Pravidlá, Tipy, Zaujímavosti,

Ako účinne odstrániť nálepky z okna auta?

25.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CarDoItYourself). Na rozdiel od toho, čo si možno myslíte, odstránenie nálepky z okna auta nie je taká jednoduchá úloha. Bez správnych nástrojov a techniky môžete...

25.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CarDoItYourself).

Na rozdiel od toho, čo si možno myslíte, odstránenie nálepky z okna auta nie je taká jednoduchá úloha. Bez správnych nástrojov a techniky môžete nielen poškodiť sklo vozidla, ale aj zanechať stopy po lepidle, ktoré sa ťažko čistia. Našťastie, s trochou trpezlivosti a niekoľkými jednoduchými trikmi si túto činnosť môžete výrazne uľahčiť.

Ako účinne odstrániť nálepky z okna auta?
Foto: youtube.com/@CarDoItYourself

Prázdninová sezóna je v plnom prúde, čo znamená, že mnohí vodiči v Európe čoskoro opäť vyrazia na cesty. Okrem kontroly technického stavu vozidla je dobré pred odchodom na dovolenku odlepiť všetky neaktuálne diaľničné nálepky. Najmä v prípade starých a zaschnutých nálepiek to môže byť dosť náročné. Našťastie, so správnym náradím a technikou to zvládnete rýchlo a efektívne.

Odstránenie nálepky zo skla. Potrebné nástroje

Zbaviť sa nálepky z čelného skla auta by nemal byť veľký problém, ak sa na to riadne pripravíte. Preto sa odporúča, aby ste sa pred začatím práce riadne pripravili. Budete potrebovať:

  • Tenká plastová škrabka, žiletka alebo skalpel
  • Fén na vlasy
  • Rozpúšťadlo, extrakčný benzín alebo odlakovač na nechty
  • Niekoľko suchých a čistých utierok

Odstránenie nálepky zo skla. Zahrievanie nálepky

V prvej fáze našej práce bude potrebné použiť sušič vlasov. Zariadenie zapneme na strednú alebo vysokú teplotu a potom nasmerujeme prúd teplého vzduchu na nálepku. Je dôležité, aby sme to urobili z oboch strán čelného skla. V chladnejších alebo mrazivých dňoch je najlepšie čelné sklo zahrievať rovnomerne, aby nedošlo k nečakanému popraskaniu.

Odstránenie nálepky zo skla. Nálepku odlepíme

Na dobre zahriatom čelnom skle sa nálepka začne roztápať. Potom môžete odlepiť jeden roh alebo celú stranu pomocou plastovej škrabky alebo napríklad kreditnej karty. V extrémnych prípadoch môžete byť v pokušení použiť žiletku alebo skalpel, ale vtedy by ste mali byť čo najopatrnejší a najpresnejší, aby ste sklo nepoškriabali. Neoplatí sa ponáhľať. Ak sa nálepka aj tak len s veľkými ťažkosťami odlepí, odporúča sa sklo ďalej zahriať.

Použijeme fén, tenkú plastovú škrabku, extrakčný benzín a suchú utierku.
Foto: youtube.com/@CarDoItYourself

Odstránenie nálepky zo skla. Odstránenie zvyškov lepidla

Nálepka tam už nie je, ale na skle sú stále stopy lepidla. V tomto prípade by sme mali namočiť mäkkú handričku do alkoholu alebo odlakovača na nechty. Potom pomaly, ale pevne trieme zlepené časti, kým sa lepidlo úplne nerozpustí. Ak sa lepidlo ťažko odstraňuje, oplatí sa postup niekoľkokrát zopakovať.

Nakoniec sklo osušte čistou a suchou handričkou. V niektorých situáciách je tiež dobré umyť „pracovný“ povrch špeciálnym ošetrujúcim prostriedkom.

Odstránenie nálepky zo skla. Ďalšie tipy

  • Pracujte v tieni. Nálepky sa najlepšie odstraňujú, keď je vozidlo zaparkované v tieni. Zabránite tak príliš rýchlemu zasychaniu lepidla počas práce.
  • Trpezlivosť. Odstraňovanie nálepky môže trvať dlho, najmä ak je stará alebo pevne nalepená. Buďme preto pri práci trpezliví a dôkladní.
  • Odstraňovače lepidla. Špecializované odstraňovače lepidla sú k dispozícii v mnohých predajniach. V prípade, že máte problémy s čistením skla, je vhodné ich použiť, aby ste si sami nepoškodili povrch skla. Aby ste sa podobným problémom v budúcnosti vyhli, môžete použiť špeciálne ochranné prípravky na sklo, ktoré vytvárajú ochrannú vrstvu proti priľnutiu nečistôt a lepidla.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Umývate svoje auto v bezdotykovej autoumyvárni? Nerobte túto chybu

Môže sa bicykel umývať v samoobslužnej autoumyvárni? Táto otázka je zložitejšia, než sa môže zdať


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Prichádza nový terénny automobil s názvom ICH-X K3

20.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@fuoristradainvideo). Na autosalóne v Turíne 2024 sa predstaví terénny model ICH-X K3 s benzínovým motorom 2.0 s výkonom 245 k…

Lotus teasuje svoj nový elektrický športový automobil

20.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Carszone-1). Takzvaná Teória 1 debutuje koncom tohto týždňa. Lotus ide na elektrický pohon, čoho dôkazom je SUV Emeya a sedan…

Nehoda v autoškole. Kto znáša následky: inštruktor alebo žiak?

20.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@ceskakancelarpojistitelu). Školenie budúcich vodičov má dve hlavné zložky, teoretickú a praktickú. Na konci kurzu absolvujú dve skúšky, jednu z každého…

Máte dve nové pneumatiky? Odborníci odporúčajú zadné, nie predné

20.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AlwaysForward12). Odborníci na pneumatiky tvrdia, že viac ako polovica vodičov tento trik pri výmene pneumatík nepoužíva. Ako správne je namontovať…

Toyota stanovila nový rekord v spaľovaní. Viac ako 1 600 kilometrov na jednu nádrž

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@UltimateDrivenSupercars). Nová Toyota Prius LE práve vytvorila rekord v Guinnessovej knihe za najnižšiu spotrebu automobilu. Cesta sa uskutočnila zo západného…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov