Správy, Tipy, Zaujímavosti,

Vznikla letecká spoločnosť pre psov. Na palube sú pochúťky, vývar z kostí a levanduľové uteráky

4.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: instagram.com/barkair). Cestovanie so psom, a najmä spoločný let lietadlom, môže byť stresujúcim zážitkom pre majiteľa aj samotného štvornohého miláčika. Letecké spoločnosti majú v tejto oblasti...

4.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: instagram.com/barkair).

Cestovanie so psom, a najmä spoločný let lietadlom, môže byť stresujúcim zážitkom pre majiteľa aj samotného štvornohého miláčika. Letecké spoločnosti majú v tejto oblasti rôzne pravidlá, ale spravidla platí, že pes môže cestovať v nákladnom priestore, kde je hluk a tma. BARK Air Lines – prvá letecká spoločnosť na svete pre psov a ich majiteľov – práve splnila očakávania takýchto ľudí. Cena za letenku je pôsobivá.

Cestovanie so psom, a najmä spoločný let lietadlom, môže byť stresujúcim zážitkom pre majiteľa aj samotného štvornohého miláčika.
Foto: instagram.com/barkair

Pravdepodobne mnohí majitelia psov, ktorí idú na dovolenku alebo služobnú cestu, si kladú podobnú otázku – majú si vziať svojho domáceho miláčika so sebou alebo ho na chvíľu nechať v opatere priateľov či rodiny? Alebo je snáď najlepším riešením nechať nášho domáceho miláčika v profesionálnom psom hoteli? Vec sa komplikuje, keď na dovolenku necestujeme vlakom alebo autobusom, ale skutočne lietadlom.

Prvá letecká spoločnosť na svete pre psov. Cestujte „v pohodlí a štýle“

Podľa USA Today je BARK Air prvou leteckou spoločnosťou na svete pre psov. Spoločnosť Bark, ktorá bola doteraz známa predovšetkým výrobou hračiek pre psov, sa v spolupráci s leteckou charterovou spoločnosťou rozhodla vytvoriť prvú leteckú spoločnosť na svete pre štvornohých miláčikov. V súčasnosti letecká spoločnosť ponúka lety na troch trasách, okrem iného z USA do Spojeného kráľovstva.

Lístky na prvý let, ktorý odletel z New Yorku do Los Angeles 23. mája, sa rýchlo vypredali. O zákazníkov, ktorí chcú využiť služby spoločnosti v júni, tiež nie je núdza.

Ide o luxusnú leteckú spoločnosť pre najlepšieho priateľa človeka, ktorá prepravuje psy všetkých veľkostí spolu s ich majiteľmi „v pohodlí a štýle“.

– uviedol generálny riaditeľ Matt Meeker, ktorého citoval denník USA Today.

Psy na palube. Takto vyzerá let prvej „psej“ leteckej spoločnosti na svete

Spoločnosť je aktívna na sociálnych sieťach, kde zdieľa fotografie a zábery, na ktorých môžeme vidieť, ako naozaj vyzerá let „psou“ leteckou spoločnosťou. Koľko musíte za takýto pôžitok zaplatiť? Podľa USA Today stojí vnútroštátna letenka pre psovoda a psa 6 000 dolárov, čo je v prepočte približne 5 000 EUR. Za medzinárodný let musíte zaplatiť viac, a to 8 000 dolárov (cca 7 000 EUR ).

Z webovej stránky „psieho“ prepravcu sa dozvedáme, že po rezervácii letu kontaktuje cestujúceho concierge BARK Air, aby získal informácie o psovi a cestovných plánoch.

Na palube k dispozícii upokojujúce prostriedky vrátane feromónov, teplých uterákov s vôňou levandule alebo upokojujúcich pochúťok, ako aj nápoje – voda a dokonca vývar z kostí.
Foto: instagram.com/barkair

„V deň cesty sa psy a ich ľudia dostavia na letisko hodinu pred letom na jednoduché a efektívne odbavenie a bezpečnostnú kontrolu – bez klietok a stresujúcich radov. Vysokokvalifikovaný concierge spoločnosti BARK Air privíta všetkých domácich miláčikov a pomôže im usadiť sa v lietadle tým, že ich pri bráne socializuje a pripraví kabínu prispôsobenú potrebám psa.“

– sa uvádza na webovej stránke air.bark.co.

Ako taká cesta prebieha? Spoločnosť ubezpečuje, že sa snaží zabezpečiť priestor pre štvornohého psa a jeho sprievodcu, takže „nikdy nevyhradí plné miesto“. Navyše sú na palube k dispozícii upokojujúce prostriedky vrátane feromónov, teplých uterákov s vôňou levandule alebo upokojujúcich pochúťok, ako aj nápoje – voda a dokonca vývar z kostí.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

AI vyrieši problémy leteckých dopravcov. Na palubu prichádza virtuálna letuška

Kde je najlepšie sedieť v lietadle? Vyberte si tieto sedadlá. Zvýšia vašu šancu na prežitie nehody


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Alfa Romeo Giulia 2.0 vyladená pre Torino: Vzduchové odpruženie a špeciálne zliatinové disky

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Techtalkyt1). Roky plynú, ale Alfa Romeo Giulia naďalej fascinuje nadšencov Alfy, tunerov a dokonca aj predajne príslušenstva, ktoré pri príležitosti…

Fernando Alonso dostal svoj Aston Martin Valkyrie

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Je to skvelý darček od spoločnosti Aston Martin. Mercedes SLR, 458 Italia, Honda NSX a McLaren Elva sú len…

Môžete na parkovisku jazdiť bez vodičského preukazu?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@rachelcavera8360) Mnohí dnešní vodiči sa prvýkrát učili šoférovať na parkovisku za panelákom alebo pred zatvoreným obchodným domom.Na takomto parkovisku nie…

Vzbura proti politike EÚ. Už budúci rok môžu milióny ľudí prísť o prácu

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@crospotter13). Nové emisné normy CO2, ktoré Európska únia ukladá výrobcom automobilov, nadobudnú účinnosť v januári 2025. Zdá sa, že boli…

Ak vykladáte tovar, môžete svoje vozidlo zastaviť v zóne so zákazom zastavenia alebo státia?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/c/KooperativanaPojistovna). Ak je vaše auto plné batožiny alebo máte tovar, ktorý chcete naložiť alebo vyložiť, je legálne parkovať v zóne…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov