Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

BMW predstavuje facelift radu 1. Najvýkonnejšia verzia má 300 koní a pohon všetkých kolies

7.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@autogefuehl). BMW predstavuje facelift hatchbacku radu 1. Vďaka tejto aktualizácii získava nemecký model dynamickejší dizajn a nové technológie. Nastal čas, aby najmenší model v ponuke...

7.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@autogefuehl).

BMW predstavuje facelift hatchbacku radu 1. Vďaka tejto aktualizácii získava nemecký model dynamickejší dizajn a nové technológie.

BMW predstavuje facelift radu 1. Najvýkonnejšia verzia má 300 koní a pohon všetkých kolies.
Foto: youtube.com/@autogefuehl

Nastal čas, aby najmenší model v ponuke nemeckého výrobcu dostal zaslúženú aktualizáciu. Facelift súčasnej generácie prináša nemeckému kompaktu zmeny v exteriéri, interiéri a nové technológie.

Nové prvky sú na karosérii okamžite viditeľné. Rad 1 dostal novú prednú časť, ktorá teraz obsahuje nové svetelné zoskupenia, ktoré si osvojili svetelný podpis podobný tomu, ktorý sme videli na najnovších vozidlách BMW. Na bokoch auta si všimneme nové prahy a dizajn kolies, vzadu sú prepracované svetlá. Facelift radu 1 ľahko spoznáme podľa prvku v nárazníku, ktorý preniká do vnútornej strany zadných svetiel.

Ak by ste videli interiér a povedali, že máme do činenia s úplne novou generáciou, nemyslím si, že by niekoho toto tvrdenie prekvapilo. Rad 1 má úplne novú prístrojovú dosku, ktorá obsahuje nové obrazovky s operačným systémom iDrive 9. Ide o podobný formát, aký sme videli v novej X1, s 10,25-palcovým prístrojovým panelom a centrálnou obrazovkou s uhlopriečkou 10,7 palca.

Facelift súčasnej generácie prináša zmeny v exteriéri, interiéri a nové technológie.
Foto: youtube.com/@DPCcars

Dôležité zmeny dizajnu

Znížil sa počet fyzických tlačidiel, čo sa zákazníkom nepáči, najmä preto, že ovládanie klimatizácie sa presunulo do informačno-zábavného systému. Prepracovaná bola aj stredová konzola a volant starej generácie bol nahradený novým.

BMW uvádza, že predné a zadné sedadlá boli novo navrhnuté. Športové sedadlá a M športové sedadlá s integrovanými opierkami hlavy sú k dispozícii ako voliteľná výbava. K dispozícii sú aj voliteľné funkcie ako vyhrievanie sedadiel, elektrické nastavovanie, bedrová opierka a masážna funkcia pre športové sedadlá.

Na želanie je možné objednať zadné sedadlá s delením operadla v pomere 40:20:40. Po sklopení operadla sa objem batožinového priestoru zväčší z 380 až na 1 200 litrov. Okrem toho si zákazníci môžu zvoliť elektricky ovládané zadné dvere.

Štandardná výbava nového BMW radu 1 zahŕňa automatickú klimatizáciu, elektricky sklopné vonkajšie spätné zrkadlá, alarm, balík osvetlenia interiéru, animáciu Welcome and Goodbye a BMW Live Cockpit Plus s navigačným systémom BMW Maps založeným na cloude. Voliteľný BMW Live Cockpit Professional zahŕňa aj BMW Head-Up Display a rozšírené zobrazenie na centrálnom displeji. K ďalšej výbave patrí elektricky ovládaná panoramatická sklenená strecha, audio systém Harman Kardon, Comfort Access a automatická klimatizácia s dvojzónovým ovládaním.

Nové BMW M135.

Aké motory sú k dispozícii v novom BMW radu 1?

Facelift BMW radu 1 sa začne predávať so štyrmi motormi. V základnej verzii používa kompaktný automobil 1,5-litrový trojvalcový benzínový motor s mild-hybridnou 48V technológiou a 7-stupňovou automatickou prevodovkou. Vyvíja 170 k a 240 Nm. BMW 120 dokáže zrýchliť z 0 na 100 km/h za 7,8 sekundy a dosiahnuť maximálnu rýchlosť 226 km/h.

V ponuke budú aj dva dieselové motory: 118d a 120d. V oboch prípadoch ide o varianty rovnakého 2,0-litrového naftového motora s výkonom 150 k/360 Nm, resp. 163 k/400 Nm. Hlavný rozdiel medzi týmito dvoma motormi spočíva v tom, že 120d využíva mild-hybridnú technológiu, zatiaľ čo 118d je čistý diesel. 118d dokáže zrýchliť z 0 na 100 km/h za 8,3 sekundy, zatiaľ čo 120d dosiahne to isté za 7,9 sekundy. Oba motory využívajú 7-stupňovú automatickú prevodovku.

A napokon, vrcholom ponuky bude model M135, M Performance, ktorý bude využívať 2,1-litrový benzínový motor s výkonom 300 k a 400 Nm. BMW M135 má pohon všetkých kolies a kúpite ho výlučne so 7-stupňovou automatickou prevodovkou. Vďaka tomu vozidlo zrýchli na 100 km/h z miesta za 4,9 sekundy a dosiahne maximálnu rýchlosť 250 km/h.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Takto bude vyzerať najnovšie BMW M5 Touring. Najvýkonnejšie kombi v histórii

Prvé oficiálne snímky nového BMW X3.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Nissan Qashqai vytvoril svetový rekord v bungee jumpingu

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto. youtube.com/@guinnessworldrecords). Nissan Qashqai prekonal rekord v bungee jumpingu. Tento kúsok bol zorganizovaný pre reklamu. Nissan Qashqai vytvoril svetový rekord v…

Európsky automobilový priemysel riskuje pokuty vo výške miliárd eur. Šéf Renaultu hovorí

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@sycomoream8959). Európskemu automobilovému priemyslu hrozia pokuty až do výšky 15 miliárd eur za nedodržanie úrovní emisií uhlíka. Európsky automobilový priemysel…

Sú čínske značky lepšie ako globálne značky? Túto štúdiu nevynecháte

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@joenohs1). Značky z Číny rastú impozantným tempom, čo čoraz viac oceňujú čínsky používatelia automobilov. Tu sú prekvapivé výsledky prieskumu spokojnosti…

Prvé fotografie nového Volkswagenu Tayron. Väčší brat Tiguanu debutuje 10. októbra

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutomaticAddiction27). Volkswagen zverejnil prvý teaser pripravovaného modelu Tayron. Väčší brat modelu Tiguan bude predstavený 10. októbra. Prvé fotografie nového Volkswagenu…

Tesla Cybercab Robotaxi: Je to ono?

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TeslaJigsaw. Žiarivo žltá dvojdverová verzia má údajne zadný svetelný pás podobný modelu Cybertruck. Žiarivo žltá dvojdverová verzia má údajne zadný…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov