Novinky, Správy, Zaujímavosti,

Implózia Titanu ho neznepokojila. Miliardár zostúpi do vraku Titanicu

4.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: twitter.com/WIONews). „Chcem ukázať ľuďom na celom svete, že hoci je oceán nesmierne silný, môže byť nádherný a príjemný,“ povedal odvážlivec, ktorý sa plánuje v novej...

4.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: twitter.com/WIONews).

Chcem ukázať ľuďom na celom svete, že hoci je oceán nesmierne silný, môže byť nádherný a príjemný,“ povedal odvážlivec, ktorý sa plánuje v novej ponorke spustiť na dno Atlantiku do hĺbky približne 3 800 m, aby preskúmal oblasť okolo vraku Titanicu.

Necelý rok po týchto udalostiach sa začal projekt, ktorého cieľom je pomocou novej ponorky preskúmať okolie vraku slávnej lode.
Foto: twitter.com/WIONews

V júni 2023 ponorka Titan implodovala. Katastrofa otriasla súkromným sektorom ponorkového priemyslu, ale v konečnom dôsledku neodradila ďalších odvážlivcov, ktorí sa podobne ako posádka Titanu chcú spustiť na dno Atlantiku a navštíviť vrak Titanicu.

Necelý rok po týchto udalostiach sa začal projekt, ktorého cieľom je pomocou novej ponorky preskúmať okolie vraku slávnej lode. Podľa denníka Independent chce 74-ročný miliardár, ktorý je za tento plán zodpovedný, dokázať, že „je bezpečné navštíviť miesto, kde Titanic spočíval“.

Katastrofa Titánov. Miliardár chce dokázať, že dostať sa na Titanic je bezpečné

Podľa rôznych odhadov prišlo pri katastrofe Titanicu o život viac ako 1 500 ľudí. Odkedy bola v roku 1985 určená poloha vraku, stala sa miestom mnohých expedícií. Mnohí ľudia chceli vidieť pozostatky slávnej lode na vlastné oči, a to nielen na výskumné účely, ale aj na turistické účely. Celkovo sa k vraku dostalo približne 200 ľudí.

Medzi nimi chceli byť aj pasažieri poslednej expedície Titan. Došlo však k implozii a celá posádka zahynula. Teraz chce Larry Connor dokázať, že aj s využitím služieb súkromného podmorského priemyslu je možné bezpečne navštíviť miesto odpočinku Titanicu.

Triton 4000/2 Abyssal Explorer vezme dvoch odvážlivcov k vraku Titanicu

Connor je 74-ročný americký miliardár, magnát v oblasti luxusných nehnuteľností, ktorý sa rozhodol použiť novú ponorku Triton 4000/2 Abyssal Explorer na zostup do hĺbky približne 3 800 m, aby preskúmal miesto slávneho vraku lode. Spolu s ním bude Patrick Lahey, spoluzakladateľ spoločnosti Triton Submarines, ktorá ponorku Triton 4000/2 Abyssal Explorer vyvinula. Loď využíva technológiu, ktorá ešte pred piatimi rokmi nebola k dispozícii.

  • Triton 4000/2 Abyssal Explorer je vysoko výkonná, flexibilná platforma navrhnutá špeciálne pre profesionálne aplikácie. S hĺbkou 4 000 metrov je ideálnou ponorkou na viaceré hlbokomorské expedície, vysvetľuje spoločnosť Triton Submarines.
  • Plavidlo je vybavené našou revolučnou konštrukciou Gull Wing a akrylovým trupom. Je to najhlbšie sa potápajúca akrylová ponorka na svete.

Kedy sa začne expedícia ďalšej ponorky k vraku Titanicu?

Loď T 4000/2 AE má byť dostatočne profesionálna na to, aby takúto expedíciu zvládla. Hodnota plavidla sa pohybuje okolo 20 miliónov dolárov. Hovorca spoločnosti Connor v utorok uviedol, že plánovaná plavba sa však uskutoční až po tom, ako plavidlo získa úplný certifikát námornej organizácie.

„Chcem ukázať ľuďom na celom svete, že hoci je oceán neuveriteľne mocný, môže byť nádherný, príjemný a skutočne zmení život, ak sa k nemu pristupuje správnym spôsobom,“

– povedal Connor o svojich plánoch pre Wall Street Journal.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Objavili sa nové informácie o katastrofe na Titane. Vedci odhalili príčinu

Obrovská robotická ponorka Manta Ray agentúry DARPA vypláva na more


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Alfa Romeo Giulia 2.0 vyladená pre Torino: Vzduchové odpruženie a špeciálne zliatinové disky

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Techtalkyt1). Roky plynú, ale Alfa Romeo Giulia naďalej fascinuje nadšencov Alfy, tunerov a dokonca aj predajne príslušenstva, ktoré pri príležitosti…

Fernando Alonso dostal svoj Aston Martin Valkyrie

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Je to skvelý darček od spoločnosti Aston Martin. Mercedes SLR, 458 Italia, Honda NSX a McLaren Elva sú len…

Môžete na parkovisku jazdiť bez vodičského preukazu?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@rachelcavera8360) Mnohí dnešní vodiči sa prvýkrát učili šoférovať na parkovisku za panelákom alebo pred zatvoreným obchodným domom.Na takomto parkovisku nie…

Vzbura proti politike EÚ. Už budúci rok môžu milióny ľudí prísť o prácu

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@crospotter13). Nové emisné normy CO2, ktoré Európska únia ukladá výrobcom automobilov, nadobudnú účinnosť v januári 2025. Zdá sa, že boli…

Ak vykladáte tovar, môžete svoje vozidlo zastaviť v zóne so zákazom zastavenia alebo státia?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/c/KooperativanaPojistovna). Ak je vaše auto plné batožiny alebo máte tovar, ktorý chcete naložiť alebo vyložiť, je legálne parkovať v zóne…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov