Elektro, Novinky, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

SUV odsúdené na úspech. Má všetko, dokonca aj ekologickú značku

5.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@YouCarTV). Na trh nedávno vstúpilo renovované SUV značky Ford. Vďaka novému modernému dizajnu karosérie, bohatej výbave a mechanickým možnostiam má Kuga potenciál zamiešať predajnými plánmi...

5.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@YouCarTV).

Na trh nedávno vstúpilo renovované SUV značky Ford. Vďaka novému modernému dizajnu karosérie, bohatej výbave a mechanickým možnostiam má Kuga potenciál zamiešať predajnými plánmi svojich konkurentov. Určite zostane jedným z najpredávanejších modelov amerického výrobcu.

SUV odsúdené na úspech. Má všetko, dokonca aj ekologickú značku.
Foto: youtube.com/@YouCarTV

Zrekonštruovaný kráľ značky Ford je ešte lepšie SUV za menej peňazí

Nie je žiadnym tajomstvom, že Ford Kuga je už roky preferovaným modelom v Európe vo vysoko konkurenčnom segmente stredne veľkých SUV. Teraz sa Ford vďaka obnove modelu nemusí obávať, že by jeho model vybočil z úspešného kurzu.

Nová Kuga vyniká novým, svalnatejším dizajnom prednej časti a novým ostrejším tvarovaním masky chladiča. Na prvý pohľad zaujme aj svetelná lišta LED, ktorá sa tiahne po celej šírke a spája sa s novými plne LED svetlometmi.

Premiérová edícia SUV dostala štandardne nové zliatinové disky a zaujímavú zelenú farbu Bursting Green. To však nie sú najdôležitejšie zmeny modelu. Americký výrobca nielenže zdôraznil novú osobnosť SUV, ale dal mu aj veľa možností, pokiaľ ide o mechaniku a technológie.

Nová Kuga sa ponúka v piatich verziách: Titanium, ST-Line, ST-Line X, Active a Active X. Každá z nich je navrhnutá tak, aby spĺňala potreby a požiadavky širšieho okruhu zákazníkov. Je známe, že nechýbajú záujemcovia o kúpu SUV, ktorí uprednostňujú luxusné cestovanie alebo ocenia trochu športovejší zážitok. Pre tých prvých bude dobrou voľbou napríklad verzia Active so zvýšenou svetlou výškou, ktorá je vhodnejšia do terénu.

Najmodernejšia technológia

Ford vykonal rozsiahlu renováciu, takže nová Kuga sa ponúka s dvoma elektrifikovanými verziami Plug-In Hybrid a Hybrid. Pokiaľ ide o prvú z nich, 2,5-litrový benzínový motor Ford spolupracuje s elektromotorom, aby dosiahol kombinovaný výkon 243 koní. Batéria s kapacitou 14,4 kWh zabezpečuje dojazd 60 až 69 km na elektrický pohon. Pokiaľ ide o spotrebu paliva, tá sa bude pohybovať od 0,9 do 1,2 l/100 km (v cykle WLTP).

Kuga Hybrid bez pripojenia k elektrickej sieti je k dispozícii s pohonom predných kolies alebo pohonom všetkých kolies. Produkujú výkon 180 k (FWD) a 183 k (AWD) a môžu sa pochváliť vynikajúcim výkonom. Pokiaľ ide o spotrebu, nová Kuga Hybrid podľa výrobcu nepotrebuje viac ako 5,3 – 6,4 l/100 km a na plnú nádrž prejde 900 km. Okrem toho môže pokročilý hybridný systém v meste ponúknuť až 64 % jazdy len na elektrický pohon.

Ford sa tiež postaral o to, aby nová Kuga Plug-In Hybrid aj Kuga Hybrid profitovali z vylepšenej automatickej prevodovky CVT a ponúkali najlepšiu ťažnú kapacitu vo svojej triede zvýšenú o 30 % ( 2 100 kg).

Nový Ford Kuga.

Obnovené SUV zostane v popredí nákupných preferencií

Interiér obľúbeného SUV sa tiež dočkal zmeny. Okrem toho, že je teraz štýlovejší a modernejší, je tu aj možnosť usporiadania batožinového priestoru. Ten vďaka posuvnej zadnej lavici dosahuje 553 litrov.

Obnovený Ford Kuga ponúka aj najmodernejšie technológie, ktoré dohliadajú na pohodlie a bezpečnosť cestovania.

Okrem asistenčných systémov v balíku Driver’s Assistance Pack využíva SUV vlajkovú loď spoločnosti Ford – komunikačný a zábavný systém SYNC 4 s dvojnásobným výkonom spracovania oproti systému SYNC 3. Vodič ho ovláda prostredníctvom štandardného 13,2-palcového farebného dotykového displeja, ale môže využiť aj hlasové ovládanie.

Okrem toho je horizontálne usporiadaná stredová obrazovka podporená novým 12,3-palcovým digitálnym prístrojovým panelom TFT, ktorý je štandardom pre všetky mechanické verzie. Bez príplatku je aj bezdrôtové pripojenie Apple CarPlay a Android Auto, možnosť pripojenia dvoch smartfónov a 5G modem pre ultrarýchle pripojenie a bezproblémové streamovanie.

Modernizovaný Ford King je jedinečnou novinkou na trhu, ktorá má všetko potrebné na to, aby sa udržala na špičke preferovaných modelov segmentu.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Ford Capri. Nový elektrický model bude využívať platformu Volkswagen

Mini verzia SUV modelu Tucson berie trh útokom


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Rady u predajcov Kia v Nemecku. Čakacie lehoty až 3 mesiace na termín v servisných strediskách značky

8.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carbittv). Nová politika cenenej európskej značky Kia spôsobuje zákazníkom v Nemecku problémy. Ich zdrojom sú nové dílerské zmluvy, ktoré niektorí…

Renault prekonáva aj kráľa lacných vozidiel. Nové SUV je pre značku nečakaným hitom

8.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PlanetCarNews). V segmente SUV na konkurenčnom európskom trhu je čoraz ťažšie získať vedúcu pozíciu. V súčasnosti má takmer každá značka…

Náhly obrat v oblasti spaľovacích motorov. Európska únia ich ponechá pod jednou podmienkou

8.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@guardiannews). Spaľovacie motory mali v Európe zaniknúť od roku 2035. Ich úplný zákaz je však nepravdepodobný. Najväčšia strana v Európskom…

Spojené kráľovstvo má novú vládu. Zákaz áut so spaľovacími motormi o 6 rokov

7.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@IslandHopperTV). V Spojenom kráľovstve sa konali voľby. Po 14 rokoch v nich prišla o moc Konzervatívna strana a novú vládu…

Rušivé zvuky auta. Ako rozoznáte poruchy motora od problémov s odpružením?

7.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@BoschCarService). Každý rušivý zvuk vychádzajúci z vášho vozidla môže byť znakom vážnych problémov. Ako zvukovo rozlíšiť poruchu motora od poruchy…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov