Novinky, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

Nový Citroën C3 Aircross bude k dispozícii v benzínovej, hybridnej a elektrickej verzii

22.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CitroenUKOfficial). Citroën  odhalil technické údaje nového modelu C3 Aircross. Zákazníkom bude k dispozícii čisto benzínová, hybridná a elektrická verzia. Nový Citroën C3 Aircross, predstavený na...

22.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CitroenUKOfficial).

Citroën  odhalil technické údaje nového modelu C3 Aircross. Zákazníkom bude k dispozícii čisto benzínová, hybridná a elektrická verzia.

Nový Citroën C3 Aircross bude k dispozícii v benzínovej, hybridnej a elektrickej verzii.
Foto: youtube.com/@CitroenUKOfficial

Nový Citroën C3 Aircross, predstavený na jar tohto roku, je novým francúzskym hráčom v segmente kompaktných SUV, ktorý ponúka až sedem miest na sedenie.

Citroën C3 Aircross je určený veľkým rodinám, ktoré hľadajú cenovo dostupné sedemmiestne SUV, a výrobca chce maximalizovať predaj ponukou rôznych pohonných jednotiek.

Rovnako ako hatchback C3 je aj nový Citroën C3 Aircross postavený na platforme Stellantis Smart Car a oba modely majú pomerne veľa spoločného, najmä v oddelení dizajnu exteriéru. Dizajn sa spolieha na rovné línie a vertikálne plochy s cieľom maximalizovať vnútorný priestor, čo je podobný prístup, aký sme videli v modeli Opel Frontera, pričom tieto dve SUV sú si úzko príbuzné.

Ceny Citroënu C3 Aircross začínajú od 19 400 EUR

Základom ponuky je 1,2-litrový benzínový motor PureTech s výkonom 100 k, ktorý je spojený so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou. Základný variant bude mať v Európe štartovaciu cenu 19 400 EUR.

Elektrifikovaná verzia tohto motora je určená pre zákazníkov s ekologickejšími požiadavkami, ako aj pre tých, ktorí chcú vozidlo s automatickou prevodovkou. Tento motor ponúka výkon 136 k a pomáha mu elektrická pohonná jednotka integrovaná do šesťstupňovej automatickej prevodovky. Citroën oznamuje, že táto verzia bude mať štartovaciu cenu 25 500 EUR.

V neposlednom rade bude mať C3 Aircross aj čisto elektrický variant. Ten bude využívať podobnú architektúru ako nová e-C3, t. j. batériu s kapacitou 44 kWh a výkonom 113 koní. Citroën uvádza maximálny dojazd 300 kilometrov. Batériu možno pomocou rýchlonabíjacej stanice nabiť z 20 % na 80 % za 26 minút. Maximálny nabíjací výkon je 100 kW.

Francúzi oznámili, že verzia s dojazdom 400 km bude uvedená na trh v roku 2025. Bližšie informácie o tejto verzii výrobca zatiaľ neposkytol.

Nový Citroën C3 Aircross.

Drsnejší dizajn a minimalistický interiér

Predná časť nového modelu C3 Aircross vyniká novým logom inšpirovaným retro štýlom, ako aj trojsegmentovými osvetlenými dennými svetlami. Vozidlo si osvojilo vertikálny tvar s cieľom maximalizovať vnútorný priestor. S dĺžkou 4,39 metra sa do C3 Aircross zmestí až 7 cestujúcich.

Citroën myslel na to, aby dizajn vzbudzoval väčšiu robustnosť vzhľadom na viaceré čierne plastové prvky. Svetlá výška tiež meria 200 mm, čo je na SUV v tomto segmente úctyhodný údaj. Pohon všetkých kolies však nie je k dispozícii pre žiadny motorový variant.

Interiér nového C3 Aircross je veľmi podobný tomu, ktorý sme našli v novej generácii hatchbacku C3. Je to jednoduchá kabína s minimalistickým dizajnom. Namiesto klasického prístrojového panelu sa Citroën rozhodol použiť malý head-up displej. V strede palubnej dosky vidíme 10,25-palcovú obrazovku, rovnako ako v novej C3.

Hlavnou výhodou tohto nového modelu bude určite možnosť montáže siedmich sedadiel. Kompaktné rozmery by mohli byť ďalším dôležitým aspektom pre mestskú rodinu, ktorá chce priestranné auto s vyššou svetlou výškou.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Spoločnosť SAIC s týmto novým SUV dobyje trh.

Lada predstavila čisto elektrický koncept. e-Niva je elektrická vízia ruského SUV


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Zákazníci si teraz chodia po tieto vozidlá SUV do showroomov. Kráľ garáží nenosí logo Toyota

1.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carshowtv9197). Žiadna zmena v štatistikách. Európania stále milujú malé a kompaktné SUV. Spomedzi mnohých ponúk, ktoré sú na trhu k…

Rimac pripravuje elektrický taxík. Výzva pre Muska

1.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carwow). Chorvátska spoločnosť Rimac dnes predstavila pomerne nečakaný produkt. Po superautomobile Nevera bude ďalším vozidlom spoločnosti… taxík. Očakáva sa, že…

Elektromobil – ako sa zmenil od počiatkov automobilizmu?

1.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AnyHistory). Pojem "elektromobil" je v súčasnosti na perách všetkých. A nie je sa čomu čudovať - veď od roku 2035…

Horúce počasie za oknom? Bez tejto veci nemôžete nastúpiť do auta

1.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/CGN089). Vysoké teploty vytvárajú náročné prevádzkové podmienky. Bohužiaľ, na jednu vec vodiči v horúcom počasí často zabúdajú. Bez nej by…

Poklad na dne mora. Zmení svet elektromobilov

30.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@ChrisRalph). Na dne mora pri pobreží Japonska bol objavený skutočný poklad, ktorý by mohol zmeniť svet elektromobilov. Ide o gigantické…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov