Elektro, Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Nový model Mona M03 debutuje. Ohromuje svojou technológiou a dokonale nízkou cenou

5.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@evsqueen). Nie je žiadnym tajomstvom, že pokiaľ ide o čínsky trh, k uvedeniu na trh dochádza tak často, že sa o ňom môže písať takmer...

5.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@evsqueen).

Nie je žiadnym tajomstvom, že pokiaľ ide o čínsky trh, k uvedeniu na trh dochádza tak často, že sa o ňom môže písať takmer denne. Nový automobil Mona M03 vznikol v spolupráci spoločností Xpeng a DiDi, z ktorých druhá sa zaoberá osobnou dopravou. Po ohláseniach sa inteligentné vozidlo dočkalo oficiálneho predstavenia.

Nový model Mona M03 debutuje.
Foto: youtube.com/@evsqueen

Mona M03 je nové inteligentné vozidlo vyvinuté v spolupráci dvoch spoločností

Skôr ako sa dostaneme k novým informáciám o vozidle Xpeng, je vhodné vedieť, že za dizajn vozidla je v skutočnosti zodpovedná spoločnosť DiDi. Táto spoločnosť sa tiež veľkou mierou podieľala na výskume a vývoji vozidla spolu so spoločnosťou Xpeng. Automobilka prevzala zodpovednosť za všetky otázky dodávateľského reťazca a výroby modelu. Očakáva sa, že bude spolupracovať s DiDi aj pri predaji modelu.

Mona M03 pochádza od spoločnosti Xpeng a patrí do štandardného modelového radu značky. Samotný názov Mona je odvodený od skratky pomenovania nového modelového radu a znamená „Made Of New AI“, aby sa zdôraznil dôraz na technológie a „inteligentnú jazdu„.

Mona M03 je pomerne nový dizajn na čínskom trhu, ktorý nie je populárnym SUV, ale elektrickým elegantným sedanom so súčiniteľom odporu vzduchu 0,194 a maximálnym dojazdom 620 km. Čo sa týka vonkajšieho dizajnu, M03 vyzerá celkom konvenčne, ale vyznačuje sa zaujímavými prednými a zadnými svetlami, vďaka ktorým na ceste určite vynikne.

Vzhľad modelu Mona M03 bol vyvinutý s odkazom na dizajnový jazyk „Smart Design AI Quantitative Aesthetics“. Guľôčky LED žiaroviek osvetľujú na vzdialenosť 150 metrov a svetelný efekt je po aktivácii veľkolepý.

Pokiaľ ide o rozmery karosérie, dĺžka, šírka a výška sú 4780/1896/1445 mm v uvedenom poradí. Rozchod kolies modelu M03 je 2815 mm.

Xpeng v deň dnešného predstavenia nezverejnil žiadne fotografie interiéru elektromobilu, ale napriek tomu na fotografiách vidno obrys veľkej centrálnej obrazovky infotainmentu uprostred palubnej dosky.

Elegancia a moderné technológie za cenu pod 26 000 eur

Nemožno poprieť, že konštruktéri nového vozidla kladú veľký dôraz na aerodynamiku a výkon vozidla. Podľa oficiálnych informácií bolo pre Mona M03 vypracovaných až 15 projektov optimalizácie odporu vzduchu. Okrem toho je vozidlo štandardne vybavené aktívnou mriežkou na prívod vzduchu (AGS), ktorá je v prípade elektromobilov stále raritou.

MONA M03.

Môžete na C-stĺpiku vidieť aerodynamický tvar pripomínajúci spojler, ktorý je tiež veľmi jedinečný. To všetko sa premieta do súčiniteľa odporu vzduchu modelu Mona 03 na úrovni 0,194, čo je najnižší parameter dosiahnutý medzi „sériovo vyrábanými elektrickými hatchbackmi na svete“.

Hoci vzhľad bol oficiálne predstavený, stále netrpezlivo čakáme na oficiálne oznámenie informácií o interiéri a inteligentných prvkoch. Xiaopeng MONA M03 ako nový kompaktný elektromobil sa už ponúka na predobjednávku. Oficiálne sa nový model dostane na čínsky trh v auguste s cenovkou necelých 200 000 juanov.

Ide o atraktívnu ponuku. Najmä pre vozidlo s objemom batožinového priestoru 621 litrov, ktoré je vybavené dvoma motormi s maximálnym výkonom 140 kW a 160 kW. Čo sa týka ponuky, tá bude na výber v dvoch variantoch: 515 km a 620 km. Zákazníci si môžu vybrať medzi 18-palcovými a 19-palcovými kolesami v celkovo piatich farbách exteriéru. Zatiaľ nie je známe, či sa Xpeng rozhodne ponúkať elektrický sedan vo svojich showroomoch v Nemecku.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Toto nové čínske SUV je takmer vernou kópiou Ferrari Purosangue. Bude však oveľa, oveľa, oveľa lacnejšie

Nové Xiaomi ako Ferrari? Číňania pripravujú svoj druhý model


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Tretí najpopulárnejší elektromobil v Európe s obrovským množstvom problémov. Volvo vytvorilo bublinu?

8.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@VisualCarReviews). Najnovšie vozidlá Volvo majú v softvéri množstvo závažných chýb. Sú také nepríjemné, že niektorí majitelia elektrických modelov EX30 vrátili…

Rady u predajcov Kia v Nemecku. Čakacie lehoty až 3 mesiace na termín v servisných strediskách značky

8.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carbittv). Nová politika cenenej európskej značky Kia spôsobuje zákazníkom v Nemecku problémy. Ich zdrojom sú nové dílerské zmluvy, ktoré niektorí…

Renault prekonáva aj kráľa lacných vozidiel. Nové SUV je pre značku nečakaným hitom

8.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PlanetCarNews). V segmente SUV na konkurenčnom európskom trhu je čoraz ťažšie získať vedúcu pozíciu. V súčasnosti má takmer každá značka…

Náhly obrat v oblasti spaľovacích motorov. Európska únia ich ponechá pod jednou podmienkou

8.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@guardiannews). Spaľovacie motory mali v Európe zaniknúť od roku 2035. Ich úplný zákaz je však nepravdepodobný. Najväčšia strana v Európskom…

Spojené kráľovstvo má novú vládu. Zákaz áut so spaľovacími motormi o 6 rokov

7.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@IslandHopperTV). V Spojenom kráľovstve sa konali voľby. Po 14 rokoch v nich prišla o moc Konzervatívna strana a novú vládu…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov