Elektro, Novinky, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

Škoda rozširuje svoju ponuku elektromobilov o SUV Elroq. Na jedno nabitie dokáže prejsť viac ako 560 km

3.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@autogefuehl). Škoda Elroq bude ďalším elektrickým modelom v ponuke značky Škoda. Elroq bude prvým plne elektrickým kompaktným SUV českého výrobcu. Škoda zverejnila prvé oficiálne fotografie...

3.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@autogefuehl).

Škoda Elroq bude ďalším elektrickým modelom v ponuke značky Škoda. Elroq bude prvým plne elektrickým kompaktným SUV českého výrobcu.

Škoda rozširuje svoju ponuku elektromobilov o SUV Elroq.
Foto: youtube.com/@autogefuehl

Škoda zverejnila prvé oficiálne fotografie nového elektrického SUV Elroq, svojho pripravovaného modelu, ktorý bude konkurovať v segmente kompaktných elektrických SUV. Zároveň pôjde o prvý model českej automobilky, ktorý prevezme dizajnovú filozofiu Modern Solid, hoci, aspoň zatiaľ, toho vzhľadom na husté maskovanie veľa nevidíme.

Aj napriek tomu môžeme rozoznať niekoľko dizajnových prvkov, ktoré nám okamžite napovedia, že máme do činenia s modelom Škoda. Patrí k nim pomerne malá spodná mriežka chladiča a logo Škoda bolo nahradené textom a umiestnené na maske chladiča. Vidíme tiež, ako boli rozdelené svetlomety a denné svetlá, ako sme to videli napríklad na modeli Kamiq.

Z boku vidíme, že Škoda maximalizovala vnútorný priestor vozidla, čo je zrejmé vďaka krátkym previsom a predĺženému rázvoru. Škoda tiež uvádza, že Elroq vybavila aerodynamicky optimalizovanými kolesami, ktoré prispievajú k aerodynamickému koeficientu 0,26.

Škoda Elroq bude využívať rovnakú platformu MEB od Volkswagenu

Podobne ako mnohé iné elektrické modely koncernu Volkswagen, aj pripravovaná Škoda Elroq bude využívať platformu MEB. K dispozícii bude niekoľko variantov motorov a kapacít batérií a Škoda uvádza, že vozidlo bude predávať v najmenej štyroch variantoch: 50, 60, 85 a 85x.

Škoda Elroq.

Základná konfigurácia bude využívať 55 kWh batériu a jeden elektromotor s výkonom 170 koní umiestnený na zadnej náprave. Verzia 60 dostane väčšiu 63 kWh batériu a výkonnejší motor s výkonom 204 koní.

Verzie 85 a 85x budú používať 82 kWh batériu. Elroq 85 bude využívať jeden elektromotor namontovaný na zadnej náprave s výkonom 286 k, zatiaľ čo verzia 85x bude využívať dva elektromotory, vďaka čomu bude mať pohon všetkých kolies a celkový výkon 299 k. Český výrobca sľubuje maximálny dojazd oboch verzií viac ako 560 kilometrov.

Všetky varianty modelu Elroq budú podporovať rýchle nabíjanie, ale len dve najvyššie verzie sa budú môcť nabíjať až 175 kW z nabíjacej stanice jednosmerného prúdu. Škoda uvádza, že nabíjanie na 10 až 80 % bude v prípade 82 kWh batérie trvať menej ako 28 minút. Okrem toho budú mať všetky verzie k dispozícii nabíjanie striedavým prúdom s výkonom 11 kW.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Nové prémiové SUV značky Kia za nižšiu cenu je rozumnou voľbou.

Európu postaví na nohy šokujúco nízkou cenou


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Volkswagen Passat rekord. Vozidlo najazdilo 2400 kilometrov na jedno natankovanie

5.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@JoeAchilles1). Počas dobrodružstva na dvoch kontinentoch dokázal YouTuber prejsť s Volkswagenom Passat takmer 2 400 kilometrov na jednu nádrž nafty.…

Na grécke ostrovy sa môžete dostať vlastným autom. Aké podmienky musia byť splnené

5.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@MiskTravelGuide). Pre mnohých Slovákov sa Grécko stalo dovolenkovou destináciou, aj keď je od nás značne vzdialené. Tu sú niektoré z…

Nová úroveň autonómnej jazdy. BMW porazilo Teslu?

5.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@YouCarTV). BMW dokáže jazdiť, aj keď sa vodič nedíva na cestu. Bavorská značka je prvým výrobcom, ktorý prináša túto úroveň…

Takže vojna! Európska komisia oznámila sankčné clá na elektrické výrobky z Číny

5.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@ThunderGears). Európska komisia však požiadavkám Číny neustúpila. Nepomohlo ani úsilie Nemcov. Od 5. júla budú platiť dodatočné, dočasné clá na…

V Bratislave sa zníži hlučnosť z mostu. Osadí sa tichší mostný záver.

4.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@weronysmile3597). Národná diaľničná spoločnosť spustí začiatkom letných prázdnin stavebnú akciu na estakáde Prístavného mosta a vymení mostný záver za novú…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov