Elektro, Novinky, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

Nové kórejské SUV za 20 000 eur stavia súperov k múru. Najzaujímavejšia a najlacnejšia ponuka do mesta

2.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Hyundai predstavuje v Európe SUV, ktoré bude na cestách v Ázii. Táto nová stratégia vyplýva zo skutočnosti, že kórejská značka chce byť rozhodujúca v...

2.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars).

Hyundai predstavuje v Európe SUV, ktoré bude na cestách v Ázii. Táto nová stratégia vyplýva zo skutočnosti, že kórejská značka chce byť rozhodujúca v kľúčovom segmente. Nové marketingové meno, atraktívna cena a rozmery z neho robia nebezpečného konkurenta pre náprotivky od značiek Fiat, Renault a Citroen.

Nové kórejské SUV za 20 000 eur stavia súperov k múru. Najzaujímavejšia a najlacnejšia ponuka do mesta.
Foto: youtube.com/@DPCcars

Hyundai využíva medzeru v kľúčovom segmente

Hyundai si ako globálna značka dobre uvedomuje, že každý trh má svoje vlastné špecifiká. Rovnako aj potreby vodičov na trhoch, ako je Severná Amerika, Európa a Ázia, nie sú úplne rovnaké.

Skutočnosť, že spoločnosť pôsobí na toľkých trhoch, jej umožňuje vidieť aj produktové medzery na starom kontinente. Práve preto Hyundai uvádza na náš trh model Instera, ktorý mimo Európy stojí len 9 000 eur a na niektorých ázijských trhoch sa začne predávať od roku 2024. Ak si pozriete fotografie modelu Hyundai Casper, všimnete si nápadnú podobnosť s modelom Instera. Očakáva sa, že zmenený marketingový názov mu pomôže stať sa jednou z najzaujímavejších možností mini SUV do mesta.

Nový Hyundai Instera.

Hyundai tvrdí, že jeho elektrický Inster „nastaví nové štandardy z hľadiska dojazdu, technológií a bezpečnostných prvkov, čím nanovo definuje, čo môžu kupujúci očakávať od vozidla tejto triedy“.

Potvrdzuje to aj ponuka pripravená pre európsky trh, ktorá zahŕňa pokročilé systémy podpory vodiča a bezpečnostné prvky. Zoznam výbavy zahŕňa 360-stupňové kamery pre ľahšie manévrovanie, funkciu monitorovania mŕtveho uhla, predné a zadné parkovacie senzory, predchádzanie čelným kolíziám a asistent cúvania.

Nový model typu SUV prišiel s oznámením ceny

Kórejský výrobca urobil svoj prvý krok, ktorým je predstavenie pripravovaného mestského mini SUV v ponuke pre európsky trh. Takýto krok znamená, že si v Európe robí zálusk na elektrické mestské vozidlo, ktoré bude konkurovať elektrickému Fiatu 500, novému Renaultu 5 alebo novému elektrickému Citroënu C.

Verzia Instera dostane štartovaciu cenu v rozmedzí 20 000 až 25 000 EUR.
Foto: youtube.com/@DPCcars

V čase písania tohto článku ešte nevieme, aká bude cena tohto malého modelu s dĺžkou pod 4 m. Vie sa len to, že na domáci trh sa dostane ešte tento rok a potom sa objaví v Európe. Určite nebude stáť 9 000 eur, ako to bude na domácom trhu. Jedným z dôvodov je, že model musí byť schválený pre európsky trh.

Všetko však nasvedčuje tomu, že najjednoduchšia verzia Instera dostane štartovaciu cenu v rozmedzí 20 000 až 25 000 EUR.

Je známe, že Hyundai Instera sa bude dodávať v dvoch výkonových verziách: 97 k a 115 k. K dispozícii sú aj dve možnosti veľkosti batérie: 42 kWh a 49 kWh. Pokiaľ ide o autonómiu, tá sa bude pohybovať v rozmedzí od 300 do 355 km. Pomocou nabíjacej stanice na jednosmerný prúd s výkonom 120 kW ho bude možné nabiť z 30 – 80 % za 30 minút.

Táto hodnota je pre model typu SUV dostatočná na pohyb takmer výlučne v mestskom prostredí. Konkurenti, ktorí sa tiež snažia o lacné mestské elektromobily, už vedia, že majú silného konkurenta.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Rimac pripravuje elektrický taxík. Výzva pre Muska

Mini verzia SUV modelu Tucson berie trh útokom


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Volkswagen je pripravený na nové SUV. Už ho vystavil v čínskych showroomoch a dráždi súperov

3.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@VisionEffecttvTR). Nedávno sme informovali, že Volkswagen uvedie na čínsky trh novú kategóriu vozidiel. Modely dostanú jedinečné zlaté logo, ktoré je…

Turecká spoločnosť Togg chce ešte tento rok zaútočiť na európske trhy

3.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carmic8426). Spoločnosť Togg oznámila, že predobjednávky na T10X v Európe otvorí do konca roka. Automobilka chce začať predávať elektromobily aj…

Škoda rozširuje svoju ponuku elektromobilov o SUV Elroq. Na jedno nabitie dokáže prejsť viac ako 560 km

3.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@autogefuehl). Škoda Elroq bude ďalším elektrickým modelom v ponuke značky Škoda. Elroq bude prvým plne elektrickým kompaktným SUV českého výrobcu.…

Číňania sa nezastavujú. Do roku 2030 otrasú svetovými trhmi

3.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@KCARSTV). Čínske automobilové spoločnosti sa vo svojej expanzii nezastavujú. Analytici AlixPartners predpovedajú, že do roku 2030 sa ich podiel na…

BMW M5 lacnejšie ako M3? Vysvetľujeme, ako je to možné

3.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutoYaINTERIOR). Nech to znie akokoľvek nepravdepodobne, na jednom európskom trhu je cena BMW M3 Competition s výkonom 530 koní vyššia…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov