Novinky, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

Čínsky „Range Rover“ prichádza do Európy. Je to už začiatok invázie ázijských SUV?

4.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@MAR-CARS). V posledných mesiacoch sa ukázalo, že mnohí čínski výrobcovia považujú európsky trh za trh, ktorý ponúka veľa príležitostí na zarábanie peňazí. SUV s logom...

4.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@MAR-CARS).

V posledných mesiacoch sa ukázalo, že mnohí čínski výrobcovia považujú európsky trh za trh, ktorý ponúka veľa príležitostí na zarábanie peňazí. SUV s logom BYD, MG alebo Cherry už nie sú novinkou. Navyše prichádzajú stále nové značky. Je to začiatok invázie čínskych SUV?

Čínsky „Range Rover“ prichádza do Európy. Je to už začiatok invázie ázijských SUV?
Foto: youtube.com/@MAR-CARS

Európa dostane čínsky „Range Rover“

Ako sme informovali začiatkom mája, do Európy prišla nová značka, ktorú vlastní automobilový gigant Chery. Je silným konkurentom európskych prémiových značiek a nedávno začala svoju činnosť v Barcelone. Tam bude vyrábať svoje modely, t. j. Omoda 5, spolu so španielskymi SUV Ebro.

A teraz je na rade druhá z troch značiek tohto giganta, Jaecco. Prvým SUV, ktoré sa dostane na španielske cesty, je Jaecco 7, ktoré je po Jaecco 8 ďalším prémiovým vozidlom očakávaným na starom kontinente.

Nie nadarmo sa označuje ako čínsky Land Rover. Jaecco 7 je model s opodstatnenou veľkosťou, ktorý sa osvedčí v teréne a z hľadiska výbavy bude konkurovať prémiovým SUV, ako sú BMW, Mercedes a Audi. Podobne ako spomínaná Omoda a jej španielske náprotivky, aj Kia Sportage sa bude vyrábať v bývalom závode Nissan v Barcelone. To však neznamená, že sa bude dať kúpiť len v tejto krajine.

„Prvý z rodiny automobilov, ktoré nanovo definujú pojem jazdy v teréne.“ – oznámila značka na svojej prezentácii v Španielsku.

Jaecco 7 je elegantné a robustné SUV dostupné v dvoch verziách pohonu

Čínsky gigant Chery, podobne ako jeho konkurenti v podobe značiek BYD alebo MG Motor, sa chystá expandovať na európske trhy. SUV Jaecco 7 je jedným z niekoľkých jeho ponúk pre milovníkov komfortu a jazdy v teréne.

Jaecco 7 2024.

Na začiatok bude na mnohých trhoch k dispozícii v benzínovej verzii, ale počítať môžete aj s SUV s plug-in hybridnou technológiou. Základom prvého variantu je 1,6-litrový benzínový motor s turbodúchadlom a priamym vstrekovaním paliva. Produkuje 145 koní (275 Nm) a je spojený so sedemstupňovou dvojspojkovou automatickou prevodovkou. Druhý variant s výkonom 340 k (525 Nm) ponúkne elektrický dojazd 88 km a celkový dojazd až 1 200 km.

Čínsky „Land Rover“ bude k dispozícii s pohonom predných kolies aj s pokročilým pohonom 4×4, pričom posledný z nich ponúkne okrem troch bežných jazdných režimov aj štyri ďalšie, viac zamerané na jazdu v teréne. Elegantný interiér vozidla zaujme okrem kvalitných materiálov aj technológiami. Okrem obrovskej elektrickej panoramatickej strechy má 50 W bezdrôtovú nabíjačku, 540-stupňovú HD videokameru a veľký 14,8-palcový centrálny displej. Sedadlá zo syntetickej kože ponúkajú funkcie vyhrievania a chladenia.

Vzhľadom na úroveň štandardnej výbavy, kvalitu čalúnenia a technológie je to určite meno a logo, ktoré sa oplatí zapamätať. Hovorí sa, že cena by sa mohla pohybovať okolo 40 000 EUR, čo znamená, že pre mnohých by mohol byť alternatívou k prémiovým európskym SUV. Nie je tajomstvom, že spolu s Jaeccom 8 by sa mohli na trhu objaviť ešte v tomto roku.

Je možné, že takto chce Chery konkurovať veľkolepému modelu BYD Seal u DM-i, ktorý sľubuje pôsobivý dojazd za atraktívnu cenu a výbavu. Zatiaľ nie je stanovené, ktorý z gigantov vyvinul motor s najvyššou tepelnou účinnosťou. Spor na túto tému stále prebieha.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Toyota Corolla Cross pri takomto odhalení? Vôbec by nás to neurazilo

Citroën bude ako Dacia. Má ponúkať lacné a jednoduché autá


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

BYD vytvorí šachový mat s týmto novým 7-miestnym SUV. Bude hviezdou jej ponuky

29.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@electricviking). Nie je žiadnym tajomstvom, že BYD je jedným z najdôležitejších čínskych výrobcov automobilov. Odkedy do Európy priniesla svoj kompaktný…

Na tejto talianskej pláži si hrad z piesku nepostavíte. Pravidlá sú nemilosrdné

29.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/Brenda Popovitz). Letné prázdniny sú v plnom prúde, takže je to ideálny čas na cestu do zahraničia a oddych na…

Volkswagen a Rivian spolupracujú na výrobe elektromobilov. Investícia: 5 miliárd USD

28.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Reuters). Volkswagen sa čoraz viac zapája do vývoja elektrických vozidiel. Nemecká spoločnosť spolupracuje s výrobcom automobilov Rivian a investuje 5…

Najvýkonnejší Bentley všetkých čias je tu! Zoznámte sa s novým Continentalom GT Speed

28.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@RemoveBeforeRace). Úplne nový Bentley Continental GT oficiálne debutoval ako najvýkonnejší model v histórii britského výrobcu. Najvýkonnejší Bentley všetkých čias je…

Nové Xiaomi ako Ferrari? Číňania pripravujú svoj druhý model

28.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Franz-nm7jy). Čínska spoločnosť Xiaomi pripravuje ďalší model. Tentoraz pôjde o elektrický crossover, ktorý môže vyzerať ako Ferrari Purosangue. Nové Xiaomi…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov