Elektro, Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

7. generácia je tu. Nová M5 je plug-in hybrid s výkonom 727 koní a elektrickým dojazdom až 69 km

28.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@BMWM). Nové BMW M5 je tu! Toto je siedma generácia BMW M5, prvého športového sedanu značky. Je to prvýkrát, čo má tento vysokovýkonný manažérsky sedan...

28.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@BMWM).

Nové BMW M5 je tu! Toto je siedma generácia BMW M5, prvého športového sedanu značky.

Nové BMW M5 je tu! Toto je siedma generácia BMW M5, prvého športového sedanu značky.
Foto: youtube.com/@BMWM

Je to prvýkrát, čo má tento vysokovýkonný manažérsky sedan elektrifikované pohonné ústrojenstvo.

Kľúčovými vlastnosťami najvýkonnejšieho BMW M5 v histórii sú pohonná jednotka s maximálnym výkonom 727 koní a krútiacim momentom 1000 Nm, šprint 0-100 km/h za 3,5 sekundy a 0-200 km/h za 10,9 sekundy z 4,4-litrového motora V8 a elektromotor kompaktne integrovaný do prevodovky.

Plug-in hybridný systém zároveň poskytuje elektrický dojazd až 69 km.

Nová M5 šprint z 0 na 100 km/h za 3,5 sekundy

Nové BMW M5, siedma generácia BMW M5, predstavuje prvé použitie elektrifikovaného pohonného systému pre tento vysokovýkonný športový sedan. Systém M HYBRID, vyvinutý špeciálne pre tento model, kombinuje motor V8 s elektromotorom, pričom poskytuje celkový výkon 727 koní a maximálny krútiaci moment 1 000 Nm. Výkon zahŕňa šprint 0-100 km/h za 3,5 sekundy a maximálnu rýchlosť 250 km/h, ktorá sa s voliteľným balíkom M Driver zvýši na 305 km/h.

Stratégia elektrifikácie posunula výkon M na novú úroveň, inšpirovanú hyperšportovým vozidlom BMW M Hybrid V8, ktoré sa používa vo vytrvalostných pretekoch. Elektromotor dodáva výkon okamžite, zatiaľ čo 4,4-litrový motor V8 využíva technológiu M TwinPower Turbo. Vysokonapäťová batéria má využiteľnú kapacitu 18,6 kWh, čo umožňuje elektrický dojazd 67-69 kilometrov v cykle WLTP.

Vonkajší vzhľad nového BMW M5 charakterizuje špecifický M dizajn

Nová M5 má tvarovanú prednú časť, vyčnievajúce kolesá a vyrazené logo „M5“ na stĺpikoch C. Osvetlená mriežka chladiča M Iconic Glow a dynamické osvetlenie kobercov dodávajú vozidlu väčšiu pozornosť.

Nové BMW M5 SEDAN.

Osemstupňová prevodovka M Steptronic s technológiou Drivelogic ponúka tri programy radenia. Vysokonapäťová batéria s kapacitou 18,6 kWh poskytuje elektrický dojazd 67-69 km v cykle WLTP, pričom striedavé nabíjanie dosahuje 7,4 kW.

Systém pohonu všetkých kolies M xDrive a aktívny diferenciál M optimalizujú trakciu a smerovú stabilitu. Nastavenie Transverse Dynamics Management integruje ovládanie podvozku, riadenia, brzdových a trakčných systémov, čím zabezpečuje rovnováhu medzi výkonom a komfortom.

Interiér nového BMW M5 ponúka moderný kokpit

K dispozícii je M kožený volant, M multifunkčné sedadlá a zakrivená stredová obrazovka BMW so špecifickým obsahom M. Systém BMW iDrive, založený na operačnom systéme BMW vo verzii 8.5, obsahuje pokročilé funkcie navigácie, konektivity a personalizácie.

Exkluzívna štandardná výbava zahŕňa štvorzónovú klimatizáciu, vyhrievané predné sedadlá, ambientné osvetlenie, zvukový systém Bowers & Wilkins a bezdrôtové nabíjanie. K dostupnej voliteľnej výbave patrí exteriérový balík M Carbon, čalúnenie stropu Alcantara a vyhrievaný volant.

Svetová premiéra úplne nového BMW M5 je naplánovaná na Festival rýchlosti v Goodwoode v júli 2024, výroba sa začne v tom istom mesiaci v závode BMW Group v Dingolfingu a na globálny trh bude uvedené v novembri 2024. Do ponuky pribudne BMW M5 Touring, ktorého výroba a uvedenie na trh sú naplánované na november 2024.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Takto vyzerá nové BMW X3? Unikla prvá fotografia

BMW uvádza na trh nový model M4 CS. Ľahší a výkonnejší ako M4 Competition


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Chorvátske diaľnice od 1. júla drahšie. O koľko sa zvýšia ceny?

30.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/OPIS Zagreb). Od pondelka 1. júla bude cestovanie po diaľniciach v Chorvátsku drahšie. Do platnosti vstupuje tzv. sezónne mýto. Od…

Kedysi zdobili autá mnohých Slovákov. Dnes ich vidíme len zriedka. Prečo zmizli?

30.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@gotquestions). Tieto výrazné nálepky kedysi kraľovali na slovenských cestách. Hoci sme ich videli najmä na starších modeloch áut, ešte pred…

Mini verzia SUV modelu Tucson berie trh útokom

30.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@MED-CARS). Údaje o predaji jasne ukazujú, že kompaktné vozidlá SUV značky Hyundai sú vzorom pre veľký počet vodičov. Vďaka vznikajúcim…

Ford Capri. Nový elektrický model bude využívať platformu Volkswagen

30.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@recanything). Ford uvedie na trh nový elektrický model. Meno Capri bude oživené ako crossover postavený na platforme Volkswagenu. Ford Capri.…

Renault uvádza na trh nové hybridné SUV v Kórei. Nový Grand Koleos má DNA Volva

29.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PlanetCarNews). Renault uviedol na juhokórejský trh nový model. Prvé vozidlo, ktoré je výsledkom spolupráce s čínskou spoločnosťou Geely, využíva platformu…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov