Novinky, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

Opel nebude lacná značka? Stačí sa pozrieť na ceny novej Frontery

1.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PlanetCarNews). Minulý týždeň Citroen odhalil všetky karty týkajúce sa nového modelu C3 Aircross. Teraz sme sa dozvedeli prvé ceny jeho sesterského modelu Frontera. Verdikt? Opel...

1.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PlanetCarNews).

Minulý týždeň Citroen odhalil všetky karty týkajúce sa nového modelu C3 Aircross. Teraz sme sa dozvedeli prvé ceny jeho sesterského modelu Frontera. Verdikt? Opel nebude takou lacnou značkou ako výrobca od Seiny.

Opel nebude lacná značka? Stačí sa pozrieť na ceny novej Frontery.
Foto: youtube.com/@PlanetCarNews

Nový Opel Frontera a Citroen C3 Aircross sú postavené z rovnakých „stavebných kameňov“. Oba sú založené na cenovo výhodnej platforme Smart Car, ktorej použitie umožňuje dosiahnuť značné úspory. Na tejto platforme je založený aj úplne nový Fiat Grande Panda.

Nový Opel Frontera u nás nebol nacenený, práve sme zistili talianske ceny tohto vozidla. Začínajú sa od 24 500 eur, zatiaľ čo cena sesterského modelu značky Chevron sa začína na 18 790 eur. To je dosť veľký rozdiel.

Na výber sú tri verzie pohonu

V oboch prípadoch je hlavným zdrojom pohonu trojvalcový motor 1,2 s výkonom 100 k. Medzi možnosti patrí hybridný pohon s výkonom 136 k (od 26 000 eur), ktorého základom je modernizovaný variant tohto agregátu (vrátane rozvodovej reťaze namiesto remeňa), ako aj elektrický pohon.

Ten zahŕňa motor s výkonom 113 koní umiestnený vpredu a batériu s kapacitou 44 kWh. Deklarovaný dojazd nového modelu Opel Frontera v elektrickom variante je 306 km.

Základná verzia tohto vozidla jazdí na 16-palcových oceľových diskoch s krytmi nábojov a má LED svetlomety. Vo výbave je aj manuálna klimatizácia, kožou potiahnutý volant, zadné parkovacie senzory a cúvacia kamera.

Na rozdiel od Citroenu C3 Aircross je každý Opel Frontera vybavený multimediálnym systémom s 10-palcovým dotykovým displejom, ktorý okrem iného podporuje bezdrôtové pripojenie Android Auto/Apple CarPlay. Štandardom sú aj digitálne hodiny, rozpoznávanie dopravných značiek, udržiavanie v jazdnom pruhu alebo systém automatického núdzového brzdenia.

Príplatok za 7-miestny variant je 900 eur, zatiaľ čo palubná nabíjačka s výkonom zvýšeným zo 7 na 11 kW v elektrickom variante si vyžaduje výdavok 400 eur. Cena elektrickej verzie sa začína na 29 900 eur.

Nový Opel Frontera, cena začína od 24 500 eur.
Foto: youtube.com/@PlanetCarNews

Nový Opel Frontera štandardne opúšťa továreň vo farbe Canyon Orange. Ostatné farby, t. j. biela (pastelová), zelená, strieborná a modrá, stoja 750 eur.

Teraz je to crossover

Nový Opel Frontera je odteraz crossover, ktorý na trhu nahrádza model Crossland. Lenže je od neho podstatne väčší. Kým jeho karoséria meria na dĺžku 421 cm, nástupca meria medzi nárazníkmi približne 440 cm.

Zvonka má Opel Frontera tvár typickú pre súčasné modely nemeckej značky. To znamená čiernu masku chladiča s integrovanými svetlami. V ich vnútri sa nachádzajú svetlomety Eco LED s automatickým prepínaním z diaľkových na stretávacie svetlá.

Silueta nového crossoveru nemeckej značky je škatuľová, ale atraktívna. Kresba zadnej časti pripomína súčasnú inkarnáciu o polovicu väčšieho Renaultu Espace.

Batožinový priestor nového modelu Opel Frontera má objem od 460 do 1 600 litrov a okrem iného sa vyznačuje dvojitou podlahou. Pre ďalšiu batožinu, ktorá sa nezmestí do jeho interiéru, je tu možnosť prevážať ju napríklad v strešnom boxe.

Nemci uvádzajú, že maximálne zaťaženie strechy je úctyhodných 200 kg.

Nový Opel Frontera.

Nový Opel Frontera: minimalistický kokpit

V interiéri modelu Opel Frontera nájdete rovnako ako v jeho exteriéri riešenia typické pre súčasné modely značky. Minimalistický kokpit je napríklad vybavený dvoma obrazovkami s rovnakou uhlopriečkou 10 palcov.

Opel sa môže pochváliť aj novým volantom a inovatívnou stanicou pre smartfóny. Tá sa dá spárovať s vozidlom a potom „sa stane ovládacím panelom pre informačno-zábavný systém vozidla, ktorý funguje aj s tlačidlami na volante,“ uvádza sa v tlačovej správe.

Ďalšia inovácia sa týka sedadla vodiča a sedadla spolujazdca vedľa neho, ktoré dostali funkciu Intelli-Seat. Tá znižuje tlak na kostrč, čo zmierňuje zaťaženie dolnej časti chrbta a je obzvlášť užitočné na dlhých cestách.

Medzi ďalšie zaujímavé prvky v interiéri nového modelu Opel Frontera patrí chladená indukčná nabíjačka pre smartfóny a flexibilný pás na bezpečné uloženie tabletov. Cestujúci v druhom rade sedadiel zasa môžu využiť integrované vrecká na smartfóny na zadnej strane operadiel.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Mini verzia SUV modelu Tucson berie trh útokom

Renault uvádza na trh nové hybridné SUV v Kórei. Nový Grand Koleos má DNA Volva


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Tragédia v Soule. Vodič vrazil do davu ľudí

3.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@channelnewsasia). Najmenej deväť ľudí zahynulo v juhokórejskom hlavnom meste Soul, kde auto vrazilo do davu čakajúceho na autobusovej zastávke. Polícia…

Ceny diaľničných známok v Rakúsku. Sú drahšie ako minulé leto

3.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Lamarinas-TV). Pri jazde v Rakúsku je dôležité mať pri sebe nielen potrebné doklady alebo povinnú výbavu vozidla, ale aj diaľničné…

Vidíte peniaze za stieračom? Napriek pokušeniu v žiadnom prípade nesiahajte po „darčeku“

3.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: Súkromný archív). Nastupujete do auta a zrazu si všimnete peniaze, ktoré sú pritlačené za stieračom čelného skla? Najhoršie, čo môžete…

Turbulencie na palube lietadla Dreamliner. Cestujúci padali zo svojich sedadiel

3.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@noticias). Lietadlo Boeing 787-9 Dreamliner španielskej leteckej spoločnosti Air Europa núdzovo pristálo v Brazílii. Lietadlo museli piloti odkloniť po silných…

Chystáte sa do Čiernej Hory? Zistite, akou menou sa tam platí

2.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/A_Mikhail). Slnečné pláže, olivové háje, vysoké hory, Kotorský záliv pripomínajúci fjord, veľkolepé jaskyne a zaujímavé pamiatky sú len niektoré z…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov