Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Nový Golf R a Golf R Variant sú na štartovacej čiare. Najrýchlejšie sériové modely Volkswagen na svete

28.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Volkswagen predstavuje svetovú premiéru dvoch nových modelov Golf. Dodávajú sa s optimalizovanou jazdnou dynamikou, exkluzívnou štandardnou výbavou a výkonom 333 koní. Maximálny výkon sa...

28.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars).

Volkswagen predstavuje svetovú premiéru dvoch nových modelov Golf.

Nový Golf R a Golf R Variant sú na štartovacej čiare. Najrýchlejšie sériové modely Volkswagen na svete.
Foto: youtube.com/@DPCcars

Dodávajú sa s optimalizovanou jazdnou dynamikou, exkluzívnou štandardnou výbavou a výkonom 333 koní. Maximálny výkon sa v porovnaní s predchodcami zvýšil o 10 kW (14 k). Maximálna rýchlosť 250 km/h sa môže zvýšiť o ďalších 20 km/h na 270 km/h.

Vďaka tomu sú tieto dve verzie Golfu R popri modeli Arteon R Shooting Brake najrýchlejšími sériovými modelmi značky Volkswagen na svete. Predpredaj sa začína 3. júla v Nemecku. Golf R bude k dispozícii od 53 795 eur a od 55 065 eur ako kombi (Golf R Variant). Ďalšia možnosť: Golf R Black Edition, exkluzívny celočierny model, je k dispozícii od 58 4400 €. Tieto ceny samozrejme platia pre nemecký trh.

Nové modely R vychádzajú z ôsmej generácie Golfu, ktorá tento rok prešla výraznou modernizáciou. Dynamika sa odráža v prepracovanej prednej časti s LED Plus svetlometmi, osvetleným znakom VW, ako aj novými LED zadnými svetelnými kazetami. Na želanie sú k dispozícii nové 19-palcové kované disky „Warmenau“. Majú atraktívny a čistý dizajn, hmotnosť len osem kilogramov na koleso a účinné chladenie bŕzd, čo je výhodné najmä pri jazde na pretekárskej trati.

Nový Golf R a Golf R Variant majú ChatGPT

Modernizovaný hardvér a softvér informačno-zábavného systému a sú vybavené najväčšou obrazovkou (uhlopriečka: 32,8 cm), akú Volkswagen ponúka.

Ovládanie sa výrazne zlepšilo vďaka novej grafike a novej štruktúre menu dotykového displeja. V novom Golfe R je k dispozícii hlasový asistent, ktorý pri odpovediach na otázky využíva softvér ChatGPT založený na umelej inteligencii.

Nový Golf R Black Edition.

Interiér modelov Golf R je orientovaný na vodiča

Vodič a spolujazdec sedia na športových sedadlách. Na želanie bude k dispozícii aj interiér v čiernej koži nappa s karbónovými prvkami s modrou aplikáciou v bočnej časti a logom „R“ v operadle sedadla. Na želanie je k dispozícii aj: aplikácia z pravého karbónu v interiéri.

Nové modely R majú výkon 245 kW (333 k), ktorý 2,0-litrový preplňovaný motor prenáša na 7-stupňovú prevodovku DSG a pohon všetkých kolies 4MOTION s R-Performance Torque Vectoring. Ten zlepšuje jazdnú stabilitu a agilitu tým, že individuálne rozdeľuje hnaciu silu na zadné kolesá s cieľom optimalizovať zatáčanie.

Krútiaci moment nových modelov je 420 Nm. Maximálnu rýchlosť 250 km/h možno zvýšiť o ďalších 20 km/h na 270 km/h s voliteľným balíkom R-Performance.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Volkswagen uvádza na trh nové cenovo dostupné SUV. Koľko bude stáť nový Tharu XR?

Japonské SUV spáli 1 liter benzínu na sto kilometrov.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Chorvátske diaľnice od 1. júla drahšie. O koľko sa zvýšia ceny?

30.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/OPIS Zagreb). Od pondelka 1. júla bude cestovanie po diaľniciach v Chorvátsku drahšie. Do platnosti vstupuje tzv. sezónne mýto. Od…

Kedysi zdobili autá mnohých Slovákov. Dnes ich vidíme len zriedka. Prečo zmizli?

30.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@gotquestions). Tieto výrazné nálepky kedysi kraľovali na slovenských cestách. Hoci sme ich videli najmä na starších modeloch áut, ešte pred…

Mini verzia SUV modelu Tucson berie trh útokom

30.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@MED-CARS). Údaje o predaji jasne ukazujú, že kompaktné vozidlá SUV značky Hyundai sú vzorom pre veľký počet vodičov. Vďaka vznikajúcim…

Ford Capri. Nový elektrický model bude využívať platformu Volkswagen

30.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@recanything). Ford uvedie na trh nový elektrický model. Meno Capri bude oživené ako crossover postavený na platforme Volkswagenu. Ford Capri.…

Renault uvádza na trh nové hybridné SUV v Kórei. Nový Grand Koleos má DNA Volva

29.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PlanetCarNews). Renault uviedol na juhokórejský trh nový model. Prvé vozidlo, ktoré je výsledkom spolupráce s čínskou spoločnosťou Geely, využíva platformu…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov