Novinky, Testy, Tipy, Zaujímavosti,

Volkswagen Passat rekord. Vozidlo najazdilo 2400 kilometrov na jedno natankovanie

5.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@JoeAchilles1). Počas dobrodružstva na dvoch kontinentoch dokázal YouTuber prejsť s Volkswagenom Passat takmer 2 400 kilometrov na jednu nádrž nafty. Automobily s naftovými motormi časom...

5.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@JoeAchilles1).

Počas dobrodružstva na dvoch kontinentoch dokázal YouTuber prejsť s Volkswagenom Passat takmer 2 400 kilometrov na jednu nádrž nafty.

Volkswagen Passat rekord. Vozidlo najazdilo 2400 kilometrov na jedno natankovanie.
Foto: youtube.com/@JoeAchilles1

Automobily s naftovými motormi časom preukázali svoju účinnosť, najmä pokiaľ ide o veľmi nízku spotrebu paliva, ktorú možno dosiahnuť na dlhé vzdialenosti. Dieselové motory vynikajú na dlhých cestách, keď sa jazdí rovnomerným a plynulým tempom.

Napríklad svetový rekord v najdlhšej vzdialenosti na jednu nádrž nafty vytvoril Volkswagen Passat s 1,6-litrovým dieselovým motorom z roku 2012, ktorý na jednu nádrž paliva prešiel viac ako 2 600 kilometrov.

Joe Achilles, známy britský YouTuber, sa rozhodol zopakovať tento výkon so svojím osobným autom. Volkswagen Passat z roku 2012, ktorý má rovnaký 1,6-litrový motor. Spolu so svojím kamarátom sa vydal na dobrodružstvo na dvoch kontinentoch, ktoré začalo v Afrike, konkrétne na Gibraltári, a smerovalo do Londýna. Celková vzdialenosť bola 2 415 kilometrov.

Viac ako 2 400 kilometrov najazdených s vozidlom Volkswagen Passat na jednu nádrž benzínu. Ako je to možné?

Auto, ktoré Joe použil, bolo neupravené auto s pneumatikami Michelin e-Primacy. Do 70-litrovej palivovej nádrže auta sa natankovala nafta a vyrazili.

1500 míľ z Afriky do Londýna na jedno tankovanie! 2400 kilometrov.

Samozrejme, vozidlo jazdilo opatrne, bez náhlej akcelerácie alebo veľmi vysokých rýchlostí, aby sa maximalizovala potenciálna účinnosť. Dvojica cestovala cez Španielsko a Francúzsko, aby sa vrátila do Spojeného kráľovstva.

Tesne pred tým, ako dorazili k Eurotuneli, im auto ukazovalo nulový dojazd, ale aj tak pokračovali v jazde viac ako 100 kilometrov. Dokonca sa dostali až do Londýna. Vozidlo vyčerpalo palivo po 1 484 míľach, čo je v prepočte 2 388 kilometrov.

Hoci neprekonali rekord z roku 2012, dvojica ukázala, aký efektívny môže byť dieselový motor, ale išlo o extrémny pokus, kde neboli vysoké rýchlosti a veľmi dbali na to, ako jazdili, aby minimalizovali spotrebu nafty. Palubný počítač nakoniec ukázal priemernú spotrebu 3 litre paliva na sto kilometrov.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Nový Volkswagen Golf R je najrýchlejšou verziou tohto modelu

Volkswagen je pripravený na nové SUV. Už ho vystavil v čínskych showroomoch a dráždi súperov


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Rady u predajcov Kia v Nemecku. Čakacie lehoty až 3 mesiace na termín v servisných strediskách značky

8.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carbittv). Nová politika cenenej európskej značky Kia spôsobuje zákazníkom v Nemecku problémy. Ich zdrojom sú nové dílerské zmluvy, ktoré niektorí…

Renault prekonáva aj kráľa lacných vozidiel. Nové SUV je pre značku nečakaným hitom

8.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PlanetCarNews). V segmente SUV na konkurenčnom európskom trhu je čoraz ťažšie získať vedúcu pozíciu. V súčasnosti má takmer každá značka…

Náhly obrat v oblasti spaľovacích motorov. Európska únia ich ponechá pod jednou podmienkou

8.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@guardiannews). Spaľovacie motory mali v Európe zaniknúť od roku 2035. Ich úplný zákaz je však nepravdepodobný. Najväčšia strana v Európskom…

Spojené kráľovstvo má novú vládu. Zákaz áut so spaľovacími motormi o 6 rokov

7.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@IslandHopperTV). V Spojenom kráľovstve sa konali voľby. Po 14 rokoch v nich prišla o moc Konzervatívna strana a novú vládu…

Rušivé zvuky auta. Ako rozoznáte poruchy motora od problémov s odpružením?

7.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@BoschCarService). Každý rušivý zvuk vychádzajúci z vášho vozidla môže byť znakom vážnych problémov. Ako zvukovo rozlíšiť poruchu motora od poruchy…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov