Správy, Zaujímavosti,

Obrovský požiar výškovej budovy. Neďaleko je držiteľ stavebného rekordu

23.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Kanal13AZ). Časť 26-poschodovej budovy v Astane zachvátil požiar. Po požiari výškovej budovy v kazašskom hlavnom meste, ktorý zasiahol plochu 180 metrov štvorcových, evakuovali služby osem...

23.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Kanal13AZ).

Časť 26-poschodovej budovy v Astane zachvátil požiar. Po požiari výškovej budovy v kazašskom hlavnom meste, ktorý zasiahol plochu 180 metrov štvorcových, evakuovali služby osem ľudí. Internet zaplavili zábery zachytávajúce dym zahalujúci okolité budovy. V tesnej blízkosti mrakodrapu stojí „najväčší stan na svete“, držiteľ rekordu v Guinnessovej knihe.

Časť 26-poschodovej budovy v Astane zachvátil požiar.
Foto: Foto: youtube.com/@Kanal13AZ

V sobotu vypukol rozsiahly požiar vo výškovej budove v Astane, hlavnom meste Kazachstanu. Podľa správ tamojších médií horela 26-poschodová budova.

Kazašské ministerstvo pre mimoriadne situácie v komuniké uviedlo, že požiar zachvátil časť budovy nachádzajúcej sa na Turanskej triede 37/9.

Kazachstan. Požiar mrakodrapu, vykonaná evakuácia

Predstaviteľka ministerstva Dinara Nurgalievová tlmočila, že na hasení sa zúčastnilo 17 hasičských jednotiek vybavených špeciálnou technikou a približne 80 záchranárov.

Požiar sa rozprestieral na ploche 180 metrov štvorcových. Z budovy museli evakuovať osem ľudí, ale nie sú žiadne správy o obetiach. V súčasnosti nie je známe, čo bolo príčinou požiaru.

Dvadsaťšesťposchodová budova má čiastočne administratívne a čiastočne obytné využitie. Na záberoch, ktoré sa objavili na sociálnych sieťach, je vidieť horiacu hornú časť preskleného mrakodrapu. Je tiež vidieť, ako okolie začali zahalovať oblaky sivého dymu. Na videách je vidieť, že budova sa nachádza v blízkosti cesty a ďalších stavieb.

Požiar výškovej budovy v Astane. Neďaleko „najväčšieho stanu na svete“

Ako informoval denník The Sun, 26-poschodová budova sa nachádza v blízkosti zábavného a nákupného centra Chán Šatyr, ktoré bolo postavené v roku 2006. Navyše 150 metrov vysoká stavba je vďaka svojmu tvaru zapísaná v Guinnessovej knihe rekordov ako „najväčší stan na svete„.

Britské noviny tiež uvádzajú, že v mrakodrape sa predávajú luxusné byty, ktorých ceny dosahujú 611 000 libier (viac ako tri milióny Sk). S odvolaním sa na prvé správy dodáva, že požiar mohol vzniknúť na najvyššom poschodí alebo na streche mrakodrapu.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Požiar auta: uhasiť alebo utiecť?

Na Slovensku horel prvý elektromobil. Vieme či išlo o úmysel


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Zákazníci si teraz chodia po tieto vozidlá SUV do showroomov. Kráľ garáží nenosí logo Toyota

1.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carshowtv9197). Žiadna zmena v štatistikách. Európania stále milujú malé a kompaktné SUV. Spomedzi mnohých ponúk, ktoré sú na trhu k…

Rimac pripravuje elektrický taxík. Výzva pre Muska

1.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carwow). Chorvátska spoločnosť Rimac dnes predstavila pomerne nečakaný produkt. Po superautomobile Nevera bude ďalším vozidlom spoločnosti… taxík. Očakáva sa, že…

Elektromobil – ako sa zmenil od počiatkov automobilizmu?

1.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AnyHistory). Pojem "elektromobil" je v súčasnosti na perách všetkých. A nie je sa čomu čudovať - veď od roku 2035…

Horúce počasie za oknom? Bez tejto veci nemôžete nastúpiť do auta

1.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/CGN089). Vysoké teploty vytvárajú náročné prevádzkové podmienky. Bohužiaľ, na jednu vec vodiči v horúcom počasí často zabúdajú. Bez nej by…

Poklad na dne mora. Zmení svet elektromobilov

30.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@ChrisRalph). Na dne mora pri pobreží Japonska bol objavený skutočný poklad, ktorý by mohol zmeniť svet elektromobilov. Ide o gigantické…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov