Novinky, Správy, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

Zákazníci si teraz chodia po tieto vozidlá SUV do showroomov. Kráľ garáží nenosí logo Toyota

1.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carshowtv9197). Žiadna zmena v štatistikách. Európania stále milujú malé a kompaktné SUV. Spomedzi mnohých ponúk, ktoré sú na trhu k dispozícii, drží v prvých piatich...

1.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carshowtv9197).

Žiadna zmena v štatistikách. Európania stále milujú malé a kompaktné SUV. Spomedzi mnohých ponúk, ktoré sú na trhu k dispozícii, drží v prvých piatich mesiacoch roka víťaznú kartu jednoznačne jedno.

Zákazníci si teraz chodia po tieto vozidlá SUV do showroomov. Ešte v apríli mal Yaris Cross v Európe náskok pred svojím nemeckým rivalom.
Foto: youtube.com/@carshowtv9197

Malé nemecké SUV ukradlo Toyote predaj

Nie je žiadnym tajomstvom, že pokiaľ ide o mestské SUV značky Toyota, je ťažké nájsť konkurenčnú ponuku. Ešte v apríli mal Yaris Cross v Európe náskok pred svojím nemeckým rivalom. Teraz VW T-Roc zmenil predajný deficit voči Toyote Yaris Cross vo výške 372 kusov na rozhodujúci náskok 4508 kusov.

Máj bol pre model T-Roc v Európe jednoznačne víťazným mesiacom. Potvrdzujú to predbežné údaje spoločnosti Dataforce , ktoré ilustrujú 96 % predaja v Európskej únii, krajinách EZVO (Švajčiarsko, Island, Lichtenštajnsko a Nórsko) a vo Veľkej Británii.

Máj bol pre model T-Roc v Európe jednoznačne víťazným mesiacom.
Foto: youtube.com/@volkswagen

Segment malých SUV je v Európe jednoznačne dominantný a najobľúbenejší. Druhou najobľúbenejšou kategóriou sú kompaktné vozidlá SUV. V prvých štyroch mesiacoch roka sa modelu VW Tiguan darilo a umiestnil sa na druhom mieste za modelom Nissan Qashqai. Máj, sa nemecké SUV vyšplhalo na vrchol svojej triedy a predbehlo model Qashqai.

V máji sa rozdiel medzi 1. a 3. miestom v segmente zvýšil na 5407 kusov, pričom VW Tiguan má pred Sportage náskok 2144 predaných kusov.

Spoločnosť Volvo má viac ako jeden dôvod na radosť

Údaje Dataforce sú pre švédskeho výrobcu Volvo, ktorého vlastníkom je teraz spoločnosť Geely, veľkým dôvodom na spokojnosť. Vozidlá SUV značky Volvo dosiahli za päť mesiacov trojnásobné víťazstvo v európskych prémiových segmentoch na základe predaja.

SUV XC40 drží z hľadiska predaja víťaznú kartu nad BMW X1. S počtom 4 700 kusov zvíťazilo v segmente prémiových kompaktných SUV do mája. Na stupni víťazov sa umiestnilo Volvo XC60 s náskokom 3993 kusov pred Mercedesom-Benz GLC. Je tak európskym lídrom v segmente prémiových vozidiel strednej triedy.

Vozidlá SUV značky Volvo dosiahli za päť mesiacov trojnásobné víťazstvo v európskych prémiových segmentoch na základe predaja.
Foto: youtube.com/@DougDeMuro

Okrem toho plne elektrický malý model EX30 predbehol Mini s 1029 predanými exemplármi tohto modelu. Volvo sa tak teší aj z pódiového umiestnenia v segmente prémiových malých vozidiel.

Elektrické vozidlá stále s poklesom záujmu

Nemožno poprieť, že predaj áut je naďalej pod očakávaniami. „Brzdový“ predaj elektrických vozidiel sa v máji naďalej držal. Na mesačnej báze sa predaj znížil o 11 %.

Pri pohľade na prvých päť mesiacov roka analýza spoločnosti Dataforce ukazuje, že celkový predaj elektrických vozidiel síce vzrástol, ale len o 2,4 %. Najväčším víťazom v tejto kategórii je Tesla Model Y. Toto elektrické SUV bolo najpredávanejším modelom v Európe v tomto populárnom segmente.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Mini verzia SUV modelu Tucson berie trh útokom

Toto SUV je stále ako nové. Stojí málo a spaľuje 4 litre nafty


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Nové SUV za 25 000 eur nie je polovičný hybrid. Skvele vybavené by bolo ideálnou voľbou pre mnohých

2.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@JustCARS98). Stellantis podporuje čínsku spoločnosť Leapmotor, ktorá chce ísť s trendmi. Nové SUV ázijskej značky má atraktívnu cenu a je…

Žiadne nákladné autá ani ľudia. Japonsko vsádza na dopravu budúcnosti

2.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TDC_TheDocumentaryChannel). Japonská vláda plánuje prepojiť hlavné mestá automatizovanými logistickými linkami s nulovými emisiami, ktoré budú schopné ticho a efektívne prepraviť…

V Taliansku nie sú spoplatnené len diaľnice. Radšej si skontrolujte trasu

2.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@pinoytraveller6769). Krásny výhľad, teplé more a chutné jedlo - Taliansko je nepochybne jednou z najobľúbenejších dovolenkových destinácií Slovákov. Pred cestou…

Nové kórejské SUV za 20 000 eur stavia súperov k múru. Najzaujímavejšia a najlacnejšia ponuka do mesta

2.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Hyundai predstavuje v Európe SUV, ktoré bude na cestách v Ázii. Táto nová stratégia vyplýva zo skutočnosti, že kórejská…

Nemecko zaviedlo nové poplatky na svojich diaľniciach. Zmena sa uskutočnila 1. júla

2.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@EuroroadExplorer). Nemecko rozšírilo platobný systém na svoje diaľnice od 1. júla 2024. Mýto začalo platiť nová skupina vodičov. Ide o…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov