Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Nový Volkswagen Golf R je najrýchlejšou verziou tohto modelu

1.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@ORGCars). Faceliftovaný Volkswagen Golf (v oboch karosárskych verziách) je teraz k dispozícii v najvýkonnejšej verzii s písmenom R. Ide o najrýchlejší sériovo vyrábaný Golf v...

1.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@ORGCars).

Faceliftovaný Volkswagen Golf (v oboch karosárskych verziách) je teraz k dispozícii v najvýkonnejšej verzii s písmenom R. Ide o najrýchlejší sériovo vyrábaný Golf v histórii tohto modelu.

Nový Volkswagen Golf R je najrýchlejšou verziou tohto modelu.
Foto: youtube.com/@ORGCars

Volkswagen Golf R. Vzhľad

Volkswagen Golf a jeho kombi variant Golf Variant dostali po facelifte najvýkonnejšiu verziu – R. V porovnaní s „civilnými“ verziami dostal automobil agresívnejší štýl. Nárazníky a spojlerový balík sú úplne nové. Na želanie môže byť vozidlo vybavené 19-palcovými kovanými kolesami. Vyznačujú sa pomerne nízkou hmotnosťou (osem kilogramov) a lepším chladením bŕzd.

Interiér vozidla Volkswagen Golf R

V interiéri nájdete 12,9-palcový displej multimediálneho systému s prepracovanou grafikou a osvieženou štruktúrou menu. Prepracované boli dotykové posuvné ovládače klimatizácie a ovládania hlasitosti. Hlasový asistent ponúka prístup k softvéru „ChatGPT“ založenému na umelej inteligencii. V oboch karosárskych verziách je Golf R sériovo vybavený takzvaným Digital Cockpit Pro s 10-palcovým displejom pre vodiča.

Okrem toho sa môžete spoľahnúť na športové sedadlá s integrovanými opierkami hlavy s logom R na operadlách. Medzi možnosti patrí napríklad kožené čalúnenie nappa v čiernej farbe s prvkami imitujúcimi karbón. Volkswagen upozorňuje aj na objem batožinového priestoru verzie kombi. Po sklopení zadnej lavice ponúka Golf Variant 1 642 litrov priestoru.

Volkswagen Golf R. Aké pohonné ústrojenstvo?

Volkswagen Golf R uvádza do pohybu motor 2.0 TSI, ktorý je spojený so sedemstupňovou prevodovkou DSG a poháňa cez ňu všetky štyri kolesá. Výkon vozidla je 333 koní a maximálny krútiaci moment 420 Nm. Maximálna rýchlosť je obmedzená na 250 km/h, ale po zakúpení voliteľného balíka R-Performance sa zvýši na 270 km/h. Podľa výrobcu potrebuje Golf R na zrýchlenie na 100 km/h 4,6 sekundy a verzia kombi 4,8 sekundy. Volkswagen zdôrazňuje, že Golf R je nielen najrýchlejším Golfom vôbec, ale aj – popri modeli Arteon R Shooting Brake – najrýchlejším modelom v celom modelovom rade.

Maximálna rýchlosť je obmedzená na 250 km/h

Volkswagen Golf R a balík R-Performance

S balíkom R-Performance získate aj dva ďalšie jazdné režimy kalibrované pre jazdu na okruhu – Drift a Special. Druhý z nich bol špeciálne prispôsobený podmienkam na Nürburgringu, presnejšie na slávnej severnej slučke Nordschleife. Okrem toho balík obsahuje väčší strešný spojler, ako aj počítadlo kôl a merač preťaženia.

Golf R bude k dispozícii aj vo verzii Black Edition. Tá sa vyznačuje tým, že celé vozidlo je pokryté čiernou farbou. Okrem toho má tmavšie emblémy Volkswagen a verzie R, čierne brzdové strmene, čierne 19-palcové kolesá a čierne koncovky výfukového potrubia. V tejto verzii sa štandardne nachádzajú aj svetlomety IQ.LIGHT LED a prvky výbavy z balíka R-Performance.

Koľko stojí Volkswagen Golf R?

Volkswagen oznámil, že predpredaj modelu Golf R sa v Nemecku začne 3. júla. Vozidlo bude k dispozícii od 53 795 EUR a Variant od 55 065 EUR.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

SUV značky Peugeot cestou na vrchol narazí na bariéru. Toto je nový veľmi lacný a rovnako dobrý konkurenčný model

Zapôsobí svojím výkonom, spotrebou a vzhľadom. Toto SUV od Škody je skutočným hitom


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Tragédia v Soule. Vodič vrazil do davu ľudí

3.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@channelnewsasia). Najmenej deväť ľudí zahynulo v juhokórejskom hlavnom meste Soul, kde auto vrazilo do davu čakajúceho na autobusovej zastávke. Polícia…

Ceny diaľničných známok v Rakúsku. Sú drahšie ako minulé leto

3.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Lamarinas-TV). Pri jazde v Rakúsku je dôležité mať pri sebe nielen potrebné doklady alebo povinnú výbavu vozidla, ale aj diaľničné…

Vidíte peniaze za stieračom? Napriek pokušeniu v žiadnom prípade nesiahajte po „darčeku“

3.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: Súkromný archív). Nastupujete do auta a zrazu si všimnete peniaze, ktoré sú pritlačené za stieračom čelného skla? Najhoršie, čo môžete…

Turbulencie na palube lietadla Dreamliner. Cestujúci padali zo svojich sedadiel

3.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@noticias). Lietadlo Boeing 787-9 Dreamliner španielskej leteckej spoločnosti Air Europa núdzovo pristálo v Brazílii. Lietadlo museli piloti odkloniť po silných…

Chystáte sa do Čiernej Hory? Zistite, akou menou sa tam platí

2.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/A_Mikhail). Slnečné pláže, olivové háje, vysoké hory, Kotorský záliv pripomínajúci fjord, veľkolepé jaskyne a zaujímavé pamiatky sú len niektoré z…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov