Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Nová generácia BMW X3 je tu. Elektrický náprotivok bude uvedený na trh v roku 2025

21.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@BMW). BMW oficiálne predstavilo novú generáciu SUV X3. Je technologicky vyspelejšie, ale využíva rovnakú platformu, akú mal starý model. Nová generácia BMW X3 má oficiálnu...

21.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@BMW).

BMW oficiálne predstavilo novú generáciu SUV X3. Je technologicky vyspelejšie, ale využíva rovnakú platformu, akú mal starý model.

Nová generácia BMW X3 je tu. Elektrický náprotivok bude uvedený na trh v roku 2025.
Foto: youtube.com/@BMW

Nová generácia BMW X3 má oficiálnu premiéru a má konkurovať modelom ako Mercedes-Benz GLC, Audi Q5 a Lexus RX. Model X3 zatiaľ predstavuje strednú cestu, ktorá pripravuje pôdu pre prechod na plne elektrický modelový rad.

Nový model, postavený na rovnakej platforme ako stará generácia X3, predstavuje novú dizajnovú líniu, určite ovplyvnenú novými modelmi, ktoré uviedlo na trh BMW, ako napríklad X1 alebo rad 5. V roku 2025 bude na trh uvedený aj model iX3, vozidlo, ktoré bude využívať novú platformu určenú pre elektromobily a ktoré bude mať ešte odvážnejší dizajn ako táto nová X3. Tieto dva automobily sa budú predávať súbežne.

Ale pre tých, ktorí ešte nechcú prejsť na elektromobil, by nová generácia mala uspokojiť všetky potreby zákazníka, ktorý hľadá prémiový zážitok.

X3 sa rozmerovo veľmi nezväčšila

Nové BMW X3 má rovnaký rázvor ako stará generácia a zachovalo si rovnaké rozpoznateľné proporcie, navyše v základe má pozdĺžnu architektúru motora a pohon zadných kolies.

BMW X3 teraz preberá niekoľko dizajnových prvkov od svojho menšieho súrodenca X1. Veľká maska chladiča, hladké plochy a ostré optické bloky sú súčasťou novej dizajnovej filozofie BMW a tieto prvky nájdete aj na novej generácii X3.

Interiér teraz využíva najnovšie technológie BMW. Prístrojová doska má minimalistický dizajn, pričom väčšina ovládacích prvkov a informácií je sústredená na dvoch obrazovkách umiestnených pod jedným sklom. Na nich beží systém iDrive 9 a môžu prijímať diaľkové aktualizácie, navyše umožňujú cestujúcim prístup k streamovacím platformám, správam alebo hrám.

Nové BMW X3.

Najvýkonnejší šesťvalcový motor v modeli, ktorý nie je modelom M

Ponuka pohonných jednotiek nového BMW X3 zahŕňa benzínovú, naftovú a plug-in hybridnú verziu. Ponuku otvára BMW X3 20 xDrive, ktoré využíva 2,0-litrový benzínový motor s výkonom 208 koní, vďaka ktorému vozidlo zrýchli z 0 na 100 km/h za 7,8 sekundy.

K dispozícii je aj 2,0-litrový naftový motor s výkonom 197 koní. Tento aj benzínový motor sú mild-hybridné jednotky, ktoré využívajú elektromotor integrovaný do prevodovky. BMW uvádza, že od roku 2025 bude v ponuke aj šesťvalcový diesel.

Pre tých, ktorí používajú svoje vozidlo prevažne v mestských oblastiach a chcú jazdiť v meste s nulovými emisiami, môže byť PHEV X3 30e xDrive víťaznou voľbou. Jeho základom je 2,0-litrový benzínový motor, ktorému pomáha elektromotor integrovaný do 8-stupňovej automatickej prevodovky. Maximálny výkon je 299 koní a BMW uvádza, že vozidlo dokáže prejsť až 90 kilometrov v čisto elektrickom režime, ak je batéria plne nabitá.

A napokon vrcholom ponuky je model X3 M50 xDrive, ktorý využíva najvýkonnejší šesťvalcový motor, aký bol kedy namontovaný do iného modelu ako M. Využíva 3,0-litrový mild-hybridný motor s výkonom 398 k, vďaka ktorému X3 M50 zrýchli z 0 na 100 km/h za 4,6 sekundy.

Keďže ide o model M Performance, na želanie dostáva aj adaptívne tlmiče, variabilné riadenie, silnejšie brzdy a sadu 20-palcových kolies. Balík dopĺňajú štyri okrúhle výfuky, ktoré podčiarkujú špičkový motor.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Facelift BMW radu 2 a M2 – výkonný model teraz ponúka 480 koní

Mona 03 je úplne nový dizajn. Cena je smiešna – niečo cez 12 900 eur.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Zákazníci si teraz chodia po tieto vozidlá SUV do showroomov. Kráľ garáží nenosí logo Toyota

1.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carshowtv9197). Žiadna zmena v štatistikách. Európania stále milujú malé a kompaktné SUV. Spomedzi mnohých ponúk, ktoré sú na trhu k…

Rimac pripravuje elektrický taxík. Výzva pre Muska

1.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carwow). Chorvátska spoločnosť Rimac dnes predstavila pomerne nečakaný produkt. Po superautomobile Nevera bude ďalším vozidlom spoločnosti… taxík. Očakáva sa, že…

Elektromobil – ako sa zmenil od počiatkov automobilizmu?

1.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AnyHistory). Pojem "elektromobil" je v súčasnosti na perách všetkých. A nie je sa čomu čudovať - veď od roku 2035…

Horúce počasie za oknom? Bez tejto veci nemôžete nastúpiť do auta

1.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/CGN089). Vysoké teploty vytvárajú náročné prevádzkové podmienky. Bohužiaľ, na jednu vec vodiči v horúcom počasí často zabúdajú. Bez nej by…

Poklad na dne mora. Zmení svet elektromobilov

30.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@ChrisRalph). Na dne mora pri pobreží Japonska bol objavený skutočný poklad, ktorý by mohol zmeniť svet elektromobilov. Ide o gigantické…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov