Elektro, Novinky, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

Volkswagen je pripravený na svoje prvé inteligentné SUV. Prvý cenník už v júni

8.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@evsqueen). Nie je žiadnym tajomstvom, že Volkswagen, ktorý chce bojovať proti silnej konkurencii v Číne, pripravuje nový rad modelov smart. Prvý z nich je SUV...

8.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@evsqueen).

Nie je žiadnym tajomstvom, že Volkswagen, ktorý chce bojovať proti silnej konkurencii v Číne, pripravuje nový rad modelov smart. Prvý z nich je SUV a objavil sa na autosalóne v Pekingu. Teraz, ak sa dá veriť čínskym médiám, oficiálne vstúpi do ponuky výrobcu.

Volkswagen je pripravený na svoje prvé inteligentné SUV. Prvý cenník už v júni.
Foto: youtube.com/@evsqueen

Smart SUV so zlatým logom bohužiaľ „v Číne, pre Čínu“

SUV z novej rodiny inteligentných vozidiel Volkswagen je prvým 100 % elektrickým kompaktným SUV kupé novej spoločnosti výrobcu. Ako jediné v portfóliu výrobcu má zlaté logo a extravagantný vzhľad. Zvýrazňuje ho zatmavený rám, podbehy kolies a nasávanie vzduchu v prednej časti.

Matricové svetlomety LED a vzadu súprava priebežných svetlometov zdôrazňujú spolu so športovou siluetou fastback nový rozmer inteligencie vozidla. Okrem toho má nové vozidlo výrazne prepracovanú prednú časť, ktorá ukrýva vzduchové kanály na zníženie odporu vzduchu v celom vozidle. Okrem toho je vozidlo vybavené 21-palcovými kolesami v štýle mecha, čo je tiež niečo, čo sa na predchádzajúcich modeloch Volkswagen nevidelo.

Nie je žiadnym tajomstvom, že takýto model, ak by bol v ponuke v Európe, by vyvolal viac vzrušenia ako ID.4. Je o niečo nižší ako ID. UNYX elektrické SUV od Volkswagenu. Pokiaľ ide o rozmery karosérie, dĺžka, šírka a výška nového vozidla sú 4663/1860/1610 mm v uvedenom poradí a rázvor náprav je 2766 mm.

V interiéri kompaktného SUV výrobca pokračuje v štýle, ktorý poznáme z rodiny ID. Model je vybavený plne LCD prístrojovým panelom a veľkou centrálnou ovládacou obrazovkou, ktorá je mierne naklonená smerom k hlavnej pozícii za volantom. Výstup klimatizácie sa nachádza pod obrazovkou.

Trojramenný volant má v spodnej časti sploštený tvar, ktorý zdôrazňuje športový charakter. Centrálny odkladací priestor má medzitým inovatívny dvojdverový dizajn. Ukrýva dvojitý držiak na poháre a funkciu bezdrôtového nabíjania mobilného telefónu.

ID.UNYX 2024.

Premiéra ID.UNYX koncom júna

Z čínskych médií sme sa nedávno dozvedeli, že uvedenie ID.UNYX na trh sa očakáva koncom júna. Je síce pravda, že kompaktné SUV sa malo dostať do ponuky výrobcu v Číne ešte tento rok, ale asi nikto nečakal, že sa tak stane len dva mesiace po verejnom odhalení nového modelu.

Ako bolo oznámené, nový automobil bude vybavený jedným motorom s výkonom 170 kW. K dispozícii bude aj možnosť s dvojmotorom s výkonom 250 kW. ID. Maximálny výkon predného motora je 80 kW a maximálny výkon zadného motora je 170 kW. To je na čínsky trh s elektromobilmi relatívne priemerná hodnota.

Model UNYX je vybavený akumulátorom CATL s kapacitou 82,4 kWh a má dojazd (CLTC) 621 km, resp. 565 km. Cena modelu bude určite závisieť od jeho konfigurácie z hľadiska pohonu a stupňa inteligencie. Podrobnosti o nej zatiaľ nie sú známe.

Volkswagen (Anhui) Co, Ltd. je spoločný podnik spoločností Volkswagen a JAC , v ktorom má nemecký výrobca 75-percentný podiel. ID.UNYX je prvým modelom tejto spoločnosti, takže cena je veľmi dôležitá. Hovorí sa, že by mohla oscilovať v blízkosti modelu Volkswagen ID.4. Inteligentné kompaktné SUV bude po uvedení na čínsky trh súperiť so silnými konkurentmi. Napríklad s modelom BYD Song PLUS EV.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Volkswagen ukrýva v Alpách nové veľké SUV. Do cenníka sa dostane v roku 2026

Premiéra: Volkswagen Golf GTI Clubsport – viac športu v športe


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Nissan Qashqai vytvoril svetový rekord v bungee jumpingu

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto. youtube.com/@guinnessworldrecords). Nissan Qashqai prekonal rekord v bungee jumpingu. Tento kúsok bol zorganizovaný pre reklamu. Nissan Qashqai vytvoril svetový rekord v…

Európsky automobilový priemysel riskuje pokuty vo výške miliárd eur. Šéf Renaultu hovorí

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@sycomoream8959). Európskemu automobilovému priemyslu hrozia pokuty až do výšky 15 miliárd eur za nedodržanie úrovní emisií uhlíka. Európsky automobilový priemysel…

Sú čínske značky lepšie ako globálne značky? Túto štúdiu nevynecháte

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@joenohs1). Značky z Číny rastú impozantným tempom, čo čoraz viac oceňujú čínsky používatelia automobilov. Tu sú prekvapivé výsledky prieskumu spokojnosti…

Prvé fotografie nového Volkswagenu Tayron. Väčší brat Tiguanu debutuje 10. októbra

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutomaticAddiction27). Volkswagen zverejnil prvý teaser pripravovaného modelu Tayron. Väčší brat modelu Tiguan bude predstavený 10. októbra. Prvé fotografie nového Volkswagenu…

Tesla Cybercab Robotaxi: Je to ono?

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TeslaJigsaw. Žiarivo žltá dvojdverová verzia má údajne zadný svetelný pás podobný modelu Cybertruck. Žiarivo žltá dvojdverová verzia má údajne zadný…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov