Novinky, Pravidlá, Správy, Zaujímavosti,

Na tejto talianskej pláži si hrad z piesku nepostavíte. Pravidlá sú nemilosrdné

29.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/Brenda Popovitz). Letné prázdniny sú v plnom prúde, takže je to ideálny čas na cestu do zahraničia a oddych na krásnych plážach. Nie na každej...

29.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/Brenda Popovitz).

Letné prázdniny sú v plnom prúde, takže je to ideálny čas na cestu do zahraničia a oddych na krásnych plážach. Nie na každej pláži však platia rovnaké pravidlá. Na jednej z talianskych pláží bol vydaný nezvyčajný zákaz, ktorý okrem iného zakazuje… stavať hrady z piesku. Zistite, prečo bolo toto rozhodnutie prijaté.

Na jednej z talianskych pláží bol vydaný nezvyčajný zákaz, ktorý okrem iného zakazuje… stavať hrady z piesku.
Foto: shutterstock.com/Brenda Popovitz

V meste Cavallino, ktoré sa nachádza neďaleko Benátok, zaviedli úrady zákaz stavania hradov z piesku na nábreží. Toto rozhodnutie sa stretlo s veľkou nespokojnosťou a údivom. Aký bol dôvod? Vysvetľujeme, prečo bol zákaz zavedený a čoho presne sa týka.

Nezvyčajný zákaz v Taliansku. Aký je dôvod?

Pláž v Cavalline v Taliansku je veľmi obľúbená. Označuje sa za jednu z najobľúbenejších pláží na Jadrane. Nie je to prekvapujúce, keďže ju ročne navštívi viac ako šesť miliónov turistov.

Už nejaký čas si však získava povesť aj z iného dôvodu. Zaviedol sa tam totiž nezvyčajný zákaz, ktorý, ako vysvetľujú úrady, vyplýva z bezpečnostných dôvodov. Podľa tohto ustanovenia je zakázané umiestňovať slnečníky a lehátka na kúpalisku vo vzdialenosti menšej ako päť metrov od brehu.

Okrem toho je zakázaná akákoľvek činnosť alebo správanie, ktoré by mohlo obmedziť alebo zabrániť prechodu osôb a záchranných vozidiel, a to tak pozdĺž pobrežia, ako aj z pláže smerom k moru a naopak. To teda znamená aj zákaz stavania hradov z piesku. Toto ustanovenie sa zaviedlo preto, aby sa na masovo navštevovanej pláži nebránilo záchranným operáciám.

Zákaz sa stretol s kritikou. Nie je to prvý takýto prípad

Podľa talianskej tlače nariadenie veľmi rozrušilo rodičov a starých rodičov, ktorí nesúhlasia s novým zákazom, v dôsledku ktorého boli najmenší zbavení možnosti kopať jamy, priekopy a stavať pieskové stavby.

Obec sa to však snaží zmierniť vysvetlením, že nariadenie zahŕňa národné a regionálne normy, ale má sa uplatňovať so zdravým rozumom. Na presadzovanie týchto nariadení bol poverený miestny úrad správcu prístavu, ktorý tiež vysvetľuje, že zmeny boli vykonané z dôvodu, že mnohí návštevníci pláže si stavajú ležadlá a slnečníky takmer vo vode.

Treba tiež spomenúť, že podobné obmedzenia týkajúce sa napríklad stavania hradov z piesku zaviedlo aj niekoľko ďalších miest v Taliansku, takže nejde o ojedinelý prípad.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Najdlhšia cesta na motorke trvala 10 rokov. Emilio za ten čas najazdil 735 000 km

Slávna európska atrakcia zatvorená. Nebezpečenstvo pre turistov


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Palubná navigácia v autách ešte nie je mŕtva. Je čas na hybridnú súpravu GPS

30.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@tech-picked). Dávate prednosť aplikácii v telefóne pred klasickou navigáciou v aute? Vôbec ma to neprekvapuje. Výrobcovia automobilov však tak ľahko…

Olej po hranolkách a staré fľaše. Z toho sa vyrábajú nové autá

30.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@X-Machines). Automobilové spoločnosti robia všetko pre to, aby ich výroba bola čo najviac ekologická. Jednou z myšlienok udržateľnosti je používanie…

Krádež autosúčiastok. Ako si chrániť svoje auto?

30.6.2024 Redakcia Auto trendy (Krádež autosúčiastok. Ako si chrániť svoje auto?). Aj keď je auto zaparkované na dobre osvetlenom mieste, môže sa stať terčom zlodejov.…

Palivo ako cigarety? Šéf OSN vyzýva na zákaz reklamy na benzín a naftu

30.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@vivaenergyaustralia849). Generálny tajomník OSN Antonio Guterres vyzýva na zákaz reklamy na fosílne palivá. Cieľom je ovplyvniť spotrebiteľov. Palivo ako cigarety?…

Grécko v plameňoch. Severne od Atén vypukol obrovský požiar. Najvyšší stupeň ohrozenia

30.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@France24_en). Len v sobotu 29. júna zaznamenali hasiči v Grécku viac ako 40 požiarov s rýchlosťou vetra viac ako 100…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov