Elektro, Novinky, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

Čínska spoločnosť BYD hádže rukavicu Toyote RAV4. Ktoré hybridné SUV je lepšia kúpa?

9.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@SDADanCars). Čínsky gigant BYD má veľa cieľov. Jedným z nich je stať sa preferovanou značkou v segmente módnych SUV na starom kontinente. Preto značka známa...

9.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@SDADanCars).

Čínsky gigant BYD má veľa cieľov. Jedným z nich je stať sa preferovanou značkou v segmente módnych SUV na starom kontinente. Preto značka známa najmä svojimi elektromobilmi teraz vstupuje na európsky trh s radom hybridných modelov.

Čínska spoločnosť BYD hádže rukavicu Toyote RAV4. Ktoré hybridné SUV je lepšia kúpa?
Foto: youtube.com/@SDADanCars

Dva najlepšie SUV s pohonom PHEV idú proti sebe?

Pokiaľ ide o spoločnosť BYD, stačí si pozrieť niektoré jej modely, ktoré sa už predávajú, aby sme si uvedomili, že stratégia, ktorú značka sleduje, nie je nič iné ako ponúknuť výrobok s veľmi podobnou úrovňou kvality ako známe značky. Okrem toho ich ponúkať za nižšiu cenu, čo ešte viac zdôrazňuje atraktívnosť ponuky a robí z nej jednu z najlepších možností.

Dobrým príkladom tejto stratégie je nová plug-in hybridná verzia modelu Seal U. Ide o prvé SUV značky vybavené týmto mechanizmom v Európe, ktoré sa už stalo etalónom pre tých, ktorí hľadajú SUV s ekologickým označením. Veľmi dobre sériovo vybavené v každom ohľade a s atraktívnym dizajnom. To všetko mu umožňuje vyzvať na súboj jedného z najväčších konkurentov v segmente, ktorým je Toyota RAV4 vo verzii PHEV.

Rozdiely medzi týmito dvoma modelmi sú minimálne. Rozmery oboch modelov sú podobné, ale Toyota si dala záležať a objem batožinového priestoru 580 litrov je veľkým plusom. To je oveľa viac ako 552 litrov užitočného objemu modelu BYD Seal U (1140 litrov po sklopení sedadiel).

Ani z hľadiska motora nie sú žiadne veľké rozdiely. V oboch prípadoch máme do činenia so zaujímavými modelmi. V prípade čínskeho SUV ide o 218 koní v prístupovej verzii a 304 koní v Toyote RAV4. Pokiaľ ide o elektrický dojazd, v prvom prípade je to až 80 km a v druhom až 75 km. Najväčší rozdiel sa, samozrejme, objavuje v cenách.

Mnohí považujú BYD za víťaza tohto porovnania

Vzhľadom na stratégiu spoločnosti BYD musí logicky siahnuť po svojej najväčšej zbrani, ktorou je cena. Ceny v Európe.

Nový BYD Seal U DM-i.

Zatiaľ čo cena prístupovej verzie Toyoty presahuje 50 000 eur, hybrid BYD v najjednoduchšej verzii stojí len niečo vyše 38 000 eur. To predstavuje rozdiel približne 12 000 EUR, čo rozhodne hovorí v prospech čínskeho modelu. Navyše, ak sa rozhodnete pre výkonnejšiu verziu BYD, stále je o 5 000 € lacnejšia ako Toyota. To je okrem iného dôvod, prečo ju mnohí považujú za jasného víťaza tohto porovnania.

BYD v Nemecku ponúka za cenu niečo vyše 38 000 eur plnú výbavu svojho hybridného SUV. Ponuka zahŕňa okrem iného panoramatickú strechu, kožené sedadlá, 360-stupňové kamery, 19;palcové zliatinové disky a mnoho ďalších prvkov výbavy.

Pokiaľ ide o bezpečnosť, spoločnosť BYD získala najvyššie hodnotenie EURO NCAP, čím sa jej elektrické vozidlá zaradili medzi najbezpečnejšie na svete. Jediné, čo možno čínskemu SUV po prvých novinárskych testoch vyčítať, je, že nie je na rôznych povrchoch také obratné ako konkurenčná Toyota.

Pre väčšinu používateľov, ktorí vozidlo využívajú na spevnených cestách a diaľniciach, to bude atraktívna možnosť. To, čo mu chýba z hľadiska ovládateľnosti, BYD Seal U DM-i vynahradí z hľadiska ceny. Toyota v tomto porovnaní zostáva spoľahlivou a známou voľbou, hoci za viac peňazí. Stojí za to vedieť, že hybridná technológia BYD vzbudila záujem Toyoty. Japonský výrobca ju chce využiť na zlepšenie svojich modelov na čínskom trhu.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Tretí najpopulárnejší elektromobil v Európe s obrovským množstvom problémov. Volvo vytvorilo bublinu?

Spoločnosť Geely vytvorila prelomovú batériu. Má byť „svätým grálom“ elektromobility


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Nissan Qashqai vytvoril svetový rekord v bungee jumpingu

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto. youtube.com/@guinnessworldrecords). Nissan Qashqai prekonal rekord v bungee jumpingu. Tento kúsok bol zorganizovaný pre reklamu. Nissan Qashqai vytvoril svetový rekord v…

Európsky automobilový priemysel riskuje pokuty vo výške miliárd eur. Šéf Renaultu hovorí

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@sycomoream8959). Európskemu automobilovému priemyslu hrozia pokuty až do výšky 15 miliárd eur za nedodržanie úrovní emisií uhlíka. Európsky automobilový priemysel…

Sú čínske značky lepšie ako globálne značky? Túto štúdiu nevynecháte

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@joenohs1). Značky z Číny rastú impozantným tempom, čo čoraz viac oceňujú čínsky používatelia automobilov. Tu sú prekvapivé výsledky prieskumu spokojnosti…

Prvé fotografie nového Volkswagenu Tayron. Väčší brat Tiguanu debutuje 10. októbra

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutomaticAddiction27). Volkswagen zverejnil prvý teaser pripravovaného modelu Tayron. Väčší brat modelu Tiguan bude predstavený 10. októbra. Prvé fotografie nového Volkswagenu…

Tesla Cybercab Robotaxi: Je to ono?

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TeslaJigsaw. Žiarivo žltá dvojdverová verzia má údajne zadný svetelný pás podobný modelu Cybertruck. Žiarivo žltá dvojdverová verzia má údajne zadný…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov