Elektro, Novinky, Suv/Crossover, Zaujímavosti,

Toto krásne SUV bude k dispozícii v Európe. Cena je prekvapujúca

21.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@UON-News-EV). Na európskom trhu sa čoskoro objaví ďalšie elektrické SUV, tentoraz od čínskej automobilky Nio. Model s označením EL8 je veľký, výkonný a bude aj...

21.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@UON-News-EV).

Na európskom trhu sa čoskoro objaví ďalšie elektrické SUV, tentoraz od čínskej automobilky Nio. Model s označením EL8 je veľký, výkonný a bude aj pomerne drahý.

Toto krásne SUV bude k dispozícii v Európe. Cena je prekvapujúca.
Foto: youtube.com/@UON-News-EV

Nové čínske SUV má konkurovať modelom ako BMW iX a Mercedes-Benz EQS SUV. Model EL8 je štandardne vybavený batériou s kapacitou 75 kWh, ktorá mu umožňuje dojazd 463 km. Tí, ktorí chcú cestovať po Európe, by si však mali vybrať väčšiu 100 kWh batériu. Ten mu umožní prejsť až 508 km.

Táto sila sa nedá odoprieť

Všetky modely EL8 používajú rovnakú konfiguráciu s dvoma elektromotormi. Tieto jednotky majú výkon 241 k na prednej náprave a 402 k na zadnej náprave, čo predstavuje kombinovaný výkon 643 k a krútiaci moment 850 Nm. Luxusné SUV zrýchli na 100 km/h za 4,1 sekundy, čo je pôsobivý čas vzhľadom na jeho dĺžku 5099 mm, šírku 1750 mm a výšku 2199 mm. Priznávame, že nebolo zverejnené, koľko EL8 váži, ale pri pohľade na obrázky možno usúdiť, že je pomerne ťažký.

Nio bude v Európe predávať model EL8 v šesťmiestnej verzii. V kabíne sa používa množstvo ekologických materiálov vrátane penových vankúšov vyrobených zo sóje a semišového čalúnenia na rastlinnej báze. Nio tiež nainštalovalo systém priestorového zvuku s 23 reproduktormi a výkonom 2 000 W, ambientné osvetlenie a laminované sklo.

Kupujúci si môžu objednať model EL8 so sedadlami druhého radu nastaviteľnými v 14 smeroch a lakťovou opierkou alebo sa rozhodnúť pre verziu Executive. Tá sa líši tým, že má chladničku.

– Spoločnosť Nio to vysvetľuje v tlačovej správe.

NIO EL8.

Podobne ako väčšina nových elektromobilov na trhu je aj EL8 vybavený obrazovkami vrátane 12,8-palcového displeja infotainmentu vpredu, digitálneho prístrojového panela, head-up displeja (HUD) a 6,6-palcového displeja vzadu.

Je zaujímavé, že Nio EL8 nie je úplne nový produkt. Vozidlo sa v Číne predáva už viac ako rok, ale je známe ako ES8. Podobne ako čínsky model, aj ten, ktorý sa predáva v Európe, je vybavený 33 vysoko výkonnými senzormi. Snímač LIDAR zasa poskytuje pokročilé možnosti autonómnej jazdy.

Nio bude model EL8 predávať v Nemecku od 82 900 eur. K dispozícii bude aj v Dánsku, Nórsku, Švédsku a Holandsku, hoci ceny na týchto trhoch zatiaľ neboli oznámené.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Prepracované najpredávanejšie japonské SUV. Qashqai „Made in China“ mrzne vzhľadom a šokuje cenovkou

Toto nové 7-miestne SUV je kombináciou značiek Škoda a Mercedes.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Od tohto mesiaca budú všetky nové autá predávané v Európe vybavené upozorneniami na obmedzenie rýchlosti

3.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@doolanbrian). Všetky nové autá budú od júla tohto roku mať systém upozornenia na obmedzenie rýchlosti. Všetky nové autá budú od…

Vážna nehoda majstra sveta v rally. Vrtuľník RLP v akcii

3.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@mohamedkhadr2632). Osemnásobný majster sveta v rallye Sebastien Ogier mal nehodu. Počas oboznamovania sa s traťou pred Rallye sa Ogierova Toyota…

Nová povinnosť pre vodičov. Vyplýva to z nariadenia EÚ

4.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TRUCKERKEV). Dopravcovia, ktorí poskytujú služby v rámci EÚ, budú čoskoro musieť vymeniť zariadenia namontované na nákladných vozidlách. Všetko v súlade…

Majitelia elektromobilov sa chcú vrátiť k spaľovacím autám. Najmä v tejto krajine

4.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TheEngineersPost). Spoločnosť McKinsey zverejnila svoju výročnú správu o záujme spotrebiteľov o elektromobily v niektorých najväčších krajinách sveta. Výsledky nevyzerajú pre…

Športová Kia priamo z pretekov. Spáli menej ako 5 litrov benzínu a stojí len 7 000 eur

3.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@therightcar). Kia je nepochybne jedným z najobľúbenejších výrobcov v našej krajine. Tieto autá oceňujeme, pretože sú pohodlné, komfortné, relatívne lacné,…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov