Elektro, Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Hyundai predstavil nový Inster. Mohol by byť veľmi zaujímavý pre zákazníkov Dacia Spring

28.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PlanetCarNews). Hyundai predstavil nový elektrický Inster (na kórejskom trhu pod názvom CASPER Electric). Nový model Hyundai sa vyznačuje futuristickým dizajnom, priestranným interiérom a ponúka dojazd...

28.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PlanetCarNews).

Hyundai predstavil nový elektrický Inster (na kórejskom trhu pod názvom CASPER Electric).

Hyundai predstavil nový Inster.
Foto: youtube.com/@PlanetCarNews

Nový model Hyundai sa vyznačuje futuristickým dizajnom, priestranným interiérom a ponúka dojazd až 355 km (podľa WLTP) vo verzii so 49 kWh batériou a 15-palcovými kolesami.

Inster odráža evolúciu modelu Casper (s benzínovým motorom), ktorý bol uvedený na kórejský trh v roku 2021.

Robustný profil vozidla (typický pre malé SUV), plynulé povrchy, ostro tvarované nárazníky a charakteristické osvetlenie – to všetko sú prvky, ktoré ho zvýrazňujú. V závislosti od úrovne výbavy je Inster k dispozícii s 15-palcovými oceľovými/zliatinovými 15/ 17-palcovými kolesami, ako aj s LED svetlometmi alebo dvojfarebnou strechou (na želanie).

Napriek kompaktným rozmerom je interiér Hyundai Inster pomerne priestranný

Všetky sedadlá sa dajú sklopiť – vrátane sedadla vodiča – pre väčšiu flexibilitu. Zadné sedadlá sa dajú sklopiť v pomere 50:50.

Inster má 10,25-palcový digitálny prístrojový panel a 10,25-palcovú stredovú obrazovku. Navigačný systém a podpora bezdrôtového nabíjania sú integrované do stredovej konzoly, ktorá má umocniť pocit priestrannosti.

V interiéri aj exteriéri sa používajú udržateľné materiály (recyklované pneumatiky a plasty; biopolypropylénová tkanina z cukrovej trstiny). Štandardná verzia je k dispozícii s batériou s kapacitou 42 kWh a voliteľnou batériou s kapacitou 49 kWh.

Obe verzie sú vybavené jedným motorom s výkonom 71,1 kW (97 k) v štandardnej verzii a 84,5 kW (115 k) vo verzii so 49 kWh batériou (obe verzie dosahujú krútiaci moment 147 Nm).

Pri dojazde až 355 km (WLTP; verzia s batériou 49 kWh), ktorý môže dosiahnuť verzia s 15-palcovým rázvorom, má Inster odhadovanú spotrebu energie až 15,3 kWh/ 100 km (WLTP).

Nový Hyundai Inster.

Batéria sa nabije (10 – 80 %) za približne 30 minút (nabíjacia stanica DC – 120 kW)

Štandardne je k dispozícii palubná nabíjačka s výkonom 11 kW, systém ohrevu batérie a vysokoúčinné tepelné čerpadlo. Funkcia V2L umožňuje napájanie zariadení, ako sú elektrobicykle, skútre a kempingové vybavenie (110 V/220 V), t. j. obojsmerné nabíjanie bez použitia ďalšieho zariadenia.

Inster ponúka širokú škálu vyspelých prvkov pre bezpečnosť, asistenciu a komfort vodiča: 64-farebný systém ambientného osvetlenia, digitálny prístrojový panel, panoramatickú strechu, Hyundai Digital Key 2 Touch (NFC), ako aj komplexný balík bezpečnostných technológií.

Patria medzi ne:

  • Surround View Monitor (SVM);
  • Asistent pre vyhýbanie sa kolízii pri parkovaní vzadu (PCA-R);
  • Monitorovanie mŕtveho uhla (BVM);
  • Asistent pre predchádzanie kolíziám 1.5 (FCA 1.5);
  • Asistent udržiavania v jazdnom pruhu (LKA);
  • Asistent sledovania jazdného pruhu (LFA);
  • Asistent pre sledovanie mŕtveho uhla (BCA);
  • Asistent pre vyhýbanie sa kolízii so zadnou prekážkou (RCCA);
  • Bezpečnostné upozornenie na opustenie vozidla (SEW);
  • Inteligentný tempomat (SCC) s funkciou Stop & Go;
  • Asistent pre jazdu na diaľnici 1.5 (HDA 1.5);
  • Inteligentný asistent obmedzenia rýchlosti (ISLA);
  • Upozornenie na pozornosť vodiča (DAW);
  • Asistent diaľkových svetiel (HBA);
  • Upozornenie na opustenie vozidla (LVDA);
  • Výstraha pred cestujúcimi na zadných sedadlách (ROA).

Inster bude uvedený na trh v lete tohto roku v Kórei a neskôr v Európe, na Blízkom východe a v Ázii a Tichomorí.

Čoskoro sa objaví aj verzia Inster Cross, ktorá sa vyznačuje robustnejším dizajnom pre zážitok bližší prírode.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Ceny Dacia Spring by sa mohli zvýšiť až o 3 900 eur kvôli novým daniam na autá vyrobené v Číne

Hyundai Tucson facelift – Šampión medzi kompaktnými SUV


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Chorvátske diaľnice od 1. júla drahšie. O koľko sa zvýšia ceny?

30.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/OPIS Zagreb). Od pondelka 1. júla bude cestovanie po diaľniciach v Chorvátsku drahšie. Do platnosti vstupuje tzv. sezónne mýto. Od…

Kedysi zdobili autá mnohých Slovákov. Dnes ich vidíme len zriedka. Prečo zmizli?

30.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@gotquestions). Tieto výrazné nálepky kedysi kraľovali na slovenských cestách. Hoci sme ich videli najmä na starších modeloch áut, ešte pred…

Mini verzia SUV modelu Tucson berie trh útokom

30.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@MED-CARS). Údaje o predaji jasne ukazujú, že kompaktné vozidlá SUV značky Hyundai sú vzorom pre veľký počet vodičov. Vďaka vznikajúcim…

Ford Capri. Nový elektrický model bude využívať platformu Volkswagen

30.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@recanything). Ford uvedie na trh nový elektrický model. Meno Capri bude oživené ako crossover postavený na platforme Volkswagenu. Ford Capri.…

Renault uvádza na trh nové hybridné SUV v Kórei. Nový Grand Koleos má DNA Volva

29.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PlanetCarNews). Renault uviedol na juhokórejský trh nový model. Prvé vozidlo, ktoré je výsledkom spolupráce s čínskou spoločnosťou Geely, využíva platformu…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov