Elektro, Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Toto SUV je veľkým konkurentom značiek Hyundai a Toyota

20.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@theautoprime). Vďaka kúpe SUV si vychutnáte jazdu plnú komfortu, s väčším priestorom a lepším výhľadom. Tento typ karosérie už roky nevychádza z módy a nové...

20.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@theautoprime).

Vďaka kúpe SUV si vychutnáte jazdu plnú komfortu, s väčším priestorom a lepším výhľadom. Tento typ karosérie už roky nevychádza z módy a nové modely prechádzajúce metamorfózou sú inteligentnejšie a bezpečnejšie. Svedčia o tom ponuky obľúbených modelov značiek Toyota a Hyundai. Teraz prišla nová generácia ich veľkých konkurentov.

Toto SUV je veľkým konkurentom značiek Hyundai a Toyota.
Foto: youtube.com/@theautoprime

Hviezdne čínske SUV Haval H6 debutuje v Číne 19. júna

Haval H6 je rodinné SUV strednej veľkosti, ktoré sa často označuje za čínske národné auto. Vyrába ho spoločnosť Great Wall Motor a je priamym konkurentom vozidiel ako Hyundai Tucson, Toyota RAV4 a Mazda CX-5.

Nová generácia hviezdneho SUV predstaví sa 19. júna a už teraz chce vytlačiť svojich konkurentov do úzadia. Kompaktné SUV dostalo niekoľko vylepšení, pokiaľ ide o vzhľad, interiér, výkon a veľkosť. Plánuje sa aj verzia Hi4 tohto modelu.

Pokiaľ ide o vzhľad, nová generácia modelu Haval H6 pokračuje v klasickom dizajne veľkorozmernej masky chladiča. Jej nepravidelný dizajn s bodovou matricou má módny vzhľad. Je skombinovaná so sústavou tónovaných skupín svetlometov, ktoré opticky zdôrazňujú šírku SUV. Denné LED svetlá na oboch stranách sú kombinované so svetlometmi, ktoré zabezpečujú dobrú viditeľnosť.

Línie na bokoch karosérie v podstate zodpovedajú súčasnému modelu. V zadnej časti vozidla sa už nepoužívajú priechodné zadné svetlá. Zadná časť vozidla má jednoduchý dizajn. Má malý spojler a vysoko umiestnené brzdové svetlá. Na oboch stranách sú použité nové zadné svetlá a v strede je zachované anglické LOGO Haval. Zadná kapota ukrýva výfukovú sústavu, ktorá modelu dodáva plus jeden k elegancii.

Pokiaľ ide o rozmery modelu, dĺžka, šírka a výška nového vozidla sú 4703/1886/1730 mm, resp. 2738 mm a rázvor náprav je 2738 mm. Vo výsledku je o 50 mm väčší ako Haval H6 tretej generácie. Ostatné parametre zostávajú rovnaké ako pri odchádzajúcom modeli. Aké zmeny nastali v interiéri a pod kapotou najpredávanejšieho čínskeho SUV?

Haval H6.

Dva motory na výber a inteligentný systém riadenia

Pokiaľ ide o interiér, nová generácia SUV Haval H6 je vybavená 10,25-palcovým LCD prístrojovým panelom a 14,6-palcovým centrálnym dotykovým displejom na stredovej konzole. Počet fyzických tlačidiel sa znížil. Vodič má k dispozícii trojramenný multifunkčný volant a 9-palcový farebný HUD displej. Haval 6 okrem iného umožňuje aj 50 W bezdrôtové nabíjanie, vyhrievanie/ventiláciu predných sedadiel atď.

Nová generácia SUV ponúka inteligentný asistenčný systém L2. Podporuje viac ako 20 funkcií, napríklad varovanie pred vybočením z jazdného pruhu a varovanie pred kolíziou.

Z hľadiska mechaniky sa nový Haval 6 postavený na platforme Great Wall Lemon dostane na trh v dvoch výkonových verziách s motormi: 1,5T a 2,0T. Prvý z nich má maximálny výkon 183 k (275 Nm) a je spojený so 7-stupňovou prevodovkou. Druhý má výkon 238 k (385 Nm) a je spojený s 9-stupňovou dvojspojkovou prevodovkou. Plug-in hybridná verzia modelu Hi4 sa na trh dostane neskôr.

Uvedenie novej generácie modelu Haval H6 Chinese na trh znamená, že podobne ako predchádzajúce generácie pôjde do zahraničia. Spoločnosť Great Wall je prítomná vo viac ako 60 krajinách, okrem iného má výskumné a vývojové centrá v Nemecku, USA a Japonsku a továrne napríklad v Brazílii a Thajsku. Vozidlo SUV je v zahraničí veľmi uznávané. Ponúka sa vo viac ako 50 krajinách a v Austrálii sa dočkal titulu „najlepšie čínske auto súčasnosti“. Nová generácia modelu bude tvrdým súperom špičkových SUV značiek Hyundai, Toyota a Mazda. Smart SUV s moderným dizajnom je už dlho konkurentom európskych značiek. Cena modelu bude odhalená 19. júna.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Toto nové 7-miestne SUV je kombináciou značiek Škoda a Mercedes.

Nové SUV značky Volvo sa už vyrába. Odstráni EX90 konkurenciu?


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Čína si pripísala 10 svetových rekordov v prekonávaní mora cez nový most/tunel

6.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@ChinaViewTV). Minulý víkend Čína otvorila spojenie Shenzhen-Zhongshan, nový prieplavný tunel a mostný systém, ktorý sa nachádza v provincii Guangdong v…

Survue využíva mozog s umelou inteligenciou na rozpoznávanie vozidiel, ktoré môžu naraziť do cyklistov

6.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@survueai). Radarové systémy na bicykloch by zrejme nepatrili medzi prvé veci, ktoré by vám napadli, keď hovoríme o veciach, ktoré…

Mapy Google dostanú novú funkciu. Cestovanie sa navždy zmení

6.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: Súkromný archív). Mapy Google nepochybne patria medzi aplikácie, bez ktorých si milióny vodičov na celom svete nevedia predstaviť cestovanie. Ako…

Elektrický prototyp Mini John Cooper Works bude mať premiéru tento rok v Goodwoode

6.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Mini predstaví najvýkonnejší model z nového radu Cooper. Budúci Mini John Cooper Works John Cooper bude mať oficiálnu premiéru…

V jaskyni sa našlo viac ako 50 opustených áut. Zabudnuté klasické vozidlá Volkswagen

6.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@LostHistorie). Vo švajčiarskej bani sa našlo viac ako 50 vozidiel značky Volkswagen. Sú medzi nimi klasické vozidlá, ako aj novšie…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov