Elektro, Novinky, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

Nové SUV nemá Tesle čo závidieť. Prémiový, dobre vybavený sa môže pochváliť cenovkou v Nemecku

25.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@JustCARS98). Nie je žiadnym tajomstvom, že čínska značka Xpeng je už v Európe prítomná. Perspektíva vyšších ciel na elektromobily viedla Číňanov k spusteniu predaja nového...

25.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@JustCARS98).

Nie je žiadnym tajomstvom, že čínska značka Xpeng je už v Európe prítomná. Perspektíva vyšších ciel na elektromobily viedla Číňanov k spusteniu predaja nového SUV. Volá sa Xpeng G9, je prémiový a prichádza s pôsobivým zoznamom výbavy v každej z dostupných verzií. Teraz bude lákať nemeckých zákazníkov do showroomov na výhodnú cenu.

Nové SUV nemá Tesle čo závidieť. Prémiový, dobre vybavený sa môže pochváliť cenovkou v Nemecku.
Foto: youtube.com/@JustCARS98

Nový Xpeng G9 nemá Tesle čo závidieť

Čínske SUV Xpeng G9 bolo predstavené na autosalóne v Guangzhou v roku 2021. Elektrický rodinný model so všetkým komfortom prémiovej úrovne má všetko, čím môže zákazníkov lákať. S cenovo konkurencieschopnou verziou Launch Edition debutoval v Nemecku.

Nové SUV Xpeng prepraví vo svojom luxusnom interiéri päť cestujúcich. Okrem toho avantgardný dizajn, ktorý sa tak odlišuje od modelov Tesla, najnovšie technológie a atraktívna cena spôsobujú, že je ťažké prehliadnuť takúto ponuku.

Spoločnosť Xpeng nešetrí podrobnosťami, takže zoznam štandardnej výbavy je príliš dlhý na to, aby sme ho uviedli celý. Stačí povedať, že má len jednu voliteľnú príplatkovú výbavu, ktorou je elektricky sklopný hák prívesu. To je priepastný rozdiel, pokiaľ ide o väčšinu konkurentov v segmente elektrických SUV.

Pokiaľ ide o špeciálnu premiérovú edíciu, dlhý zoznam výbavy zahŕňa:

automatický parkovací asistent 2.0,

  • informačno-zábavný systém „Xmart OS“,
  • satelitná navigácia s plánovaním nabíjacích miest,
  • bezrámové dvere so systémom tichého zatvárania,
  • adaptívne full LED svetlomety.
  • Svetelný podpis X-BOT LED vpredu a vzadu,
  • Elektrické zadné dvere (so senzorom),
  • Panoramatická sklenená strecha po celej dĺžke.
  • Tepelné čerpadlo – inteligentný systém riadenia tepla X-HP 2.0,
  • Systém priestorového zvuku XPENG (8 reproduktorov),
  • Prémiové luxusné sedadlá z umelej kože,
  • multifunkčný kožený volant s vyhrievaním (4 spôsoby),
  • duálna plne automatická klimatizácia s funkciou čistenia,
  • inteligentný systém čistenia vzduchu XfreeBreath® s filtrom PM2,5,
  • 10,25″ digitálny displej združeného prístroja
  • 14,96″ centrálny dotykový displej,
  • 14,96-palcová zábavná obrazovka (pre spolujazdca).

Elektrické SUV s dojazdom takmer 600 km a výkonom viac ako 550 koní

Xpeng G9 je veľké SUV ideálne na rodinné cestovanie. Je vybavený najvyššou úrovňou technológií a v Nemecku je k dispozícii v troch verziách: Štandardná (RWD), Long Range (RWD) a Performance (AWD). Žiadnej z nich nechýba luxusná výbava.

XPeng G9.

Pokiaľ ide o batérie, pre XPeng G9 sú k dispozícii dve s rôznou kapacitou: a 98 kWh. Najzákladnejšia možnosť má jeden elektromotor, ktorý generuje maximálny výkon 313 koní. Verzia s dvoma elektromotormi dosahuje výkon až 551 koní.
Maximálny dojazd na jedno nabitie je 570 km a nabitie z 20 na 80 % trvá pätnásť minút. Vo výsledku päť minút nabíjania vďaka výkonnej 300 kW palubnej nabíjačke vygeneruje dojazd 100 kilometrov.

Pokiaľ ide o cenu, Xpeng G9 je v Nemecku k dispozícii od 57 600 eur. Stredná verzia stojí 61 600 EUR a najvyššia verzia 69 600 EUR.

Pokiaľ ide o záruku, spoločnosť Xpeng ponúka sedem rokov (alebo 160 000 km). Nie je tajomstvom, že zákazníci môžu chcieť zmeniť vozidlo skôr, keďže už teraz je známe, že do ponuky pribudne model G9 Coupé. Debutovať bude v Nemecku v auguste 2025.

Čínski výrobcovia elektromobilov pripravili niekoľko veľmi zaujímavých možností, ktoré otrasú základmi tohto odvetvia v Európe. Jednou z najzaujímavejších je nepochybne Xpeng Motors, ktorá krátko po svojom debute v Nórsku prichádza na ďalší trh.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Toto krásne SUV bude k dispozícii v Európe. Cena je prekvapujúca

Čínske SUV sa tlačia do Európy. Tu je celá pravda o ich kvalite


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Nemecko zaviedlo nové poplatky na svojich diaľniciach. Zmena sa uskutočnila 1. júla

2.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@EuroroadExplorer). Nemecko rozšírilo platobný systém na svoje diaľnice od 1. júla 2024. Mýto začalo platiť nová skupina vodičov. Ide o…

Koľko cestujúcich môžete podľa zákona prepravovať vo vozidle?

2.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/Cars and Travels). Na Slovensku závisí maximálny počet osôb vo vozidle od typu vozidla a kategórie vodičského preukazu. Tu nájdete…

Stellantis ukončí výrobu v Spojenom kráľovstve? Narastá spor s vládou

2.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@KondorCars). Stellantis hrozí ukončením výroby automobilov v závodoch v Spojenom kráľovstve. Súvisí to s cieľmi predaja elektromobilov, ktoré musia výrobcovia…

Volkswagen investuje miliardy do najväčšieho konkurenta Tesly. Je to záchrana, ale pre koho?

2.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@volkswagenaustralia). Skupina Volkswagen v utorok oznámila, že investuje až päť miliárd dolárov do amerického startupu Rivian. Cieľom je výmena technológií…

Klimatizácia v aute nefunguje – v čom môže byť problém?

1.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@oreillyautoparts). Klimatizácia v aute je jedným z tých luxusných prvkov, ktoré sú neoceniteľné najmä v takých horúcich dňoch, aké v…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov