Novinky, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

Tu je Nissan Pathfinder 2024: ikonické SUV za túto cenu a s touto výbavou by bolo nočnou morou pre európskych konkurentov

18.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@JustCARS98). Nie je žiadnym tajomstvom, že japonské SUV Nissan Pathfinder sa osvedčilo ako ideálne vozidlo pre policajné služby aj náročných individuálnych zákazníkov. Je to model,...

18.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@JustCARS98).

Nie je žiadnym tajomstvom, že japonské SUV Nissan Pathfinder sa osvedčilo ako ideálne vozidlo pre policajné služby aj náročných individuálnych zákazníkov. Je to model, ktorý sa nebojí žiadnej výzvy. Hoci ho v slovenskom cenníku hľadáte márne, na cestách sa pohybuje aj mimo našej krajiny a svoju novú premiéru absolvoval v Číne.

Tu je Nissan Pathfinder 2024.
Foto: youtube.com/@JustCARS98

Nový vzhľad SUV Nissan vstupuje na čínsky trh v niekoľkých konfiguráciách

Podľa oficiálneho oznámenia spoločnosti Dongfeng Nissan dnes spoločnosť oficiálne uvádza na čínsky trh SUV s názvom Pathfinder. Ide o modernizovanú verziu rodinného modelu s najvyšším dojazdom, ktorá sa v skutočnosti štylisticky len málo líši od súčasného modelu.

Stále zostáva jeho veľkoryso dimenzovaná predná maska chladiča, ktorú zdobia horizontálne chrómové lamely a ktorá je po oboch stranách integrovaná so svetlometmi. SUV je zároveň stále elegantné a prezentuje módny štýl v súlade s vkusom čínskych používateľov.

Vzadu sa modernizovaný Pathfinder prezentuje sústavou dlhých a úzkych svetiel s čiernym ozdobným panelom, pod ktorým sa nachádza logo značky. Názov Pathfinder pod ním zdôrazňuje hierarchiu SUV v populárnom segmente modelov.

Tento model, ktorý je k dispozícii v troch konfiguráciách, má v interiéri veľmi obľúbený dizajn s dvoma obrazovkami, ktorý zdôrazňuje prítomnosť technológií vo výbave. Podľa oficiálnych údajov výrobcu dostal modernizovaný Pathfinder najnovší systém NISSAN Connect 2.0. Nová verzia modelu SUV dostáva aj:

  • panoramatické strešné okno,
  • inteligentnú kontrolu stability IRC,
  • inteligentnú kontrolu sledovania stopy ITC,
  • inteligentné brzdenie motorom iEB,
  • systémy: monitorovanie tlaku v pneumatikách TPMS, riadenie dynamiky vozidla VDC,
  • systém ovládania vodiča,
  • sedadlo s elektrickým nastavením v 10 smeroch (vrátane elektrického nastavenia bedrovej opierky v 2 smeroch),
  • pokročilá trojzónová klimatizácia
  • inteligentný systém aktívneho potláčania hluku ANC, elektrické veko batožinového priestoru, jednodotykové nastupovanie a vystupovanie z tretieho radu sedadiel a mnoho ďalšieho.

Renovovaný 6-miestny Pathfinder od 31 000 eur

Nissan Pathfinder sa na čínskom trhu ponúka v cenovom rozpätí 31 000 – 33 100 eur. Bez ohľadu na verziu ponúka Pathfinder deväť airbagov a záclonové airbagy aj pre tretí rad sedadiel. Predstavuje teda z hľadiska bezpečnosti, výbavy a technológií skvelú ponuku pre čínskych zákazníkov.

Nissan Pathfinder 2024.

Z hľadiska výkonu ponúka modernizované SUV vybavené preplňovaným benzínovým motorom 2,0T VC-TURBO maximálny výkon 185 kW (252 k) a maximálny krútiaci moment 376 Nm. Je spojený s 9-stupňovou automatickou prevodovkou od nemeckej spoločnosti ZF, ktorá má širší rozsah prevodov a vyššiu účinnosť. Poskytuje tak vyššiu spotrebu paliva a lepšie jazdné vlastnosti.

Nedá sa poprieť, že ide o skvelú rodinnú ponuku. Najmä preto, že po sklopení sedadiel sa doň bez problémov zmestí 2-metrový matrac a premení sa na pohodlnú spálňu. Umožní vám tiež venovať sa akýmkoľvek koníčkom tým, že doň uložíte bicykle, surfovacie dosky alebo rybárske prúty.

To všetko vďaka karosérii Nisssan, ktorá má dĺžku, šírku a výšku 5130/1981/1767 mm a rázvor 2900 mm. Za túto cenu a s touto výbavou by bol Pathfinder splneným snom aj pre európskych zákazníkov, ak by bol v ponuke.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Nissan osviežil svoj vlajkový model. Qashqai teraz vyzerá fenomenálne

Ako často sa mení olej v automatickej prevodovke. A koľko stojí výmena


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Stellantis ukončí výrobu v Spojenom kráľovstve? Narastá spor s vládou

2.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@KondorCars). Stellantis hrozí ukončením výroby automobilov v závodoch v Spojenom kráľovstve. Súvisí to s cieľmi predaja elektromobilov, ktoré musia výrobcovia…

Volkswagen investuje miliardy do najväčšieho konkurenta Tesly. Je to záchrana, ale pre koho?

2.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@volkswagenaustralia). Skupina Volkswagen v utorok oznámila, že investuje až päť miliárd dolárov do amerického startupu Rivian. Cieľom je výmena technológií…

Klimatizácia v aute nefunguje – v čom môže byť problém?

1.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@oreillyautoparts). Klimatizácia v aute je jedným z tých luxusných prvkov, ktoré sú neoceniteľné najmä v takých horúcich dňoch, aké v…

Opel nebude lacná značka? Stačí sa pozrieť na ceny novej Frontery

1.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PlanetCarNews). Minulý týždeň Citroen odhalil všetky karty týkajúce sa nového modelu C3 Aircross. Teraz sme sa dozvedeli prvé ceny jeho…

Nové prémiové SUV značky Kia za nižšiu cenu je rozumnou voľbou.

1.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@ORGCars). Nie je žiadnym tajomstvom, že pokiaľ ide o vozidlá SUV, Kia je na zozname referenčných značiek. Výrobca má vždy…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov