Novinky, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

Citroën by mohol v Európe uviesť na trh cenovo dostupné SUV kupé

4.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@YouCarTV). Citroën by mohol v budúcnosti v Európe uviesť na trh cenovo dostupné SUV na báze modelu C3, ktoré by bolo spočiatku určené pre indický...

4.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@YouCarTV).

Citroën by mohol v budúcnosti v Európe uviesť na trh cenovo dostupné SUV na báze modelu C3, ktoré by bolo spočiatku určené pre indický a juhoamerický trh.

Citroën by mohol v Európe uviesť na trh cenovo dostupné SUV kupé.
Foto: youtube.com/@YouCarTV

Na jar tohto roka francúzsky výrobca predstavil koncept Basalt Vision. Ten bude tvoriť základ nového kupé SUV, ktoré sa má uviesť na indický a juhoamerický trh. Najnovšie zvesti však hovoria o možnosti uvedenia tohto modelu aj v Európe.

Podľa Motor1 existuje niekoľko indícií, ktoré signalizujú uvedenie tohto pripravovaného modelu na európsky trh. Zákazníci vyhľadávajú cenovo dostupné SUV, a ak ponúknu aj zaujímavý dizajn, ako napríklad Renault Arkana, môžu sa tieto modely rýchlo stať komerčne úspešnými.

Renault Arakana je postavený na platforme modelu Captur, takže s ním má veľa spoločného. V priebehu rokov sa vďaka svojmu dizajnu a relatívne dostupnej cene stala Arkana vyhľadávaným modelom.

Citroën chce využiť úspech SUV v Európe

Zdá sa, že Citroën použije podobný prístup aj pri svojom novom modeli. Využitím platformy Stellantis Smart Car, ktorú využíva nový model C3, by mohol vytvoriť malé kupé SUV, ktoré by mohol predávať za prijateľnú cenu.

Koncepčný automobil Citroën BASALT Vision 2024.

Keďže je postavený na tejto platforme, nový model by sa dal ľahko vyvinúť a homologizovať pre európsky trh a platforma môže byť vhodná pre tepelné aj hybridné pohonné jednotky. Okrem toho architektúra podporuje aj čisto elektrické verzie, ako sme to videli v Citroën e-C3 alebo Fiate Grande Panda.

Tento nový model by veľmi dobre zapadal do novej stratégie Citroënu, ktorá je založená na cenovo dostupných automobiloch a maximalizácii ziskovosti. Spoločnosť sa nehanbí priznať, že chce konkurovať Dacii a odobrať rumunskej značke predaj.

Napríklad nový Citroën C3 má byť konkurentom modelu Sandero Stepway, zatiaľ čo e-C3, elektrická verzia modelu malej triedy, bude konkurentom modelu Spring.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Nový Citroën C3 sa dostal do Európy. Svojou cenou poráža konkurenciu

Citroën C5 X zmizne z trhu. Francúzi majú nový nápad pre svoju značku


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Renault prekonáva aj kráľa lacných vozidiel. Nové SUV je pre značku nečakaným hitom

8.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PlanetCarNews). V segmente SUV na konkurenčnom európskom trhu je čoraz ťažšie získať vedúcu pozíciu. V súčasnosti má takmer každá značka…

Náhly obrat v oblasti spaľovacích motorov. Európska únia ich ponechá pod jednou podmienkou

8.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@guardiannews). Spaľovacie motory mali v Európe zaniknúť od roku 2035. Ich úplný zákaz je však nepravdepodobný. Najväčšia strana v Európskom…

Spojené kráľovstvo má novú vládu. Zákaz áut so spaľovacími motormi o 6 rokov

7.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@IslandHopperTV). V Spojenom kráľovstve sa konali voľby. Po 14 rokoch v nich prišla o moc Konzervatívna strana a novú vládu…

Rušivé zvuky auta. Ako rozoznáte poruchy motora od problémov s odpružením?

7.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@BoschCarService). Každý rušivý zvuk vychádzajúci z vášho vozidla môže byť znakom vážnych problémov. Ako zvukovo rozlíšiť poruchu motora od poruchy…

Harley-Davidson Street Glide. Vyrástol som s vlajkovou loďou americkej cestnej

7.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@MattLaidlaw). Niektorí tvrdia, že motocykle tejto ikonickej americkej značky potrebujú dozrieť. Pocítil som to na vlastnej koži, pretože až štvrtý…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov