Elektro, Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Tesla Semi prichádza. Vieme, kedy sa dostane k prvým zákazníkom

7.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@teslatechcentral1280). Vieme, kedy sa Tesla Semi dostane k prvým zákazníkom. Na túto informáciu mnohí skutočne čakali. Tesla Semi je pomerne bláznivý a revolučný nápad Elona...

7.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@teslatechcentral1280).

Vieme, kedy sa Tesla Semi dostane k prvým zákazníkom. Na túto informáciu mnohí skutočne čakali.

Tesla Semi prichádza. Vieme, kedy sa dostane k prvým zákazníkom.
Foto: youtube.com/@teslatechcentral1280

Tesla Semi je pomerne bláznivý a revolučný nápad Elona Muska.

Tesla Semi je projekt spoločnosti Elona Muska, ktorý vyvoláva najmenej rozruchu zo všetkých, čo je prekvapujúce vzhľadom na to, že tu hovoríme o elektrických nákladných vozidlách. Semi je totiž elektrický ťahač s návesom, ktorý mal dobyť trh nákladnej dopravy a hrdo ukázať, že miesto spaľovacích nákladných vozidiel je v múzeu. V súčasnosti však majú k týmto vozidlám prístup len rôzne spoločnosti, ako napríklad Pepsi a Lay’s.

Spoločnosť Tesla prvýkrát oznámila model Semi v roku 2017. Futuristický koncept ohúril a zrýchlil tep nadšencov elektrických vozidiel. Vozidlo má byť poháňané štyrmi nezávislými motormi a podľa sľubov výrobcu dosiahne rýchlosť 100 km/h za 20 sekúnd. Model Semi bude k dispozícii v dvoch verziách s dojazdom 482 km a 804 km, pričom ceny sa budú začínať od 150 000 USD.

Tesla Semi je dizajnovo veľmi ambiciózny projekt

Plány boli veľkolepé. Tesla Semi mala s prehľadom priniesť revolúciu v cestnej doprave, ale názory vodičov, ktorí už mali možnosť šoférovať nákladné vozidlá Tesla, sa rozchádzajú. Nie všetci sú spokojní s dizajnom kabíny a funkčnosťou interiéru a otázny je aj dojazd a schopnosti týchto vozidiel. Napriek tomu spoločnosť Elona Muska už dodala desiatky nákladných vozidiel spoločnosti Pepsi Co.

Tesla Semi nedávno čelila problémom

V marci minulého roka sme však informovali, že Tesla Semi mala problémy a v prvých troch mesiacoch minulého roka musela byť najmenej osemkrát odtiahnutá z cesty. Príčiny porúch zostávajú neznáme a spoločnosť Tesla nezverejnila žiadne podrobnosti. Navyše, napriek ľahkému nákladu bol dojazd vozidla výrazne nižší ako sľubovaných 500 míľ (približne 800 km) a pohybuje sa skôr na úrovni 350 míľ (približne 560 km).

Tesla Semi.

Okrem toho bol v marci 2023 oznámený program opravy 35 vozidiel Tesla Semi kvôli chybnej parkovacej brzde. Vozidlá vyrobené v období od 30. novembra 2022 do 28. februára 2023 boli vybavené modulom „Intellipark Valve“, v ktorom bola zistená chyba. Hoci nefunkčná elektronická parkovacia brzda neviedla k žiadnej nehode, výrobca plánoval v blízkej budúcnosti vymeniť všetky chybné moduly.

Vieme, kedy sa Tesla Semi dostane k prvým zákazníkom

Podľa Teslarati spoločnosť oznámila uvedenie modelu Semi na trh najneskôr začiatkom roka 2026. Viceprezident spoločnosti Tesla pre konštrukciu vozidiel Lars Moravy sa nechal počuť, že počas hovoru o výsledkoch spoločnosti povedal:

„Takže dokončujeme vozidlo Semi, aby sme umožnili… mimoriadne nákladovo efektívnu veľkosériovú výrobu na základe skúseností získaných z našej flotily a pilotnej flotily a flotily Pepsi, ktorú tento rok mierne rozširujeme“.

Vyzerá to tak, že v roku 2026 uvidíme na cestách oveľa viac nákladných vozidiel Tesla. A ako hovorí množstvo odborníkov z odvetvia, hoci Semi nie sú ideálne, v súčasnosti neexistuje lepšia alternatíva.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Nový Tesla Cybertruck sa pokazil po 50 kilometroch. Poskytovateľ servisu odmietol uznať záruku

Tisíce nepredaných vozidiel Tesla stoja na bývalom vojenskom letisku


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Alfa Romeo Giulia 2.0 vyladená pre Torino: Vzduchové odpruženie a špeciálne zliatinové disky

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Techtalkyt1). Roky plynú, ale Alfa Romeo Giulia naďalej fascinuje nadšencov Alfy, tunerov a dokonca aj predajne príslušenstva, ktoré pri príležitosti…

Fernando Alonso dostal svoj Aston Martin Valkyrie

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Je to skvelý darček od spoločnosti Aston Martin. Mercedes SLR, 458 Italia, Honda NSX a McLaren Elva sú len…

Môžete na parkovisku jazdiť bez vodičského preukazu?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@rachelcavera8360) Mnohí dnešní vodiči sa prvýkrát učili šoférovať na parkovisku za panelákom alebo pred zatvoreným obchodným domom.Na takomto parkovisku nie…

Vzbura proti politike EÚ. Už budúci rok môžu milióny ľudí prísť o prácu

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@crospotter13). Nové emisné normy CO2, ktoré Európska únia ukladá výrobcom automobilov, nadobudnú účinnosť v januári 2025. Zdá sa, že boli…

Ak vykladáte tovar, môžete svoje vozidlo zastaviť v zóne so zákazom zastavenia alebo státia?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/c/KooperativanaPojistovna). Ak je vaše auto plné batožiny alebo máte tovar, ktorý chcete naložiť alebo vyložiť, je legálne parkovať v zóne…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov