Novinky, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

Preslávila ho aféra s talianskym SUV. Teraz sa môže pochváliť novou prestížnou verziou

27.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@auto308). Elektrickú štvorkolku Topolino značky Fiat hneď po afére s talianskym SUV Alfa Romeo nedávno v prístave Livorno zhabala talianska polícia. Teraz sa objavuje v...

27.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@auto308).

Elektrickú štvorkolku Topolino značky Fiat hneď po afére s talianskym SUV Alfa Romeo nedávno v prístave Livorno zhabala talianska polícia. Teraz sa objavuje v úplne novej letnej verzii „Spiaggina“.

Preslávila ho aféra s talianskym SUV. Teraz sa môže pochváliť novou prestížnou verziou.
Foto: youtube.com/@auto308

Škandál okolo talianskych SUV zasiahol aj najmenší model značky Fiat

Pre tých, ktorí si to nepamätajú alebo nevedia, pripomíname, že spoločnosť Stellantis mala dosť problémov s talianskymi úradníkmi. Začalo sa to SUV Milano, ktoré sa po debute muselo premenovať na Junior.

O niečo neskôr sa predmetom sporu stali kópie Fiatu Topolino, ktoré talianska polícia nedávno zhabala v prístave Livorno. Tentoraz predmetom sporu nebol názov, ale nálepka s talianskou vlajkou. Spoločnosť Stellatis musela odvtedy odstrániť všetky talianske údaje z vozidiel vyrobených mimo Talianska.

Takto sa Topolino náhodou stalo mediálnou hviezdou. Taliani túto skutočnosť využili a teraz sa toto mikroauto objavilo v novej verzii práve na leto a dostalo názov „Spiaggina“. Toto meno pochádza z talianskeho slova pre pláž.

Prestížne Topolino je ideálne na predvádzanie v letoviskách

Za novú verziu Topolina vďačíme spoločnosti Carrozzeria Castagna Milano, ktorá letnú verziu mikromobilu pomenovala „Spiaggina“. Okrem nového vzhľadu má elektrická štvorkolka stále rovnaký motor s výkonom 6 kW, ktorý poháňa batéria s kapacitou 5,4 kWh. Konštruktéri však počítali s dvoma verziami Spiagginy – jednou kratšou a jednou dlhšou a jednou s malým úložným priestorom.

Fiat Topolino.

Pri vytváraní nového letného vzhľadu mikrobusu Fiat sa spoločnosť Carrozzeria Castagna Milano rozhodla pre hliník v konštrukčných prvkoch. Tým sa znížila hmotnosť vozidla.

Karoséria bola obnovená s použitím 3D tlačených panelov a uhlíkových vlákien. Ako je vidieť na fotografii, konštrukcia Topolina bola zbavená dverí a strechy, ale z bezpečnostných dôvodov boli pridané zosilnené prahy a bezpečnostná klietka. Letný vzhľad doplnil vodotesný látkový poťah a priehľadné bezpečnostné prvky.

Za takúto exkluzívnu edíciu vďačí Topolino aj svojim prvkom z masívneho dreva. Okrem toho Carrozzeria Castagna Milano ponúka širokú škálu prispôsobiteľných povrchových úprav a farieb, ako aj špecializované príslušenstvo. Môžete si zaobstarať mikroautomobil v pastelovom alebo dúhovom odtieni. Variant „long“ má 30 cm náskok a dostane teakovú podlahu a prídavný kufor.

Takáto letná prestavba Topolina už nezaprie svoj taliansky pôvod. Uvidíme však, či sa doň podarí zakomponovať talianske akcenty, ako je napríklad vlajka. Vieme však, že takáto prestavba stojí 25 000 eur. Dlhšia verzia je o niečo drahšia, a to 35 000 €.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Talianska polícia zhabala 134 nových Fiatov. Všetko kvôli talianskej vlajke

Spoločnosť Jeep práve oznámila malé, cenovo dostupné SUV. Bude stáť menej ako 23 000 eur


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Ako odstrániť hrdzu z auta. Koľko to stojí a najlepšie metódy

29.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CarFixEasy). Existujú rôzne spôsoby, ako sa zbaviť hrdze na vašom aute. Niektoré možnosti sú v dosahu všetkých vodičov, iné sa…

Dacia Duster bola Britmi zvolená za najlepšie auto

29.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TopGear). Vodiči v Spojenom kráľovstve zvolili model Dacia Duster za najlepšie vozidlo. Čo sa na ňom Britom najviac páči? Vodiči…

Rýchlostný radar v Bulharsku: môžete pokutu ignorovať alebo ju dostanete poštou domov?

29.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/FooTToo). Tisíce Slovákov prechádzajú cez Bulharsko, aby sa dostali na pláže v Grécku. Ak však máte smolu a zachytí vás…

Zraniteľné časti vozidla v horúcom období: aké kontroly sa odporúčajú?

29.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@1AAuto.). Extrémne teploty predstavujú pre autá mimoriadnu záťaž, preto je dobré vedieť, ktoré časti vozidla sú v horúcom období zraniteľné…

BYD vytvorí šachový mat s týmto novým 7-miestnym SUV. Bude hviezdou jej ponuky

29.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@electricviking). Nie je žiadnym tajomstvom, že BYD je jedným z najdôležitejších čínskych výrobcov automobilov. Odkedy do Európy priniesla svoj kompaktný…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov