Novinky, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

BAIC Beijing 5 z Číny – 6 vecí, ktoré by ste o ňom mali vedieť

4.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CarFocusTv-rw8ip). Čínsky BAIC Beijing 5 je moderný automobil so spaľovacím motorom, ktorý prekvapuje svojím netradičným vzhľadom. To je však len jedna z jeho mála výhod,...

4.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CarFocusTv-rw8ip).

Čínsky BAIC Beijing 5 je moderný automobil so spaľovacím motorom, ktorý prekvapuje svojím netradičným vzhľadom. To je však len jedna z jeho mála výhod, samozrejme, okrem mimoriadne priaznivej ceny. Tu je 6 vecí, ktoré o ňom musíte vedieť.

BAIC Beijing 5 z Číny – 6 vecí, ktoré by ste o ňom mali vedieť.
Foto: youtube.com/@CarFocusTv-rw8ip

Spoločnosť BAIC, alebo Beijing Automotive Industry Holding Co, Ltd, bola založená v roku 1958. Dnes sa automobily tohto výrobcu ponúkajú na viac ako 100 trhoch po celom svete. Číňania sa môžu pochváliť, že brány ich tovární doteraz opustilo viac ako 31 miliónov vozidiel.

V súčasnosti sú v predaji dva modely tohto výrobcu – 3 a 5. Čoskoro k nim pribudne ďalší terénny automobil s jednoduchým názvom 7. Očakáva sa, že bude na trhu konkurovať okrem iného Škode Kodiaq, Kii Sorento a spol.

BAIC Beijing 5 je kompaktný crossover s dĺžkou 462 cm, šírkou takmer 189 cm a výškou 168 cm. To znamená, že je konkurentom modelov ako Volkswagen Tiguan, Hyundai Tucson a Ford Kuga.

Aká je kvalita konštrukcie?

V tomto ohľade môže BAIC Beijing 5 zahanbiť nejedno auto renomovaného výrobcu. Medzery v karosérii sú rovnomerné a malé. Vozidlo je vybavené ochrannými prahmi dverí, aby ste si pri vystupovaní z vozidla nezašpinili nohy. Okrem toho je okolo karosérie štandardná súprava kamier s naozaj vysokým rozlíšením.

V interiéri nenájdete ani gram lacného plastu, ktorý sa zvykne vyskytovať u renomovaných konkurentov. Namiesto toho je tu množstvo mäkkých a príjemne vyzerajúcich materiálov – najmä vo vrchných oblastiach kabíny. Zaujímavé je aj čalúnenie dverí s hladkým materiálom s diamantovou textúrou.

Na druhej strane čalúnenie sedadiel je vyrobené z ekokože. Kvalita je tiež dobrá, aj keď zrejme nie každému vyhovuje.

A čo jednoduchosť používania?

Čínske automobily sú známe tým, že veľkú časť ich prevádzky zabezpečuje obrazovka informačno-zábavného systému. Nie je to inak ani v BAIC Beijing 5, kde je tlačidiel v kokpite málo.

10,1-palcový centrálny displej je riadiacim centrom tohto vozidla.
Foto: youtube.com/@CarFocusTv-rw8ip

Výsledkom je, že 10,1-palcový centrálny displej je dokonca riadiacim centrom tohto vozidla. Má to svoje plusy, napríklad rýchle ovládanie, ale aj pomerne veľa mínusov.

Predovšetkým je preťažený funkciami a plný poddimenzovaných virtuálnych tlačidiel. Z tohto dôvodu sa ponáranie sa do jeho postupných obrazoviek počas jazdy ukazuje ako príliš pútavé. A to aj napriek tomu, že sú logicky zoskupené.

Okrem toho, aspoň zatiaľ, nepodporuje funkciu Android Auto..

Ako prebiehalo testovanie BAIC Beijing 5?

Prekvapivo dobre. V porovnaní s inými modelmi z Číny zaujme prepracovanosťou podvozku s veľmi aktuálnym dizajnom. Vpredu teda máme vzpery McPherson a vzadu viacprvkový systém.

Na ceste sa BAIC Beijing 5 správa tak, ako sa na moderný kompaktný crossover sluší. Nie je tu ani náznak ťažkopádnosti či akejkoľvek ťažkopádnosti. Ovláda sa ľahko a pohotovo a rýchlo reaguje aj na zmeny smeru jazdy.

Má tiež presné riadenie a vykazuje stabilné správanie a veľmi dobrú priľnavosť na prednej, hnanej náprave.

Nový BAIC Beijing 2024.

Dôležité je, že za svoje sebavedomé správanie na ceste neplatí komfortom. Odpruženie vozidla BAIC Beijing 5 sa s jednotlivými nerovnosťami vyrovnáva rýchlo a kultivovane. Má v sebe tú žiaducu dávku pruženia, takže poskytuje komfortné cestovné podmienky.

Okrem toho hladko zdoláva spomaľovacie prahy, jazdí ticho a hukot od nemalých 19-palcových kolies tu nie je počuť.

Aký výkon poskytuje?

Motor BAIC Beijing 5 s výkonom 177 koní je ďalším svetlým bodom tohto vozidla. Hoci nemá systém štart/stop ani soft hybridný systém, vyznačuje sa nedostatočnou slabosťou v nízkom rozsahu otáčok a dobrým výkonom.

Na zrýchlenie z 0 na 100 km/h na mokrom asfalte potrebuje 8,3 sekundy a na 140 km/h zrýchli za 15,8 sekundy. Veľmi pôsobivá je aj 7-stupňová dvojspojková prevodovka, ktorá dobre spolupracuje s vodičom a ochotne reaguje na kickdown.

Spotreba paliva je však priemerná. V meste, v miernej premávke, potrebuje pohonná jednotka BAIC Beijing 5 približne 8,5 l benzínu na 100 km. Na ceste potreba klesne na necelých 7 l, zatiaľ čo na diaľnici stúpne na približne 10,5 l.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Nové SUV pre Európu bude mať premiéru v júli. Pre Daciu je to zlá správa, pretože bude lacné a módne

Španielska „Kia Sportage“ je najvýkonnejšou možnosťou v segmente SUV. Ideálny model nielen do mesta


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Európsky automobilový priemysel riskuje pokuty vo výške miliárd eur. Šéf Renaultu hovorí

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@sycomoream8959). Európskemu automobilovému priemyslu hrozia pokuty až do výšky 15 miliárd eur za nedodržanie úrovní emisií uhlíka. Európsky automobilový priemysel…

Nissan Qashqai vytvoril svetový rekord v bungee jumpingu

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto. youtube.com/@guinnessworldrecords). Nissan Qashqai prekonal rekord v bungee jumpingu. Tento kúsok bol zorganizovaný pre reklamu. Nissan Qashqai vytvoril svetový rekord v…

Sú čínske značky lepšie ako globálne značky? Túto štúdiu nevynecháte

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@joenohs1). Značky z Číny rastú impozantným tempom, čo čoraz viac oceňujú čínsky používatelia automobilov. Tu sú prekvapivé výsledky prieskumu spokojnosti…

Prvé fotografie nového Volkswagenu Tayron. Väčší brat Tiguanu debutuje 10. októbra

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutomaticAddiction27). Volkswagen zverejnil prvý teaser pripravovaného modelu Tayron. Väčší brat modelu Tiguan bude predstavený 10. októbra. Prvé fotografie nového Volkswagenu…

Tesla Cybercab Robotaxi: Je to ono?

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TeslaJigsaw. Žiarivo žltá dvojdverová verzia má údajne zadný svetelný pás podobný modelu Cybertruck. Žiarivo žltá dvojdverová verzia má údajne zadný…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov