Elektro, Novinky, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

Nové čínske SUV je pripravené prekonať Teslu. Tento interiér je hodný kráľa segmentu

20.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@evsqueen). Spoločnosť Tesla nemala v poslednom čase ľahký život. V Číne má jej SUV viac ako dôstojného konkurenta a Model 3 v Európe bude podliehať...

20.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@evsqueen).

Spoločnosť Tesla nemala v poslednom čase ľahký život. V Číne má jej SUV viac ako dôstojného konkurenta a Model 3 v Európe bude podliehať clám kvôli jeho výrobe v Šanghaji. Pripravovaný Avatr 07 nie je dobrou správou. Najnovšie snímky sú dôkazom toho, že Model Y môže byť pre zákazníkov na kľúčovom trhu menej atraktívnou voľbou.

Nové čínske SUV je pripravené prekonať Teslu. Tento interiér je hodný kráľa segmentu.
Foto: youtube.com/@evsqueen

Avatr 07 je nové SUV od spoločností Changan, CATL a Huawei

Nové SUV strednej triedy Avatr 07 bolo vyvinuté s cieľom prekonať Teslu Model Y na čínskom trhu. Zo snímkou odhalených pred časom je zrejmé, že spoločný projekt spoločností Changan, CATL a Huawei je novým poňatím luxusu s veľkým L. Model určený pre rodiny nielenže dobre vyzerá zvonku, ale víťaznú kartu drží aj pokiaľ ide o dizajn interiéru a technológie. Pôsobivý výkon SUV si navyše nevyžaduje pôsobivú cenovku.

Avatr 07 je už prakticky pripravený do výroby. Vozidlo prémiovej značky elektromobilov je tretím modelom v jej katalógu. SUV vybavené pokročilým inteligentným jazdným systémom Huawei, inteligentným kokpitom HarmonyOS a ultrarýchlym nabíjaním batérií CATL ohromí svojím futuristickým exteriérom. O tento veľkolepý efekt sa postarali dizajnéri mníchovského dizajnérskeho centra, ktorí SUV obliekli do elegantného fialového laku. Najnovšie snímky interiéru sú čerešničkou na torte, pokiaľ ide o to, ako by mal vyzerať kráľ tohto segmentu v Číne.

Toto krásne a luxusné SUV má všetko na to, aby prekonalo Teslu Model Y

Nedávno zverejnené snímky interiéru modelu Avatr 07 v čínskych médiách odhaľujú všetky jeho detaily. Elektrické SUV nanovo definuje moderný luxus v rodinnom vozidle. Na prvý pohľad exkluzivitu modelu podčiarkuje dvojfarebné prevedenie v zlatej a bielej farbe.

Ako vidno, Avatr 07 je vybavený štyrmi zitengrovanými obrazovkami vrátane obrazovky diaľkového ovládania, Na každom konci panelu sú obrazovky pre bočné kamery. Tie sú v Číne legálne od júla minulého roka. Avatr 07 však bude jedným z mála vozidiel, ktoré ich bude používať.

Interiér SUV má ešte veľkú multimediálnu obrazovku a štvorcový volant zdobený zlatými akcentmi a prešívaním. Podobný dizajn je použitý aj v oblasti bezdrôtového nabíjania telefónu doplnenej akcentmi s drevodekorom. V dvojfarebnom vyhotovení sú aj kožené sedadlá, ktoré sú vybavené reproduktormi v opierkach hlavy.

Avatr 07.

Materiály použité na výplniach dverí, prístrojovej doske stredovej konzoly a stĺpiku B pripomínajú prírodnú kožu. Sú vyrobené z PU materiálu, sú odolné voči znečisteniu, poškodeniu a dobre odolávajú UV žiareniu. Okrem toho sa na dverách používa malé zlaté tlačidlo na ovládanie otvárania okien. Mnohé funkcie sa ovládajú zo zadných sedadiel, kde cestujúci ovládajú napríklad vyhrievanie, ventiláciu a masážne funkcie prostredníctvom ovládacieho panela v lakťovej opierke.

Avatr 07 vo variantoch EREV aj EV za vynikajúcu cenu

Vzhľadom na výkonnosť SUV môže smelo ašpirovať na kráľa tohto segmentu v Číne. Avatr 07 má dve formy pohonu: čisto elektrický a hybridný s pohonom dvoch alebo štyroch kolies.

Štvorvalcový agregát 1,5 Turbo s výkonom 156 k je navyše poháňaný elektromotormi. K dispozícii sú verzie s pohonom zadných kolies s jedným motorom (314 k) a s pohonom všetkých kolies s dvoma motormi (178 k vpredu a 314 k vzadu). V druhom prípade je kombinovaný výkon 492 k. Maximálna rýchlosť hybridov je 190 km/h.

Čisto elektrické verzie môžu mať aj pohon zadných kolies (343 k) alebo pohon všetkých kolies (598 k). Posledná verzia generuje výkon to 255 k na prednej náprave a 343 k na zadnej náprave. Maximálna rýchlosť bude 200 km/h. Avatr 07 by sa mal na čínskom trhu objaviť do konca tohto roka. Odhadovaná cena sa pohybuje v rozmedzí 250 000 až 350 000 jüanov (32 000 až 45 000 eur).

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Nové SUV značky Volvo sa už vyrába. Odstráni EX90 konkurenciu?

Nové kórejské SUV je výzvou pre prémiovú triedu. Chce byť lepšie ako BMW a Audi


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Alfa Romeo Giulia 2.0 vyladená pre Torino: Vzduchové odpruženie a špeciálne zliatinové disky

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Techtalkyt1). Roky plynú, ale Alfa Romeo Giulia naďalej fascinuje nadšencov Alfy, tunerov a dokonca aj predajne príslušenstva, ktoré pri príležitosti…

Fernando Alonso dostal svoj Aston Martin Valkyrie

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Je to skvelý darček od spoločnosti Aston Martin. Mercedes SLR, 458 Italia, Honda NSX a McLaren Elva sú len…

Môžete na parkovisku jazdiť bez vodičského preukazu?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@rachelcavera8360) Mnohí dnešní vodiči sa prvýkrát učili šoférovať na parkovisku za panelákom alebo pred zatvoreným obchodným domom.Na takomto parkovisku nie…

Vzbura proti politike EÚ. Už budúci rok môžu milióny ľudí prísť o prácu

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@crospotter13). Nové emisné normy CO2, ktoré Európska únia ukladá výrobcom automobilov, nadobudnú účinnosť v januári 2025. Zdá sa, že boli…

Ak vykladáte tovar, môžete svoje vozidlo zastaviť v zóne so zákazom zastavenia alebo státia?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/c/KooperativanaPojistovna). Ak je vaše auto plné batožiny alebo máte tovar, ktorý chcete naložiť alebo vyložiť, je legálne parkovať v zóne…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov