto zmeny je viditeľný na výkone vozidla. Hmotnosť však pridala k šprintu na stovku len 0,2 sekundy. DS 7 Vauban na to potrebuje 6,1 sekundy. Dráha, ktorú musí 300-koňový DS 7 Vauban prejsť do úplného zastavenia, je úplne rovnaká ako pri DS 7 E-Tense 4×4 300.

Špeciálna edícia DS7 v predaji toto leto

Pokiaľ ide o interiér, zmien je málo a týkajú sa detailov. Najmä čalúnenie, ktoré dostalo jedinečné reliéfy. Dodatočné ovládacie prvky sú jedinými detailmi, ktorými sa DS 7 VAUBAN odlišuje od prémiových modelov výrobcu.

Nové DS 7.

Okrem toho si potenciálny kupujúci môže na želanie zakúpiť DS 7 Vauban s príplatkovou bezpečnostnou výbavou. Takým by boli napríklad automatické hasiace prístroje, uzavretý okruh ventilácie, interkom, držiaky na vlajky atď. Vozidlo je tiež možné personalizovať, a to napríklad farbou karosérie a interiéru, prešívaním atď.

Nie je tajomstvom, že SUV tejto špeciálnej konštrukcie nie je ponukou pre každého. Obmedzením je určite cena. Spoločnosť DS Automobiles určila, že obrnené SUV bude stáť 165 000 eur.

Je známe, že DS 7 Vauban je veľmi špeciálna edícia modelu a jeho dostupnosť bude obmedzená. Stojí však za to vedieť, že sa s ním dá jazdiť už so základným vodičským oprávnením. Je to na rozdiel od iných obrnených vozidiel, kde sa často vyžaduje vodičské oprávnenie na výkon povolania a špeciálny výcvik.

Výroba špeciálnej edície modelu Stellantis prémiovej značky prebieha vo Francúzsku. Prvý model DS 7 Vauban už zišiel z výrobnej linky. Uvedenie modelu na trh je naplánované na jún tohto roka.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Toyota RAV4 oslavuje 30 rokov. Bolo to jedno z prvých SUV

Toyota Corolla Cross pri takomto odhalení? Vôbec by nás to neurazilo


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Zraniteľné časti vozidla v horúcom období: aké kontroly sa odporúčajú?

29.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@1AAuto.). Extrémne teploty predstavujú pre autá mimoriadnu záťaž, preto je dobré vedieť, ktoré časti vozidla sú v horúcom období zraniteľné…

BYD vytvorí šachový mat s týmto novým 7-miestnym SUV. Bude hviezdou jej ponuky

29.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@electricviking). Nie je žiadnym tajomstvom, že BYD je jedným z najdôležitejších čínskych výrobcov automobilov. Odkedy do Európy priniesla svoj kompaktný…

Na tejto talianskej pláži si hrad z piesku nepostavíte. Pravidlá sú nemilosrdné

29.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/Brenda Popovitz). Letné prázdniny sú v plnom prúde, takže je to ideálny čas na cestu do zahraničia a oddych na…

Volkswagen a Rivian spolupracujú na výrobe elektromobilov. Investícia: 5 miliárd USD

28.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Reuters). Volkswagen sa čoraz viac zapája do vývoja elektrických vozidiel. Nemecká spoločnosť spolupracuje s výrobcom automobilov Rivian a investuje 5…

Najvýkonnejší Bentley všetkých čias je tu! Zoznámte sa s novým Continentalom GT Speed

28.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@RemoveBeforeRace). Úplne nový Bentley Continental GT oficiálne debutoval ako najvýkonnejší model v histórii britského výrobcu. Najvýkonnejší Bentley všetkých čias je…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov