Elektro, Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Nové SUV sa blíži do Európy. S touto cenou a výbavou by mohlo ohroziť svojich konkurentov

18.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@alejandroperezcars). Čínsky gigant BYD sa stal globálnou módnou značkou, ktorá drží víťaznú kartu a prehráva len so spoločnosťou Tesla. Teraz bez obáv z európskych ciel...

18.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@alejandroperezcars).

Čínsky gigant BYD sa stal globálnou módnou značkou, ktorá drží víťaznú kartu a prehráva len so spoločnosťou Tesla. Teraz bez obáv z európskych ciel rozširuje svoje modelové portfólio testovaním revolučného SUV v Európe. Čo je o ňom známe?

Nové SUV sa blíži do Európy.
Foto: youtube.com/@alejandroperezcars

Prototyp revolučného SUV ohlasuje Atto 2

Čínsky gigant BYD sa nebojí nových sankčných ciel, ktoré zaviedla Európa, a v Holandsku testuje prototyp svojho nového SUV. Nový BYD Atto 2, jeden z najdôležitejších nových modelov v portfóliu výrobcu, sa objavil na fotografiách.

Prototyp elektrického SUV predznamenáva revolučné vozidlo, ktoré prišlo do Európy, aby prispôsobilo svoje technické špecifikácie tunajšiemu trhu. Flotily testovacích kusov boli spozorované v Holandsku na parkoviskách vo viacerých mestách. Spolu s novým Atto 2 bolo spozorovaných aj niekoľko modelov Dolphin a niekoľko ďalších modelov čínskeho giganta.

Ďalší siedmy model spoločnosti BYD určený pre Európu vo vinylovej kamufláži sa vôbec nepodobá modelu predávanému pod názvom BYD Yuan Up. Názov Atto 2 je zrejme predbežný, pretože to, ako bude BYD nové SUV nazývať, bude jasné až po jeho oznámení.

Línia karosérie pod kamuflážou skrýva atraktívny dizajn SUV. Pozornosť upúta nový svetelný podpis zadných svetiel. Pri pohľade na rozmery modelu Dolphin vpredu na fotografiách sa nové SUV zdá byť väčšie a priestrannejšie. BYD Atto 2 sa tak nachádza niekde na pomedzí segmentov B a C. Toto usporiadanie umožní výrobcovi vyzvať súperov stavajúcich elektromobily novej generácie.

Viac priestoru, kompletné vybavenie a atraktívna cena

Nové SUV od BYD má aj v maskáčoch víťaznú kartu. Argumentmi v prospech kúpy bude viac ako dostatočný priestor v kabíne, batožinový priestor ponúkajúci objem až 1 320 litrov a určite aj kompletná výbava. Čínske značky sú ňou koniec koncov povestné.

Obvyklý dlhý zoznam možností zahŕňa:

  • 8,8-palcový digitálny prístrojový panel a 12,8-palcový digitálny dotykový displej na stredovej konzole,
  • head-up displej,
  • tempomat,
  • panoramatická strecha,
  • bezdrôtová nabíjacia podložka pre smartfóny.
Nový BYD Atto 2, jeden z najdôležitejších nových modelov v portfóliu výrobcu, sa objavil na fotografiách.
Foto: youtube.com/@alejandroperezcars

Pokiaľ ide o dojazd, nový BYD Atto 2, ktorý príde na trh v roku 2025, by mal ponúknuť autonómiu až 400 km. Oficiálne predstavenie by sa malo uskutočniť koncom tohto roka. Očakáva sa, že SUV dostane rovnaký elektromotor ako model Dolphin (204 k) v Európe. Okrem toho sa očakáva batéria s kapacitou 44,9 kWh a druhá batéria Blade s kapacitou 60 kWh s maximálnym dojazdom niečo vyše 400 km.

Hoci je ešte priskoro hovoriť o cenách nového SUV, predpovedať štartovaciu cenu 20 000 eur sa v súčasnosti zdá nereálne. BYD model skôr umiestni do rozmedzia 25 000 až 30 000 eur. Najmä preto, že nový Dolphin má štartovaciu cenu 35 000 eur. Ďalšie podrobnosti o modeli by mali byť známe neskôr v tomto roku.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Opel Mokka dostane nový mild-hybridný motor. Podľa výrobcu je o 20 % účinnejší

Koľko stojí najlacnejšie SUV SsangYong na Slovensku? Prekonáva alebo nie Dacia Duster


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Nový pick-up značky Renault príde v roku 2026

27.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@renaultgroup). Bude sa vyrábať v Argentíne pre celý svet. Po predbežnom oznámení zo začiatku mesiaca Renault nedávno konečne oficiálne zverejnil…

Prezident Ferrari je vyšetrovaný pre daňové úniky. Zabavený majetok v hodnote 75 miliónov eur

26.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CNBCtelevision). Talianski vyšetrovatelia skúmajú prípad daňových únikov Johna Elkanna, predsedu skupiny Stellantis a spoločnosti Ferrari. Taliansky súd nariadil zabavenie majetku…

Nepodceňujte túto súčasť! Takto sa vyhnete problémom

26.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@ericthecarguy). Brzdový systém v každom vozidle je zložitý systém spojov, ktoré musia fungovať vo vzájomnej harmónii. Pri pravidelnej údržbe bŕzd…

Do Ruska sa valí vlna luxusných automobilov. Takto sa obchádzajú európske sankcie

26.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@SkyNews). Britská televízna stanica Sky News sa rozhodla preskúmať prípad záhadných konvojov prevážajúcich luxusné autá cez Gruzínsko do Ruska. Vyšetrovanie…

Výmena filtra a oleja. Keď sa vyskytnú ťažké otázky

26.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@1RoadGarage). Výmena olejového filtra je nielen samozrejmosťou, ale zároveň aj nevyhnutnou súčasťou pravidelného servisu, pričom nijako výrazne nezaťaží celkovú cenu.…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov