Novinky, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

Land Rover predstavuje nový Defender OCTA – SUV s výkonom 635 koní

5.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TheWheelNetwork). Land Rover Defender OCTA bol oficiálne predstavený a jeho dynamická premiéra je naplánovaná na Festival rýchlosti v Goodwoode. Zatiaľ najvýkonnejší Defender využíva motor V8...

5.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TheWheelNetwork).

Land Rover Defender OCTA bol oficiálne predstavený a jeho dynamická premiéra je naplánovaná na Festival rýchlosti v Goodwoode. Zatiaľ najvýkonnejší Defender využíva motor V8 s výkonom 635 k.

Land Rover predstavuje nový Defender OCTA – SUV s výkonom 635 koní.
Foto: youtube.com/@TheWheelNetwork

Po sérii upútaviek bol najnovší člen rodiny Defender oficiálne predstavený ako najvýkonnejší a najrýchlejší model, ktorý kedy niesol označenie Defender. Úplne nový Land Rover Defender OCTA bude mať oficiálnu dynamickú premiéru na tohtoročnom Festivale rýchlosti v Goodwoode, ktorý sa koná od 11. do 14. júla.

Ústredným prvkom nového SUV značky Land Rover je bezpochyby pohonná jednotka. Nie je to prvýkrát, čo vidíme Defender s motorom V8, ale štandardný Defender používa 5,0-litrový V8 od Jaguar Land Rover, zatiaľ čo Defender OCTA používa mild-hybridný V8 od BMW.

Agregát s objemom 4,4 litra je preplňovaný dvoma turbodúchadlami a dosahuje výkon 635 k a 750 Nm. S aktivovaným systémom Launch Control sa krútiaci moment zvýši na 800 Nm. Nový Defender OCTA tak dokáže zrýchliť z 0 na 100 km/h len za 4 sekundy, čo z neho robí najrýchlejší Defender v histórii. Ale nie je to výkon na asfalte, čo je odporúčaním Defenderu.

Defender OCTA je lepšie pripravený na dobrodružstvá v teréne

Nový Land Rover Defender OCTA má o 28 mm vyššiu svetlú výšku a je o 68 mm širší. SUV bolo vybavené dlhšími a silnejšími ramenami zavesenia, ktoré umožňujú lepšiu kĺbovú charakteristiku odpruženia.

Land Rover Defender OCTA.

Okrem toho je Defender OCTA vybavený odpružením, ktoré Land Rover nazýva 6D Dynamics. Toto nastavenie pozostáva z hydraulicky prepojených, plynulo premenlivých poloaktívnych, hydraulicky prepojených poloaktívnych plynulo premenlivých tlmičov, ktoré podľa Land Roveru znižujú nakláňanie a kolísanie na ceste a zároveň zlepšujú kĺbové vlastnosti v teréne. Land Rover vybavil nový model aj systémom, ktorý automaticky rozpozná, po akom povrchu sa jazdí, a podľa toho optimalizuje Defender.

Samozrejme, vodič si môže individuálne nastaviť také aspekty, ako je riadenie, zrýchlenie a odpruženie. K dispozícii je aj nový jazdný režim s názvom OCTA. Ten aktivuje terénny systém Launch Control a upraví systém ABS tak, aby bol účinnejší na klzkom povrchu.

Zatiaľ najagresívnejší Land Rover Defender

Výrobca chcel, aby sa výkon nového Defenderu OCTA odrazil v dizajne, preto SUV dostalo agresívnejší body kit s rozšírenými blatníkmi, 33-palcové terénne pneumatiky, prepracovaný predný nárazník, zatiaľ čo zadný nárazník integruje štyri skutočné výfuky. Zákazníci sa môžu rozhodnúť aj pre matnú fóliu na ochranu karosérie.

Zmeny pokračujú aj v interiéri, kde Land Rover ponúka na želanie materiál Ultrafabric. Štandardne sa Defender OCTA dodáva s interiérom z poloanilínovej kože Burnt Sienna v kombinácii s látkou Kvadrat. Okrem nových materiálov sa Defender OCTA odlišuje aj novými sedadlami, vytvorenými špeciálne pre tento nový model.

Úplne nový Defender OCTA bude mať verejnú a dynamickú premiéru na Festivale rýchlosti v Goodwoode, ktorý sa uskutoční 11. až 14. júla.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Range Rover – vrchol britského luxusu v podobe impozantného SUV

Novinky pre Land Rover Defender. SUV dostane viac funkcií a výkonnejší dieselový motor


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Tretí najpopulárnejší elektromobil v Európe s obrovským množstvom problémov. Volvo vytvorilo bublinu?

8.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@VisualCarReviews). Najnovšie vozidlá Volvo majú v softvéri množstvo závažných chýb. Sú také nepríjemné, že niektorí majitelia elektrických modelov EX30 vrátili…

Rady u predajcov Kia v Nemecku. Čakacie lehoty až 3 mesiace na termín v servisných strediskách značky

8.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carbittv). Nová politika cenenej európskej značky Kia spôsobuje zákazníkom v Nemecku problémy. Ich zdrojom sú nové dílerské zmluvy, ktoré niektorí…

Renault prekonáva aj kráľa lacných vozidiel. Nové SUV je pre značku nečakaným hitom

8.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PlanetCarNews). V segmente SUV na konkurenčnom európskom trhu je čoraz ťažšie získať vedúcu pozíciu. V súčasnosti má takmer každá značka…

Náhly obrat v oblasti spaľovacích motorov. Európska únia ich ponechá pod jednou podmienkou

8.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@guardiannews). Spaľovacie motory mali v Európe zaniknúť od roku 2035. Ich úplný zákaz je však nepravdepodobný. Najväčšia strana v Európskom…

Spojené kráľovstvo má novú vládu. Zákaz áut so spaľovacími motormi o 6 rokov

7.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@IslandHopperTV). V Spojenom kráľovstve sa konali voľby. Po 14 rokoch v nich prišla o moc Konzervatívna strana a novú vládu…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov