Správy, Zaujímavosti,

Severná Kórea tam poslala stovky balónov. Doprava na letisku sa zastavila

27.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@mirrornow). Stovky balónov s odpadom na oblohe nad Južnou Kóreou. Tamojšie ozbrojené sily zaznamenali viac ako 250 objektov, ktoré Severná Kórea vyslala do vzduchu počas...

27.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@mirrornow).

Stovky balónov s odpadom na oblohe nad Južnou Kóreou. Tamojšie ozbrojené sily zaznamenali viac ako 250 objektov, ktoré Severná Kórea vyslala do vzduchu počas jednej noci. Niektoré z nich narušili prevádzku letiska Soul-Inchon. Letisko dočasne zastavilo leteckú dopravu. Ide o šiesty balónový incident od mája.

Severná Kórea tam poslala stovky balónov. Doprava na letisku sa zastavila.
Foto: youtube.com/@mirrornow

Veliteľstvo Zboru náčelníkov štábov uviedlo, že v Soule a severnej časti provincie Gyeonggi, ktorá obklopuje hlavné mesto, pristálo približne 100 balónov, ktoré väčšinou niesli odpadový papier.

Pre hrozbu, ktorú posledná séria balónov predstavovala pre leteckú dopravu na medzinárodnom letisku Soul-Inchon, letisko v stredu od 1:46 do 4:44 zrušilo alebo odložilo štarty a pristátia domácich a medzinárodných letov.

Hovorca letiska uviedol, že v okolí letiska bolo spozorovaných niekoľko balónov, a dodal, že to nebolo prvýkrát, čo bola narušená prevádzka letiska. To sa nachádza približne 40 km od hraníc so Severnou Kóreou.

Balóny na juhokórejskom území. Časť letiska uzavreli

Predstavitelia letiska uviedli, že jeden balón pristál na pristávacej dráhe v blízkosti terminálu 2 a tri pristávacie dráhy boli dočasne uzavreté. Pričom dodali, že všetky lety sa obnovili o 7.00 hod.

Počet letov v tomto čase je zvyčajne nízky. Portál FlightRadar24 uviedol, že v tomto čase bolo osem prilietajúcich nákladných a osobných lietadiel presmerovaných na juhokórejské letiská Čchongdžu alebo Čcheng. Taktiež jedno nákladné lietadlo spoločnosti China Cargo zo Šanghaja bolo presmerované do čínskeho mesta Jantaj.

Severná Kórea posiela Južnej Kórei balóny. Tisíce predmetov

Južná Kórea informovala, že medzi predmetmi, ktoré niesli severokórejské balóny, sa nachádzali predmety s potlačou postavičiek Hello Kitty, obnosené oblečenie a zemina so stopami ľudských výkalov a parazitov.

Od konca mája Pchjongjang vyslal viac ako 2 000 takýchto balónov ako odvetu za balóny vypustené aktivistami na juhu. Tie obsahovali propagandistické materiály proti režimu Kim Čong-una.

V stredu ráno miestneho času severokórejská armáda uskutočnila neúspešný test hypersonickej rakety. Tá explodovala vo vzduchu po prekonaní vzdialenosti viac ako 200 km z blízkosti Pchjongjangu smerom k Japonskému moru.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Ford prepúšťa tisíce ľudí v Európe. A to nie je koniec zlých správ

Núdzové pristátie. Lietadlo prešlo po trupe na pristávacej dráhe


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Dacia Duster bola Britmi zvolená za najlepšie auto

29.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TopGear). Vodiči v Spojenom kráľovstve zvolili model Dacia Duster za najlepšie vozidlo. Čo sa na ňom Britom najviac páči? Vodiči…

Rýchlostný radar v Bulharsku: môžete pokutu ignorovať alebo ju dostanete poštou domov?

29.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/FooTToo). Tisíce Slovákov prechádzajú cez Bulharsko, aby sa dostali na pláže v Grécku. Ak však máte smolu a zachytí vás…

Zraniteľné časti vozidla v horúcom období: aké kontroly sa odporúčajú?

29.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@1AAuto.). Extrémne teploty predstavujú pre autá mimoriadnu záťaž, preto je dobré vedieť, ktoré časti vozidla sú v horúcom období zraniteľné…

BYD vytvorí šachový mat s týmto novým 7-miestnym SUV. Bude hviezdou jej ponuky

29.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@electricviking). Nie je žiadnym tajomstvom, že BYD je jedným z najdôležitejších čínskych výrobcov automobilov. Odkedy do Európy priniesla svoj kompaktný…

Na tejto talianskej pláži si hrad z piesku nepostavíte. Pravidlá sú nemilosrdné

29.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/Brenda Popovitz). Letné prázdniny sú v plnom prúde, takže je to ideálny čas na cestu do zahraničia a oddych na…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov