Elektro, Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Takto bude vyzerať nočná mora SUV značky Dacia? Európu postaví na nohy šokujúco nízkou cenou

1.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@mahboub1). Nová ponuka spoločnosti MG Motor, známej nízkonákladovej značky v Európe, je predurčená na úspech. Už dávnejšie dala jasne najavo, že má v úmysle ukradnúť...

1.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@mahboub1).

Nová ponuka spoločnosti MG Motor, známej nízkonákladovej značky v Európe, je predurčená na úspech. Už dávnejšie dala jasne najavo, že má v úmysle ukradnúť pozornosť, ktorú na ňu sústreďujú nízkonákladové SUV značky Dacia a technológie Toyoty. Teraz realizuje svoj plán dobyť Európu so svojou novou ponukou.

Takto bude vyzerať nočná mora SUV značky Dacia?
Foto: youtube.com/@mahboub1

Bude tvrdým konkurentom SUV Spring značky Dacia a elektrických vozidiel Citroën a Renault

V blízkej budúcnosti si to možno rozmyslia aj tí, ktorí sa do showroomov MG Motor patriacich gigantu SAIC vôbec nechceli pozrieť. Nie je žiadnym tajomstvom, že plány sa môžu zmeniť, keď ide o atraktívnu cenu nedosiahnuteľnú pre konkurentov.

MG Motor už dlhší čas dáva jasne najavo, že sa chce stať jednou z referenčných značiek nielen v segmente SUV, ale aj medzi lacnými elektromobilmi. Výrobca si uvedomuje, že v Európe je veľa vodičov, ktorí pri hľadaní nového vozidla nemajú na mysli ponuku výrobcu. Svoj plán však dôsledne realizuje.

V Európe pristávajú s nízkonákladovými spaľovacími a hybridnými možnosťami. Patrí sem aj vyhľadávaná karoséria SUV. Nasledovať bude produktová ofenzíva vrátane rovnako lacných a konkurencieschopných elektrických modelov. Táto nová fáza sa začne modelom MG2, ktorý príde na trh už v roku 2025.

Budúci model MG2 má jediný cieľ – stať sa bestsellerom v Európe

Nie je tajomstvom, že v ponuke MG Motor už máme veľmi atraktívny elektrický model MG4. Nie je to síce SUV, ale aj tak sa neustále šplhá nahor v rebríčkoch predajnosti. Výrobcovia sa však teraz zameriavajú na rozšírenie ponuky o mestské modely s elektromotorom. Tu je pre mnohých neprekonateľnou prekážkou vysoká cena.

MG Motor so svojimi dlhoročnými skúsenosťami s elektrickým variantom SUV MG ZS alebo spomínaným MG4 robí prvý krok k 100 % elektrickej produktovej ofenzíve.

Nový MG2 je, čo sa týka vzhľadu, stále záhadou, keďže značka zatiaľ nezverejnila žiadnu oficiálnu podobizeň. Na internete sa však už začínajú objavovať vízie, ako by model mohol vyzerať.

MG2.

Digitálny tvorca Avarvaria predpokladá, že budúci elektrický dobyvateľ SUV značky Dacia bude na polceste medzi MG4 a novým MG3. Táto vizualizácia, zobrazená na fotografii a videu tu, vyzerá zaujímavo.

Zámerom výrobcu je predstaviť svetu svoj nový model MG2 koncom roka 2025. Z hľadiska obstarávacích nákladov sa očakáva, že sa umiestni pod lacným elektrickým SUV Dacia a elektrickými Citroen eC3 a Renault 5. Výdavky okolo 20 000 eur znamenajú, že pre ne bude ťažkým súperom. Číňania idú až na doraz, pretože za túto sumu chcú ponúknuť slušnú autonómiu a dĺžku karosérie okolo 4 metrov.

Ak vezmeme do úvahy ponuku dotácií na mnohých európskych trhoch, MG2 nebude mať problém dostať sa na stupne víťazov najpredávanejších mestských elektromobilov. Využije skúsenosti značky v oblasti elektromobility a bude pre zákazníkov praktickou a cenovo výhodnou voľbou.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Vstup MG3 Hybrid+ na trh bude pre Toyotu bolestivý. Testy potvrdili, že je bezkonkurenčný

SUV od MG Motor lacnejšie o viac ako 5 200 eur. Tu mu nemôže konkurovať ani Volkswagen T-Cross


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Tragédia v Soule. Vodič vrazil do davu ľudí

3.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@channelnewsasia). Najmenej deväť ľudí zahynulo v juhokórejskom hlavnom meste Soul, kde auto vrazilo do davu čakajúceho na autobusovej zastávke. Polícia…

Ceny diaľničných známok v Rakúsku. Sú drahšie ako minulé leto

3.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Lamarinas-TV). Pri jazde v Rakúsku je dôležité mať pri sebe nielen potrebné doklady alebo povinnú výbavu vozidla, ale aj diaľničné…

Vidíte peniaze za stieračom? Napriek pokušeniu v žiadnom prípade nesiahajte po „darčeku“

3.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: Súkromný archív). Nastupujete do auta a zrazu si všimnete peniaze, ktoré sú pritlačené za stieračom čelného skla? Najhoršie, čo môžete…

Turbulencie na palube lietadla Dreamliner. Cestujúci padali zo svojich sedadiel

3.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@noticias). Lietadlo Boeing 787-9 Dreamliner španielskej leteckej spoločnosti Air Europa núdzovo pristálo v Brazílii. Lietadlo museli piloti odkloniť po silných…

Chystáte sa do Čiernej Hory? Zistite, akou menou sa tam platí

2.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/A_Mikhail). Slnečné pláže, olivové háje, vysoké hory, Kotorský záliv pripomínajúci fjord, veľkolepé jaskyne a zaujímavé pamiatky sú len niektoré z…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov