Elektro, Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Najvýkonnejší Bentley všetkých čias je tu! Zoznámte sa s novým Continentalom GT Speed

28.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@RemoveBeforeRace). Úplne nový Bentley Continental GT oficiálne debutoval ako najvýkonnejší model v histórii britského výrobcu. Nová generácia Bentley Continental GT oficiálne debutovala po dlhej sérii...

28.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@RemoveBeforeRace).

Úplne nový Bentley Continental GT oficiálne debutoval ako najvýkonnejší model v histórii britského výrobcu.

Najvýkonnejší Bentley všetkých čias je tu! Zoznámte sa s novým Continentalom GT Speed.
Foto: youtube.com/@RemoveBeforeRace

Nová generácia Bentley Continental GT oficiálne debutovala po dlhej sérii upútaviek. Nový model britského výrobcu využíva hybridný motor V8 s celkovým výkonom 782 k, čo z neho robí najvýkonnejšie sériové vozidlo, aké kedy Bentley vyrobilo.

Najvýkonnejšie Bentley v histórii má za sebou oficiálnu premiéru, pričom využíva plug-in hybridné pohonné ústrojenstvo V8 s celkovým výkonom 782 koní. Okrem nového hybridného pohonného ústrojenstva prináša nová generácia modelu Continental nový súbor technológií a svieži dizajn.

Najvýkonnejšie sériové Bentley v histórii

Pod kapotou nového Bentley Continental GT Speed sa nachádza nová pohonná jednotka PHEV. Jeho základom je 4,0-litrový motor V8 s výkonom 600 k. Podporuje ho elektromotor s výkonom 190 koní, čo dáva kombinovaný výkon systému 782 koní a krútiaci moment 1 000 Nm.

Všetok výkon je využívaný 8-stupňovou automatickou prevodovkou, pričom všetky štyri kolesá sa ďalej prenášajú prostredníctvom systému trvalého pohonu všetkých kolies.

Vďaka tomu dokáže vozidlo zrýchliť z 0 na 100 len za 3,2 sekundy a kupé dosiahne maximálnu rýchlosť 335 km/h. Kabriolet zvládne šprint z 0 na 100 km/h za 3,4 sekundy a dosiahne maximálnu rýchlosť 285 km/h.

Nový Bentley Continental GT Speed má maximálny elektrický dojazd 81 kilometrov

Nový Continental GT Speed, vybavený batériou s kapacitou 25,9 kWh, dokáže na jedno nabitie prejsť v čisto elektrickom režime až 81 kilometrov. Po vybití batérie ju možno dobiť výkonom až 11 kW. V elektrickom režime sa vozidlo spolieha výlučne na motor s výkonom 190 k a môže dosiahnuť maximálnu rýchlosť 140 km/h.

Nový Bentley Continental GT Speed.

Konštrukčné zmeny

Nová generácia je dizajnovou evolúciou, nie revolúciou, takže tvar vozidla rýchlo spoznáme a zistíme, že ide o Continental. Prvýkrát po 65 rokoch sa pozeráme na Bentley, ktoré využíva unikátne svetlomety. Prednej časti dominuje maska chladiča, zatiaľ čo zadná časť bola mierne prepracovaná. Profil vozidla dotvárajú obrovské 22-palcové kolesá.

Vývoj pokračuje aj v interiéri, kde bol dizajn mierne upravený novými sedadlami nastaviteľnými v 20 smeroch. Otočný stredový panel zostal zachovaný, pričom vodič má na výber z troch prvkov: prázdny panel, tri analógové ciferníky alebo 12,3-palcový dotykový displej.

Britský výrobca oznámil, že výroba a dodávky nového Bentley Continental GT Speed sa začnú v treťom štvrťroku tohto roka.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Prichádza Bentley Bentayga S Black Edition. Je tmavá a má jedinečné logo. SUV pre Batmana?

Koniec motora W12. Bentley predstavilo nástupcu


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Chorvátske diaľnice od 1. júla drahšie. O koľko sa zvýšia ceny?

30.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/OPIS Zagreb). Od pondelka 1. júla bude cestovanie po diaľniciach v Chorvátsku drahšie. Do platnosti vstupuje tzv. sezónne mýto. Od…

Kedysi zdobili autá mnohých Slovákov. Dnes ich vidíme len zriedka. Prečo zmizli?

30.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@gotquestions). Tieto výrazné nálepky kedysi kraľovali na slovenských cestách. Hoci sme ich videli najmä na starších modeloch áut, ešte pred…

Mini verzia SUV modelu Tucson berie trh útokom

30.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@MED-CARS). Údaje o predaji jasne ukazujú, že kompaktné vozidlá SUV značky Hyundai sú vzorom pre veľký počet vodičov. Vďaka vznikajúcim…

Ford Capri. Nový elektrický model bude využívať platformu Volkswagen

30.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@recanything). Ford uvedie na trh nový elektrický model. Meno Capri bude oživené ako crossover postavený na platforme Volkswagenu. Ford Capri.…

Renault uvádza na trh nové hybridné SUV v Kórei. Nový Grand Koleos má DNA Volva

29.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PlanetCarNews). Renault uviedol na juhokórejský trh nový model. Prvé vozidlo, ktoré je výsledkom spolupráce s čínskou spoločnosťou Geely, využíva platformu…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov