Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Mapy Google s novou funkciou. Bude sa hodiť najmä počas dovolenky

9.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@ScrippsNationalNews). Mapy Google sú jednou z najobľúbenejších mapových aplikácií používaných slovenskými vodičmi. Jednou z jej výhod je, že americká spoločnosť ju neustále vylepšuje. Teraz sa...

9.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@ScrippsNationalNews).

Mapy Google sú jednou z najobľúbenejších mapových aplikácií používaných slovenskými vodičmi. Jednou z jej výhod je, že americká spoločnosť ju neustále vylepšuje. Teraz sa objavili správy o novej funkcii, ktorá uľahčí spoločné cestovanie.

Mapy Google s novou funkciou. Bude sa hodiť najmä počas dovolenky.
Foto: youtube.com/@ScrippsNationalNews

Mapy Google sú jednou z najobľúbenejších mapových aplikácií používaných slovenskými vodičmi. Používatelia oceňujú, že sa ľahko používa, je bezplatná a neustále sa vylepšuje. Teraz sa objavili informácie, podľa ktorých sa americká spoločnosť rozhodla pre ďalšiu novinku, ktorá má uľahčiť cestovanie.

Cestovanie v skupine. Čo musíte mať na pamäti?

Je obdobie dovoleniek, takže mnohí Slováci cestujú autom a dá sa predpokladať, že niektorí vodiči plánujú skupinovú cestu pre viacero vozidiel. Tí, ktorí už mali možnosť takto cestovať, dobre vedia, že takáto cesta je logisticky komplikovaná. Musíte zabezpečiť, aby sa všetky autá držali rovnakej trasy, a jazdiť tak, aby ste mali svojich spoločníkov na dohľad. Je potrebné byť pripravený aj na situáciu, keď sa jeden z vodičov odchýli od trasy a stratí sa. Okrem toho je potrebné pripraviť vhodné zastávky na trase.

Mapy Google s novou funkciou. Zásady fungovania

Spoločnosť Google údajne pracuje na funkcii, ktorá pomôže počas skupinových jázd. Z informácií, ku ktorým sa dostal portál igilta.eu, vyplýva, že americký gigant chce zaviesť systém zdieľania navigácie. Používatelia budú môcť v aplikácii vytvárať skupiny spolu s ďalšími vodičmi, s ktorými budú cestovať. Každá osoba, ktorá používa Mapy Google, bude môcť sledovať nielen svoj vlastný postup na ceste, ale aj postup ostatných členov skupiny. To samozrejme pomôže udržiavať kontakt. V prípade akýchkoľvek problémov s komunikáciou budú Mapy Google ponúkať aj hlasový chat.

To však nie je všetko. Spomínaný portál uvádza, že systém bude tiež navrhovať miesta zastávok a poskytovať informácie o stave ciest na základe údajov získaných z prvého vozidla na ceste.

Treba však poznamenať, že zatiaľ ide zatiaľ len o test. Je preto ťažké predpovedať, kedy by americká spoločnosť mohla takéto riešenie predstaviť.

Americký gigant chce zaviesť systém zdieľania navigácie, budú môcť v aplikácii vytvárať skupiny spolu s ďalšími vodičmi, s ktorými budú cestovať.
Foto: Súkromný archív a Google mapy

Mapy Google stratia jednu zo svojich funkcií?

Aplikácia Mapy Google sa neustále vylepšuje, čo vo všeobecnosti znamená, že dostáva nové funkcie. Nedávno sa však objavili informácie, že americká spoločnosť sa možno rozhodne jednu z nich odstrániť. Technologické webové stránky v odvetví poukázali na to, že aplikácia už nejaký čas pôsobí dojmom, že je „preťažená“, a to by malo spoločnosť Google podnietiť k obmedzeniu jej možností. V dôsledku toho môže aplikácia od budúceho roka stratiť funkciu „Sledovanie miest“. Tá bola zavedená v roku 2018 a umožňuje sledovať vybrané miesta a lokality, aby ste mali prehľad o rôznych zmenách v ich prevádzke (napr. otváracie hodiny obchodov) alebo súvisiacich udalostiach. Podľa analytikov popularita tohto riešenia už nejaký čas klesá a používatelia aplikácie ho využívajú čoraz menej.

Správy o odstránení uvedenej funkcie sa zhodujú s oznámeniami amerického giganta. Google plánuje v blízkej budúcnosti predstaviť aktualizáciu, ktorá by mala výrazne „zoštíhliť“ a zároveň zlepšiť rozhranie aplikácie.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Čierna skrinka v aute povinná od 7. júla. Ako funguje a čo zaznamenáva?

Rýchlostný radar v Bulharsku: môžete pokutu ignorovať alebo ju dostanete poštou domov?


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Spotrebiteľské správy. Lexus – spoľahlivé auto na dlhé roky

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@LexusAustralia). Lexus sa stal lídrom Consumer Reports v oblasti spoľahlivosti vozidiel vo veku 5 - 10 rokov, pričom v rokoch…

Vozidlá Tesla sa môžu pri nesprávnom ťahaní vznietiť. Ako ťahať vozidlo Tesla

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TopGear). Americká spoločnosť poskytla zákazníkom podrobné pokyny, ako ťahať vozidlá Tesla. Pri nesprávnom ťahaní môže dôjsť k požiaru elektrických vozidiel.…

Nové batérie zvýšia dojazd elektromobilov o 70 percent – a to nie je všetko

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (youtube.com/@TheEngineersPost). Švédski výskumníci vyvinuli nové batérie, ktoré možno použiť ako zdroj energie pre telefóny, notebooky aj elektrické vozidlá. Očakáva sa, že…

Špionážne zábery prvého elektrického Ferrari. Auto vydáva zvuky motora V8 – VIDEO

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Acriore). Nový model Ferrari bol spozorovaný v akcii. Vozidlo v kamufláži je údajne vôbec prvé čisto elektrické Ferrari. Vozidlo v…

Volkswagen odhaľuje svoje nové SUV. Nástupca modelu Tiguan Allspace je skvelou voľbou pre rodiny

15.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@VisualCarReviews). Volkswagen je pripravený uviesť na trh nástupcu modelu Tiguan Allspace. Ako bude nové SUV vyzerať a čo by mohlo…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov